P: Bullittin Canopyn uusiminen

Odie - 14:38, 3.12.2019 »
pieni merenneito - 14:31, 3.12.2019 » tuleeko kivääriluukku
Ite aattelin et jos noi ovet vois levittää sopivalla tuulella siiviksi niin sais nostetta ja olis keposempi ajella. Tai sit liukkaammalla kellillä vois kehittää downforcea et pitää paremmin.
Hyviä ideoita totta vie, mutta pitänee ajatella mahdollista ostajaa ratkaisuissa. Tosin ylläolevan perusteella tähän pitää tehdä kivääriluukun lisäksi monta muutakin aukkoa että painoa saadaan alas. Nimittäin toi 8 kiloa on ainakin lähelle ja joitakin satoja grammoja paino tulee nousemaan kun vaihdan hajoavia materiaaleja kestäviksi.

Pitää koittaa saada jotain konseptitaidetta teknisistä pohdinnoista esille.

Keskikaistaleessa on vielä hommia, muun muassa koko takataskusysteemin uusiminen pusseineen ja ehkä paremmilla vetoketjuilla, ellen keksi tässä nopeasti jotain rakennetta ilman vetoketjuja sinnekin.

Lumikko - 10:00, 3.12.2019 »

Ootko matkan varrella tullut ajatelleeksi jotain muutoksia kuitenkin, vai pitäydytkö alkuperäisen toiminnallisuuden ja ulkonäön palauttamisessa?

Keskikaistale tulee rakenteeltaan melkolailla samanlaiseksi, hieman vahvistuksia siellä täällä. Sivut on ne jotka tässä on pahasti hajalla, joten parannusideat ovat kohdistuneet sinne. Kerrankin tähän topsuun tulee kuva, josta näkee jotain eli vihdoinkin sitä konseptitaidetta!

Ajattelin siis päästä eroon sivujen sulkemisesta vetoketjuilla. Päätoimisena avausmekanismina toimisi yksi fidlockin solki tuolla alakulmassa. Sivujen ei kuitenkaan annettaisi lepattaa tuulessa, vaan etu- ja takaosaan tulisi kaistale, johon ommeltaisiin magneetteja sisälle ja ne pitäisi paketin tarpeeksi hyvin kasassa, mutta antaisi periksi jotta sivu olisi kuitenkin avattavissa yhdellä kädellä. Yläreunaan aattelin kuitenkin piilottaa vetoketjun, jota käytettäisiin vain silloin kun ikkunamuovi taas kerran tarvitsee vaihtamista. Tai voi kai sitä ilman kylkiäkin tolla ajella, mutta korjauksen helpottaminen oli tässä pääpointti. Luuletteko että toimii vai oonko suunnitellut tymästi?

Upea kisso ystävä siinä <3

Ootko miettiny magneettivuon vaikutusta matkustajiin? Jos jollain on taskussa kuparilangasta tehty käämi, niin voi olla että nuoriso muuttuu radioaktiiviseks melko pian röykkysemmässä menossa

sani - 8:55, 13.12.2019 » Upea kisso ystävä siinä <3
tää
manuelkala - 9:20, 13.12.2019 » Ootko miettiny magneettivuon vaikutusta matkustajiin? Jos jollain on taskussa kuparilangasta tehty käämi, niin voi olla että nuoriso muuttuu radioaktiiviseks melko pian röykkysemmässä menossa
En ole tästä huolissani, sillä nuorissa on tulevaisuus ja taskussa piilevä käämikin ongelma vain muuttuvassa magneettikentässä. Onneksi tässä tapauksessa kentän pitäisi olla melko vakaa vaikka hyppyristä ajettaisiinkin. Sen sijaan jos kyydissä on joku vanhus mukanaan magneettimedia niin vakaasta kentäst huolimatta matkustamon sisältö uhkaa muuttua toksiseksi. Tämäkin uhka on hyvin pieni ja koitan vielä estää sen rakenteellisilla ratkaisuilla. Ainakaan vielä sen kummempia ei ole käynyt, koska kuvasta nähdään että kissa voi hyvin.

