P: Desperado

a.k.a El Mariachi part 2.

Hyvinkin tarkkaan viisi vuotta sitten kasailin itselleni ensimmäisen oikean maastopyörän. Näin aiheelliseksi silloin tännekin asiasta raportoida.

Losottelimme yhdessä muutaman vuoden ympäri Kepua, Sipoonkorven metsiä ja ylipäätään PK:seutua hyvinkin onnellisena. Tahkollakin tuli käytyä. Jossain vaiheessa kuitenkin koin, että olimme kasvaneet erilleen. Täysjäykkä XC henkinen rassi ei enää antanut tarvittavia kiksejä. Porttiteoria confirmed.

Myin kyseisen rungon johonkin Turun suuntaan rahoittaakseni yhä kalliimmaksi käyviä täpäriproggiksia. Melko nopeasti huomasin kuitenkin katuvani uskollisen kumppanini myyntiä.

Vuodet kuluivat, ja toisinaan sain itseni kiinni muistelemasta kaihoisasti El Mariachia. Ekaa ei unohda koskaan.

Kuluvan kesän aikana aloin, kunnon internetpyöräilijän lailla, speksaamaan hiukan vakavammin kommuutteri/do-it-all/adventure/trenditermi -pyörää, ja olinkin jo muutaman kohdalla jo painamassa liipaisinta, mutta jokin sai aina perääntymään.
Eräänä päivänä, selaillessani päämäärättömästi Fillaritoria, kiinnitti huomioni ilmoitus:

 • Salsa El mariachi M - Location: Turku
 • Voi juma.

Pikaiset viestittelyt myyjän kanssa, ja runko oli kuin olikin vanha tuttu.

Parin päivän päästä kotiin ilmestyi paketti, ja molemminpuolinen jälleen näkemisen riemu oli käsinkosketeltava.

Tarkoituksena olisi siis kasailla tästä näin alkuun jokasään luottopeli, jolla hoituisi duunimatkat yms. näppärästi ympäri vuoden, pikkuhiljaa jatkojalostaen sopivaksi pitemmän matkan reissupeliksi.

Romulaatikosta löytyikin joitain tähän projektiin sopivia artefakteja:

 • Midge, joka itseasiassa on joskus vuosia sitten hankittu kyseiseen pyörään, mutta ei koskaan tätä ennen siihen päätynyt.

 • Stemmi on varmaan liian pitkä ja ruma.

 • SDG:n i-beam satula, kevyt ja sopii perseelle, mutta i-beam tolpat tuppaavat olemaan melko huonoja.

 • Tektron Novelat on tongittu joskus jostain roskiksesta, ovat varmaan kovin paskat, mutta Sörsselsönillä näytti olevan niihin uudet palat 3€/pää joten kokeillaan nyt.

 • Ashiman keventelylevytkin ovat olleet alkujaan tässä pyörässä, joten pääsevät takaisin paikalleen.

 • Rungon mukaan tinkasin Arch/Hope pro 2 Evo takakiekon, ja jostain vanhempieni varastojen kätköistä pitäisi löytyä Crest kehä, joka sopii paremmin kuin hyvin keulille, en oikein osaa vaan päättää että tuleeko navaksi Hopea vai trendikäs dynamonapa.

Tarpeet:

 • Kammet
 • Jarrukahvat, esim. RL520
 • 27,2 inline i-beam tolppa
 • Leveäkantainen takaratas

Toiveet:

 • Kampina XTR:t tai muut kapealla Q-faktorilla varustetut ois kivat
 • Cambium sopis tähän aika kivasti, ja tälle joku inline tolppa
 • BB7 / Spyret

Ylläolevista palikoista voi pistää vinkkejä tulemaan, aika budjettilinjalla koitetaan näin alkuun mennä.

3 Likes

Hyvän mielen tarina!

Dynamonapa on huippukiva.

