P?: Bridgestone Picnica taittopyörä

Tää on muualla myynnistä langasta tuttu & siellä tuntui keskustelua heräävän, niin pistetäänpä kevyt keskustelulanka tulille.

Kyseessä siis 80-luvun taittopyörä hihavedolla, jossa on muutamia kummallisuuksia:

Miksi sitten tällainen piti saada? Olen pitkään jo ihastellut miniveloja, kuten monet muutkin tällä foorumilla (enemmän tai vähemmän salaa) & muutettuani Nummelaan, tarvitsin fillarin jolla pääsee väliä koti → dösäri → dösäri → duuni, n. 8 km/päivä yhteensä. Yksi optio olisi ollut hommata molempiin päihin ns. pysäkkipyörät, mutta tämä ei liiemmin iskenyt. Lisäksi, Pohjolan liikenteen speksien mukaan minivelo ei ilmaiseksi bussissa kulje, koska se ei ole “taittopyörä”. Onnekseni tämä ilmestyi “muualla myynnissä” -lankaan ja planeettojen asennothan kohtas saman tein!

No mutta! Jotta tää olis projulangalta haiseva, niin jotain tälle varmaan pitäisi tehdä →

  • Mitata kiekot - ts. mikä mahdollisista 14" kehistä tässä on? Jos/kun eroaa merkittävästi yleisesti käytössä olevista lastenpyöräkiekoista, kasannen varmaan pitkällä aikavälillä tähän vähän yleisemmät bemaxikehät, sikäli kun tuolle reikämäärälle mitään löytyy.
  • Vaihtaa karvan pidempi stemmi ja heittää kiinni bullhorn
  • Kai tää strappeja huutaa?
  • Jotain muuta, mitä?
9 Likes

Onko toi miten tukeva ajaa, toihan näyttää jotenkin vähän siltä, että menis linkkuun kun ekan kerran täräyttää kanttariin? Saako tohon mitään lokareita viritettyä, takana näyttäisi ainakin että voisi olla taittumisen tiellä.

Lystin näköinen pyörä.

Täällä lukee, että rengaskoko olisi 254 ETRTO. Sitä ei toki tiedä, että onko muitakin kokoja ollut käytössä?

Kuin leveät kumit tuossa on nyt ja tarviiko lisää ilmatilaa iskunvaimennukseen? Jos rupeet kiekkoja rakentamaan, niin mahtuuko 12" vanne ja esim. 50-203 Big Apple haarukoihin? Miten tuo vapaaratas on kiinni?

Upea pyörä. Onnea projektille.

Lokarit tosissaan estää taittumisen. Mutta! Taittuminen on muutenkin tasan Pohjolan liikennettä varten oleva feature, eli se ei olisi este ettei menisi enää kokonaan nippuun. Tosta on netistä havaintokuvia, jossa menee luokkaa ~45 asteen kulmaan takaloksulla.

Ajoltaan yllättävän tukeva - tähän mennessä tullut kantteihin aikaslailla rauhallisesti, molempia päitä kevittäen, mutta ei toi avautumissarana tosissaan auki pääse ellei setstaytä keskeltä purista reilusti kasaan → ei tulisi päästä ajossa tapahtumaan, ennen kuin tuo leikkuulla oleva akseli napsahtaa jokin sateinen päivä. Sen sijaan pyörä kyllä kiertyy/vääntyy aika nätisti pituussuunnassa , eli ei tällä kovin paljon yli 20:iä tee mieli ajaa.

Hyvää yksivaihdesisältöä!

Ehdotuksia:
-ei sträppejä, miks ihmeessä
-parempi satula ja tolppa
-paremmat jarrut (Tektrot pitkillä längillä)
-valo osottamaan johonki tolkulliseen suuntaan

Nyt alla on 50-254 big apple (vastaus samalla kiekkokeskusteluun), joka on tosissaan jo vaimentava! Takana olisi tilaa isommallekin, edessä enää millejä/puoli.