Illuminati-kala se vaan siellä huolissaan siitä, että alien mind control -säteet kilpistyy canopyn magneettikenttään.

ihan varmuuden vuoksi rakentaisin kuitenkin canopyn rakenteisiin Faradayn häkin, jolla vältyttäisiin kaikelta säteilyltä

Sepsodus - 10:49, 13.12.2019 »
manuelkala - 9:20, 13.12.2019 » Ootko miettiny magneettivuon vaikutusta matkustajiin? Jos jollain on taskussa kuparilangasta tehty käämi, niin voi olla että nuoriso muuttuu radioaktiiviseks melko pian röykkysemmässä menossa
En ole tästä huolissani, sillä nuorissa on tulevaisuus ja taskussa piilevä käämikin ongelma vain muuttuvassa magneettikentässä. Onneksi tässä tapauksessa kentän pitäisi olla melko vakaa vaikka hyppyristä ajettaisiinkin. Sen sijaan jos kyydissä on joku vanhus mukanaan magneettimedia niin vakaasta kentäst huolimatta matkustamon sisältö uhkaa muuttua toksiseksi. Tämäkin uhka on hyvin pieni ja koitan vielä estää sen rakenteellisilla ratkaisuilla. Ainakaan vielä sen kummempia ei ole käynyt, koska kuvasta nähdään että kissa voi hyvin.
Kyydissäolijan liike muuttaa magneettikenttää... Kai toi nyt pitäs tajuta? Mitäs jos kanttaat ja kyydissäolijaki koittais nojata mutta magneettikentän muutosta vastustava käämi estääkin kyydissäolijan mukautumisen kaarteeseen ja koko ajoneuvon tasapaino ja hallinta menetetään.

Jos etuosa tulee kiinni magneeteilla niin ehkä varmistaisin magneettikentän vahvuuden siten ettei matkustajat kykene murtaumaan kylkien läpi liian helposti. Omassa vastaavassa logistiikkaratkaisussa varsinkin kesäisin saa olla tarkkana kyljet auki ajellessa ettei matkustajat nakkele kyydissä olevia artefakteja, kuten hiekkaleluja, vauhdista kelville. Talvisin taas etuosan honeycombin ja rungon välistä tuiskuttaa monesti lunta sisään, joten etuosan magneettikiinnitys saisi olla sen verran tiivis, ettei vastaavia IP ongelmia synny.

Hyviä pointteja tosta tiiviydestä. Niitä olinkin jo vähän pohtinut että tuo yksi kiinnityssolki voi olla liian heppoinen, joten alareunaan tulisi toinen. Kahdella paketin pitäisi pysyä sen verran tiukkana, että ainakaan mitään ei saa pudotettua/heitettyä kyydistä ja toivon mukaan vesi ja lumikin pysyy omalla puolellaan.

Edistysaskelia on tapahtunut. En jaksanut keksiä mitään kummempaa noille takataskuille, joten ompelin räjähtäneiden luukkujen tilalle uudet. Onhan ton muotoisissa vetoketjuhässäköissä oma karmeutensa, mutta tuli ihan kivat.

Projekti sai vähän väriäkin, kun se itse tasku piti myös uusia eikä mitään sopivaa mustaa kangasta ollut. Jotenkin järkeilisin että kirkkaasta on muutenkin kiva kaivaa kamppeitaan, ja kun tota oranssia ripstoppia on vielä varastossa niin siitä sitä sitten. Ikkunan palakin on paikallaan.

Ja näiden myötä keskikaistale onkin sitten korjattu. Olipa muuten kauheeta! Alkoi lannistaa kun aina löytyi uusia reikiä, mutta paikattu on ja nyt pääsee noiden kylkien kimppuun.

Hyvältä näyttää!

Tuosta kattopalasta muuten, siinä missä menee cordura-kaistale välissä, niin ainakaan viime vuoden mallissa alla ei mene muovia, mikä tietty on tehty varmaan kestävyyden takia, jotta kattopalaan jäisi kulutusta kestävä sarana. MUTTA jos on oikein kaatosade niin siitähän se sitten aina tippasee vettä suoraan matkustajien niskaan. Samasta kohdasta katto jää hieman pussille mikä on omiaan keräämään vesiallasta ja lopulta vesi menee läpi.