Jos olet tyhmä kuten minä ja ostat M970 XTR -kammet niin multa löytyy sitten Malmilta se kolmekymppiä maksava irrotustyökalu lainaan jos joskus haluat ne irti pyörästä. Muuten kyllä oikein kivat kammet mutta suututtaa kun ostin eka ja luin asennusohjeet vasta sen jälkeen ja niissä kerrottiin tuosta erikoistyökalusta.

madutin - 21:33, 18.9.2018 » Hyvän mielen tarina! Dynamonapa on huippukiva. Jos olet tyhmä kuten minä ja ostat M970 XTR -kammet niin multa löytyy sitten Malmilta se kolmekymppiä maksava irrotustyökalu lainaan jos joskus haluat ne irti pyörästä. Muuten kyllä oikein kivat kammet mutta suututtaa kun ostin eka ja luin asennusohjeet vasta sen jälkeen ja niissä kerrottiin tuosta erikoistyökalusta.
Hyvä vinkki tuo erikoistyökalu, enpä ollu tuommosesta tietoinen. Mietin jopa että pitäisikö taantua nelikanttiin jotta sitä voi sitten se imaginäärinen Intialainen kyläseppä korjailla sillä imaginäärisellä maailmanympärireissulla. Vinkkejä myös muista speksiin sopivista kammista otetaan mielellään vastaan.
Tinpe - 21:16, 18.9.2018 » - SDG:n i-beam satula, kevyt ja sopii perseelle, mutta i-beam tolpat tuppaavat olemaan melko huonoja.
Mikäs vika i-beam -tolpassa? Mun kokemuksen mukaan SDG:n INLINE tekele on oikeinkin kelvokas. Kevyt, kestävä, kohtuuhintainen. Ainoo vika mikä tulee mieleen että säätäminen ei oo ihan niin helppoa kuin mitä mainospuheet antoi joskus ymmärtää - varsinkin jos käyttää samaa jakkara monta vuotta koska [i]muovi antaa periksi[/i]. Setback versiosta en sano mitään, jokanen voi kattoo kuvan ja päätellä että että mistä se nirskahtaa paskaks.

Jään seuraamaan onnellisen tarinan jatkoa :slight_smile:

kyttyra - 8:56, 19.9.2018 »
Tinpe - 21:16, 18.9.2018 » - SDG:n i-beam satula, kevyt ja sopii perseelle, mutta i-beam tolpat tuppaavat olemaan melko huonoja.
Mikäs vika i-beam -tolpassa? Mun kokemuksen mukaan SDG:n INLINE tekele on oikeinkin kelvokas. Kevyt, kestävä, kohtuuhintainen. Ainoo vika mikä tulee mieleen että säätäminen ei oo ihan niin helppoa kuin mitä mainospuheet antoi joskus ymmärtää - varsinkin jos käyttää samaa jakkara monta vuotta koska [i]muovi antaa periksi[/i]. Setback versiosta en sano mitään, jokanen voi kattoo kuvan ja päätellä että että mistä se nirskahtaa paskaks. Jään seuraamaan onnellisen tarinan jatkoa :)
No joo, itseasiassa juurikin tuommoinen setbäkki nitkahti pas2. Ehkä pitää tuolle inlinelle antaa mahdollisuus.

^joo ja myös inlinessä on aika paljon säätövaraa taaksepäin. Tää on huono kuva mutta mulla oli vanhassa läskissä satula inlinen kanssa aika lailla takana ja pysyi aivan hyvin paikoillaan.

Kuva on muistaakseni vuodelta 2014, mutta tolppa + satula ovat yhä käytössä tyttöystävän coticissa. Tosin em. jakkara alkaa olla jo vähän nuupahtanut keskeltä ja pitäis jossain vaiheessa hankkia uus jos jostain halvalla sattuis saamaan.

Pientä putkihuoltoa perjantai-iltaan.

