P: DBS Touring konversio

Fixiet ja sinkulat kiinnostanut jo jonkin aikaa, nyt viimein päätin tehdä asialle jotain. Olisi tuollainen topikissa mainittu runko, DBS Touring, käsillä ja ajattelin konvertoida sen sinkulaksi.

Onko kyseisen rungon konversiossa järkeä? Jos on niin ohjatkaa märkäkorvaa oikeaan suuntaan :slight_smile: Sinkulan ja konvertoinnin perusteet on noin periaatteessa hanskassa (mm. kiitos yksivaihteen fiksi-infon) mutta käytännössä en ole vielä harjoittanut.

Ainakin seuraava olisi listalla:

  • uudet kiekot
  • uusi keskiö (?)
  • voimansiirron uusiminen
  • takajarrun asennus / jarrujen uusiminen
  • stemmin ja tangon vaihto (?)


Fauber-pyörä on aina fauber-pyörä, eli voimansiirron kanssa vaihtoehdot tulevat olemaan aika rajoitettuja.
Käyttötarkoituksesta ja halutusta tuntumasta riippuen löysähkö retkipyörän geometria voi myös jättää toivomisen varaa.

joko jätät keskion kampineen, tai sitte Pyörätohtorilta adapteri: Untitled Document

ite en koskis keskiöön (paitsi ehkä avaus ja putsaus ja uuet rasvat), ostasin biltsusta 1v-jalkajarrukiekon, uuden ketjun, ehkä jostain uuden stemmin (täältä tai pelagosta tai jostain), unohtaisin käsijarrut, ja ajelisin. budjetti reilusti alle 100e.

e. iha varmasti hauska projekti laittaa kondikseen. rahaa en laittais paljoa kii, mut eiköhän tosta saa ihan mukavan köröttelypyörän.

ee. ja jättäsin lokarit ja tarakan. en yrittäis väkisin tehä tästä nopeen näköstä, tulis vaa kauhee. etkä saatana laita mitää 23mm kumeja tähän

Itse ottaisin tuosta kiekot ja satulan talteen ja lopuilla heittäisin vesilintua. Anteeksi en ole eläintenvihaaja. Palstalta saisit varmasti jonkun kohtuuhintaisen rungon ja loput hilppeet myös täältä. En suosittele tekemään tuosta sinkulaa tai fiksiä. Tai ajelet ihan vaan tuolla.

Kysy vaikka meikäläiseltä.

Se o hirveetä kattoo ku…

Hanki:

  • 1v-jalkajarrunapa, 0-10€
  • Stemmi, 0-10€

Asenna, opiskele, aja, myy kympillä jollekin tarvitsevalle.

Kuvassa oleva jalkajarrunapa on todnäk 666 kertaa Biltsun vastaavaa parempi+kestävämpi. Huoltoa varmaan vaatii, ja jos kolmivaihteisuus ärsyttää ni vaihda kakkoselle ja revi sen jälkeen vaihtaja+vaijeri irti.

Putsaus ja huolto ja ajoon, ei “sinkuloitavaksi”.