P: Bertin

Le jour de gloire est arrivé!

taustalle

Mielessä ehti hetken hautua ajatus klassisesta kulkineesta katurautapyörän rinnalle arkiajoon. Sitten homma realisoituikin melko äkkiä ilman sen suurempia suunnitelmia, ja ranskatar tuli taloon:

https://c4.staticflickr.com/9/8200/29367782115_d44d3f9de9_z.jpg

Käyttäjällä juhani oli ylimääräisenä sopivan kokoinen Bertin, ja siitä se ajatus sitten lähtikin. Ranskisstandardiongelmista on taklattu oikeastaan kaikki: keskiö oli paikoillaan, sopiva tolppa tuli mukana ja keulalla columbuksen thron, ei Vitus. Sit pakettiin vielä kiekot henkeen sopivilla tuotemerkeillä kasattuna. Runko on hienossa kunnossa, mutta onhan sillä selkeästi ajettu, niin kuin kuuluukin. Ja tarkoitus on ajaa vastaisuudessakin eikä roikuttaa seinällä.

Osien puolesta en ole mitenkään Ranska-uskovainen vaan ajattelin laajentaa katsontakantaa eurooppalaisiin merkkeihin, jotenkin näin: cinelliä ohjaamoon, voimansiirtoon gamagooloa, vanhempaa stronglightia tai TA:ta, jos jälkimmäisiltä löytyy edes mitään järkevää. Muut osat löytyykin jo varastosta.

Tämän ei siis ole tarkoitus olla ylistys Marseljeesille, vallankumoukselle tai Gauloises-savukkeille, vaan pikemminkin järkevistä palikoista kasattu käyttöpyörä kauniille keleille. Kasauksen kanssa ei ole kiire, vaan mieluummin keräilen loput palikat rauhassa ja budjetti edellä. Mut olishan tätä kiva ulkoiluttaa vielä syksyllä.

Mitäs tälle sitten tehdään? Ehdotuksia ja vinkkejä värimaailman, osien (varsinkin voimansiirron) ja kasauksen oikeaoppisuuden suhteen otetaan vastaan.

Ja vielä: Merci juhani!

Onhan tässä nyt jotain poikkeuksellisella tavalla aistikasta.

Stronglight 93:t, onkohan semmoiset ollenkaan hyvät?

Milläs Bert nyt ajaa?

Bertin ilme ku ei oo enää pyörää.

Tämä on mahtava runko. Jos mahdollista, tee hyvä äläkä huonoa!

^^^Stronglight 93 tai 106 harkittavissa. 122bcd ja ranskispoljinkierteet vähän vieroksuttaa. Toisaalta Sheldonin mukaan alsakampien ranskiskierteet saa helposti normaalille 9/16"x20 kierteelle.

^Tähän pyritään, kuitenkin järkevien standardien puitteissa. Ei huvittaisi jokaista ruuvia ja prikkaa tilata aina Galliasta saakka.

Stronglightin 107 -rataversiot on mun mielestä ehkä kauneimmat kaikista maailman kammista, jopa ilman sitä ratasta. Sillä miekkalogolla. Ja 144bcd. Mut valitettavan raret! 106 aivan hyvät nekin mut ei niin sex

Harkitsin ite vakavasti tän ostoa, ku hintakin oli nauruhalpa. Hyvä näin.

jee odotan mielenkiinnolla!

Kuin tilauksesta 107 kammet tuli ebayssa huuteluun, katotaan mihin tuo hinta karkaa.

Tässä haluaisin nähdä kirkasta osaa. Oikeastaan joka puolella. Stronglight satakutosille littipeukkua.

Majamaan sanoin: Kiitos Pertti, Thank you Bert!

Mites tota kiekkoset? Aikakausikorrektit eurokehät taitavat olla poikkeuksetta aika kapeita, 13-14mm sisäleveydeltään? Näin vuonna 2016 en ehkä viitsisi speksata enää mitään sellaisia oikeaa ajopyörää varten. Tämä ihan omana mielipiteenä.