Vapaarattaaseen en vielä koskenut, mutta voin rasvausjumpan jälkeen kertoa mitä sieltä löytyi.

Kiitoksia!

Pienten ajelujen tuloksena on, että nousukykyä tällä ei ihan tajuttomasti noilla(kaan) väleillä ole, varsinkaan kun pois satulasta polkeminen ei tosissaan pyörän rakenteen vuoksi maailman mahtavimmilta tunnu → mietin, josko sträpeillä olisi saanut penkistä karvan verran paremmin vedettyä.

Noille kilsoille voi olla, että hanuri kestää tonkin satulan mutta kai tolpan ainakin kiiltää pitäisi.

Etuvalo on tosissaan sen verran löysällä että osoittaa jokatöyssyssä eri suuntaan → pitääpi kiristellä!

E: niin ne jarrut! Takana tosissaan rumpujarrukehitelmä, mutta eteen voisi tosissaan jonkin fiksumman tektron viritellä. Joka tapauksessa tuo kromikehän hissuttelu, varsinkin sateella, on käsitääkseni vähän tuhoon tuomittua.

Oisko tuosta rumpujarrusta voinut saada tarkemman kuvan? Mulla on 70-luvun puolivälin Bridgestone joka tuli ilmeisesti merkin omalla erikoisella rumpujarrulla joka on yllättävän tehokas ja kamalan painava.

Upea projekti kaikkinensa.

Miltä tuo kelluva eturatas tuntuu? Onko napakka vai onko esim. kiristymisestä johtuvaa välystä tai pehmeyttä?

Muistaakseni eivät estäneet ainakaan og-mallissa.

mieleen on vahvasti jäänyt kuinka tällaisessa etujarrun painaminen jostain syystä kolauttaa voimakkaasti perälinkkua, kaiketi kuitenkin taittosuunnan vastaisesti. tuntuma on silti hieman järkyttävä. kannattaa toki kokeilla… ja sen jälkeen ottaa etujarru pois. ehkäpä sen vannejarrun voi vielä tarvittaessa siirtää taaksekin?

Estää on tosissaan ehkä vahva termi - mut se ei ihan “noin” plaaniin pääse

→ Rajoittaa taittumista on enemmän totta & riippunee vahvasti toteutustavasta!

Mä en tällä ole lukkojarruja vielä kokeillut, mutta pitäisihän se hätäjarrutustesti tehdä aina ennen kuin meinaa jäädä auton alle manskulla. Mutta totta on tosissaan tuo, että voimakas painonsiirtely & jo vähän voimakkaampi jarrun käyttö saa “välykset toiseen laitaan” yhdessä tai useammassa nivelessä, joka tosissaan aiheuttaa hieman audiovisuaalista kokemusta.

Pitää tehdä erillinen analyysiajo, mutta sanotaan että ns. perusajossa, polki sitten istualteen tai seisaaltaan, on sen verran muuta taipumaa yms. menossa ettei tuo eturattaan kelluvuus ole ainakaan päällimmäisenä mieleen jäänyt.

2 Likes

Noniin! ajossa se ei tosissaan kummemin tunnu kaiken muun maailman joustojen vuoksi & runttauspyörähän tämä ei ole, mutta kyllähän sen aika hyvin näkee havaintovideolla:

1 Like

Tänään siis laakerijumppapäivä & samalla kurkkasin tuonne - yllättävän moderni pelihän tämä on kaikin puolin naemma. Pitää tuohon joku avain viritellä, jotta saa vaparinkin rasvailtua.

Kupit, kartiot ja laakerit erittäin hyväkuntoiset, liekö pyörällä ajettu kovin montaa metriä ennen meikäläistä.

Noin! Ja tässä rumpujarrukuvat

rumpujarru1

6 Likes

…vai oisko sittenkin pantajarru?

Kappas - onhan se, tässä ei mitään sen kummemmin levitellä, kunhan tosissaan pantaa kiristetään rummun ympärillä.