P: Eka projekti - Rialto talven rientoihin

Talven lähestyessä uhkaavasti päätin tarttua tuumasta toimeen ja väsätä itselleni talvimankelin Pistani korvikkeeksi. Tavoitteeni oli saada lumesta ja loskasta selviävä fiksi, jota voisin käyttää myös kauppakassina/baaripyöränä/muuna rakkineena. Suuntasin kohti ensimmäistä projektiani pienellä lukiolaisretkun budjetilla ja ilman rakennuskokemusta sisurien vaihdon kaltaisia pikkujuttuja lukuunottamatta.

Ensimmäisenä lähdin metsästämään niukan budjetin runkosettiä. Laitoin tänne ilmoituksen, eikä aikaakaan, kun olin foorumilaiselta Trilolta ostamani Raleigh Rialton runkosetin (ja mukana tulleiden keskiön, kampien, stemmin ja tolpan) onnellinen omistaja.

Aloitin irrottamalla takajarrun ja sahaamalla/rälläköimällä irti sekä haarukan kiinnihitsatun metalliosan että vaakaputken alla olevat metallinpalaset, joiden käyttötarkoitukset minua viisaammat tietävät. Etenin projektissani sitten hankkimalla kierrätyskeskuksesta kahden euron hintaisen pitkän stemmin ja foorumilta biltsuriserin. Raleighiin alkoi vähitellen virrata elämää.

Rungon maalipinta oli täynnä ruosteläiskiä, joten päätin maalata sen tummansiniseksi mahdollisia ‘‘Älä maalaa!’’ -käskyjä uhmaten. Ensikertalaisen tekemäksi mielestäni ihan kohtuullisen tyylikkäästi onnistuneen maalaustyön jälkeen asensin fillariin KMC:n perusketjun ja veljeni vanhan fiksikiekon. Sain myös rungon uutukaiseen väriin sointuvat, nyt ennen nastarengaskautta käytettävät Michelinin kumekset ilmaiseksi. Vielä M520-polkimet ja etukiekon asennettuani projektin loppusuora alkoi häämöttää.

Viimeisimpinä muttei suinkaan vähäisimpinä tekoina modasin raa’an suomalaisen sisun (viilaamisen) avulla etuhaarukan päiden alaosat ahmimaan modernien kiekkojen akseleita ja vasaroin saumakohdasta satulaputkea suuremmaksi tolpan osoittauduttua juuri ja juuri sisään mahtumattomaksi. Kiristin vielä Selle Italian satulan ja tolpan fillariini kiinni, ja projektini oli valmis testiajoon.

(kuvat ovat muuten kaikki ihan nopeasti räpsäistyjä, kaivan joku päivä järkkärin ja otan parempia)

Ennen laakereilla lepäämistä on vielä tehtävää. Tarvitsen vielä talveksi etujarrun ja 32mm-35mm nastakumit - jos jollain on edellämainittuja, niin otan ilomielin vastaan. Gripitkin pitäisi survoa kiinni. Keväällä hankin mahdollisesti etutartsin, jos fiilis on sen mukainen. Saa nähdä. Rialtoni on kuitenkin jo ajokunnossa, joten voinkin mielestäni sanoa ensimmäisen projektini olevan enemmän tai vähemmän onnistunut ja valmis.

Päivittelen tänne projektin etenemistä.

Kiitokset paloista käyttäjille Trilo, Freeflow, jboman, FF, pte ja napikwan! :slight_smile:

haarukan uloke taitaa olla dynamon pidike ja nuo vaakaputkessa olivat pumppua varten.

miten isojen renkaiden epäilet tuossa mahtuvan pyörimään?

Hyvännäkönen meininki muuten mutta aika ahtaan oloinen rengastila tossa chainstayiden alkupäässä? tai sitte kuvasta ei vaan oikein saa selvää.

Täyspitkät lokarit laittasin ja ajaisin tyytyväisenä.

pieni merenneito - 17:25, 22.10.2015 » haarukan uloke taitaa olla dynamon pidike ja nuo vaakaputkessa olivat pumppua varten. miten isojen renkaiden epäilet tuossa mahtuvan pyörimään?
Kyllä tuossa on tilaa ainakin 35mm renkaillle silmämääräisesti.
madutin - 17:31, 22.10.2015 » Hyvännäkönen meininki muuten mutta aika ahtaan oloinen rengastila tossa chainstayiden alkupäässä? tai sitte kuvasta ei vaan oikein saa selvää. Täyspitkät lokarit laittasin ja ajaisin tyytyväisenä.
Täyspitkät metallilokarit odottaa kiinnitystään, oli vain hirveä hinku päästä kokeilemaan fillarin kulkua niin siirsin asennuksen myöhemmäksi. Chainstayiden alkupää on kuin onkin hieman ahdas, mutta kyllä siihen saa 35mm nastarenkaan tungettua.

Onkos tämä edennyt? Kiinnostais nähdä vähän lisää.

Trilo - 16:38, 31.10.2015 » Onkos tämä edennyt? Kiinnostais nähdä vähän lisää.
Hitaasti mutta varmasti - etujarru on hankittu ja gripit kiinni stongassa. Maanantaina haen CX Prot kumespuolelle talveksi ja kiinnitän lokarit. Nyt 48/16 -välitystä pitäisi myös kevennellä.

e: Jos jollain on myydä hyväkuntoisia CX Pro:ita, niin laita PM:ää tulemaan. :slight_smile:

Eikö mukana tullut etujarru toiminut?

Trilo - 20:08, 31.10.2015 » Eikö mukana tullut etujarru toiminut?
Etujarru on siis kasattu* mukana tulleiden Weinmannin jarrulängien ympärille. Hyvin se orkkisjarru pelittää.

Niin niin, hyvä juttu. Lisää kuvia jahka etenee!