Sisäpinnoille tuore kerros framesaveria, on muuten sama purkki jolla runko on käsitelty myös aikoinaan.

http://i.imgur.com/y8WRNAGm.jpg

Ulkopinnoilta löytyi muutama chippi ja kuluma joihin oli pesiytynyt ruostetta. Näille annoin sitruunakiisseliä. Huomenna vois putsailla ja sutia jotain paikkamaalia.

http://i.imgur.com/WmhghkVm.jpghttp://i.imgur.com/HNUEiQQm.jpg

huh hetke luulin et tää oli myyntitopikki ja rupesin mielessäni käymää läpi asiaa ja ettii hintaa

saman henkine runko ku mun kona explosif kiva nähä millane täst tulee =) tosi ruman näkösiä osia sulla kyllä sori vaan :smiley:

plus oon kans laittanu nimenomaisee konaa m970 kammet (tosi hyvät!) kiinni eikö ne muka lähe normaalisti irti voi perkules

Metskattu:
x Kammet
x I-Beam tolppa

Puuttuu:

 • Jarrut
 • Etunapa

Ei tullut missään vastaan tolkun hintaista XTR:ää, mutta FTorilta löytyi hyvä diili XT M785 kammista jotka tikkasivat tärkeimmät boksit; 104bcd ja HT2.

Vaihdoin tuplien tilalle palikkalaatikosta löytyneen noname 34t NW rattaan. Vaikkei tämä nyt mikään keventelyproggis olekaan niin onhan se kiva punnita asioita koska on insinööri.
http://i.imgur.com/hAADzzdm.jpg http://i.imgur.com/ixMnZzgm.jpg http://i.imgur.com/RZPQsg6m.jpg

Niesta-Krisu lähetti vähän aika sitten lisää rumia, mutta käytännöllisiä palikoita:

http://i.imgur.com/zGPS34pm.jpg

Etukiekkona toimii tällä hetkellä rouhea roskislöytö, kestänee kevättalven yli:

http://i.imgur.com/yB11dOSm.jpg

Nyt on muutama viikko tullut ajeltua työmatkat tällä, ja feels good.
Tankoteipit tuli väsäiltyä sisäkumista, erkkarista ja Renthalin tankotulpista, tuli yllätävän hyvät.

http://i.imgur.com/64hWQ4sh.jpg

Kevään aika ois tarkotus pikkuhiljaa speksata tähän vähän retkijuttuja kesän seikkailuita varten.

En oikein osaa päättää että vaihtaisko tuon keula Firestarteriin, vai iskiskö parit rivet nutit kiinni.

jälleennäkemistarina helposti pidettävissä ja runko oikein hyvä, sekä pyöräkin ihan jes.

hieman sanoisinko haastava on kuitenkin tuo, noh, tuo varsin häpeämätön erektionne.

Ergotec ei turhaan nimennyt kannaketta charismaksi.

wat

Yks lempparistemmeistä

Ohjaamo hakee vielä vähän muotoaan. On-Onen uus Brian näyttäs speksien mukaan vähän fiksummalta kuin tuo Midge. Samasta firmasta vinkkasivat jokin aika sitten, että saattais olla Nitto collaboraation tuloksena tulossa kohtuu hintaista LD-stemmiä valikoimaan. Vois olla vähän kivamman näkönen.

Toisaalta haarukkaanki tarttis tehä reikiä, että mitä jos vaihtais ton vaan Firestartteriin ja jättäis kaulaputken himopitkäks.

Aika näyttänee minkälaiseksi kohtalon koura tämän muotoilee.

No eikös toi runko ole liian pieni? Onko sulla kuvaa siitä ensimmäisestä omistuksesta iha mielenkiinnon vuoks.

Edit: jaa no siellähän se linkki edelliseen buildiin oli heti alussa. Kasaisin sellaseks takaisin ja olisin hyvin onnellinen mies. Mua ehkä salaa vituttaa ihan saatanasti että nappasit tän fillaritorilta vissiin muutaman minuutin ennen mua.

esteettisesti haastava

Hyvä BMX bike

No siinäpä vasta neuvo!