Hyvä tietää sitten kun kattoa kasaa! En tiedä onko kattoa muutettu mallien mukaan, mutta tää on tosiaan sellanen vanha malli kuten näkee tuosta keulan muotoilusta. Koitin kuvista katsella ja muita eroja en huomannut.

Tossa kun hinkkasin gorilla- ja ilmastointiteipin liimoja niin meinas vähän mennä korjailubliss pilalle ja projekti roskiin. Kyllä ne sitten lähti lopulta öljy-sappisaippua-pesuaine-kombolla ja viimeiset pikkupaikat taitaa olla paikallaan. Täähän on ollut ihan kauheeta tähän asti, mutta vihdoin pääsi tekemään uutta.

Sivun läpästä siis ikkuna vaihdettu, vetoketjut poistettu, corduraviipaleet laitettu ja sinne ommeltu magneetit sisälle (päällä olevat näkyvät vaan osoittamassa asettelua). Viimeistelty tuolla kunnon soljella. Ostin sinellistä jotain tommosia voimakkaampia magneettinappeja, aika hauskoja ja yllättävän voimakkaita eikä tää ihan jääkaappimagneetilla olisi voinut toimiakaan. Pitänee testailla riittääkö yksi solki, magneetit ja alareunan velcro pitämään sivun tiiviinä vai lisätäänkö eteen vielä toinen solki.

Sehän on toinen kylki paikallaan!

Terävimmät huomaa (ja muutkin korjatun valotuksen avulla) ettei paikalleen venytyksen jälkeen tuo takareuna mene ihan kohdalleen ja magneetit jää vähän kauaksi toisistaan. Lopullinen venytys on kuitenkin vielä mysteeri sillä toinen puoli puuttuu, joten korjaillaan muoto sitten kun koko homma on venytetty kehikkoonsa.

Nostan hattua korjausompelijoille, melkosta hommaa enkä varmaan ihan heti ota uusiksi mutta reippaasti ollaan jo voiton puolella!

Aaah, tää on yhdessä palassa eikä missään härömytyissä ympäri kämppää. Ja alkaa näyttää canopyltä!

Takareunaan tuli toinen solki, tuntuu kohtuullisen jämäkältä systeemiltä. Pikkusta hienosäätöä joutuu vielä tekemään, joku solki on vähän liian kireällä ja toinen taas löysällä. Etureunan visio menee nyt uusiksi kun alkuperäinen ei ihan toiminut, mutta uusi visio onkin parempi. Sen kimppuun pääsee sit ens viikolla.

Onko sun ikkunan alla tuhkaluukku?

Kuten muissakin takoissa, on helpompaa sitten siivota kun kaikki ikkunan takana on tuhkaa.

Mutta tässähän on nyt runko valmis!

Tää on edennyt hitaasti, mutta leppoisasti. Etureuna ratkaistiin tommosella ylimääräisellä kangaspalalla, jolloin tuulta vasten on kiinteää kangasta eikä magneettisaumaa. Taisi tulla vahingossa aika fiksu ratkaisu tai ainakin vaikuttaa toimivan yllättävän hyvin näin olohuoneessa. Työtä hidasti paljon se että tää piti tehdä jälkiasennuksena, jos tän olis tajunnut tehdä kylkien ollessa irti niin olisi ollut nopea homma.

Todennäköisesti tuolta löytyy vielä joku viimeisteltävä sauma, mutta toive olisi ettei tartte enää irrottaa ja laittaa koneen neulan alle vaan hommat hoituisi nopeasti käsin. Nyt kuitenkin viimeiseen hommaan eli kattopalan rakenteluun.

Hyvännäköstä jälkee kyllä tulee oton koneesta perskutarallaa!

Mä jo mietin onko pullat uunissa ja Bullitti tilauksessa, mutt…

Peukku!