Mull Dundane - 18:15, 4.9.2016 » Mites tota kiekkoset? Aikakausikorrektit eurokehät taitavat olla poikkeuksetta aika kapeita, 13-14mm sisäleveydeltään? Näin vuonna 2016 en ehkä viitsisi speksata enää mitään sellaisia oikeaa ajopyörää varten. Tämä ihan omana mielipiteenä.
Komp

Grand Bois Papillon olisi mielestäni aika ygöis valinta ulkonäön ja käytännöllisyyden takia. H+son TB14 hyvänä kakkosena. Molempien sisäleveys huitelee siinä 17 millin kohdilla. TB14:ää saa Suomestakin ihan ok, Grand Bois’t diilaa tullivapaasti hollantilainen Liberté Cycles. Libertéllä oli mukava aspa ja nopea toimitus, kun viimeksi tilasin kesällä.

Hyvä nähdä rankisprojekteja palstalla. On tunne, että tästä tulee hyvä.

Kiekoiksi tulee tummanharmaat Open prot Michen kirkkailla navoilla ja kirkkailla pinnoilla. Nämä tuli siis juhanilta samaan pakettiin, kun kerran ulkonäkö natsasi. Mielestäni sävy ei ole liian tumma kehälle ja kuitenkin tunnistettavasti harmaa. Ja ihan luotettavaa ajopyöräkamaa, vaikka ei nyt ihan ilmeisiä valintoja enää näin vuonna 2016.

Harmaat Open Pro CD:t on kyllä ihkut

testing testing un deux trois

https://c1.staticflickr.com/9/8674/28946629264_529ce71dd1_z.jpg

Huomenna jännätään meneekö bidi läpi 107 kampiloisista. Toiveissa myös löytää putkiosaa komponenttikirppikseltä ainakin testattavaksi, lopulliset valinnat voi tehdä sitten kun mieltymykset hytin suhteen on ratkottu. Raiseri day-to-day ajohommiin ja joku droppi huumoriksi.

Kumit voi kans miettiä uudelleen sitten, kun ajokuosi alkaa häämöttää. 28mm gaattori menee heittämällä molempiin päihin.

Ensimmäinen inkarnaatio:

https://c3.staticflickr.com/9/8558/29677335410_52f3067428.jpgimage

voimaa siirtää sr royal pista & gipiemmen ratas, ohjaamossa cinelliä & joku raiseri. TAn keskiön akseli piti kääntää ketjulinjan oikomiseksi. Vetopuolella kertalaakista 42mm, mutta nds puoli taitaa painua liian syvään kun vetää momenttiin ja pyöriminen alkaa tahmaamaan. Vielä olis ofmegan kammet tulossa huumoribidin seurauksena ja jos ne asettuu akseliin paremmin niin saavat jäädä.

Kassotaan jos tuolla huomenna rullaisi paikalliseen ihmettelemään keskiötä. Uutta ketjua ja tankoteippiä kans huutais.

parempia kuvia sit myöhemmin

on hyvä

Käytiin vähän pyörähtää:

https://c7.staticflickr.com/9/8469/29915681462_04320be74c_z.jpg

Homma toimii. Tanko saisi olla muutaman sentin leveämpi ja stemmi ehkä 110mm. 100mm cinelli oli liian lyhyt, 105mm tiukemmalla kulmalla sopi jo vähän paremmin. Satulan kanssa myös kolikonheittoa, mutta ajetaan tuolla nyt nämä syksyn muutamat ajot. Tulevaisuutta varten muistiin: SR royalit vaatii symmetrisen 113mm keskiön, ofmegan tuplat vaatii nykyisen 111mm epäsymmetrisen akselin kääntämisen (17mm vetopuolelle).

8,4kg tietämissä tuosa setupissa eli sopivasti lihava. Sillei niinku ranskattaren kuuluukin.
Kiva tuolla on ajaa. Vive le Vélo!

Hillitympi sivuprofiili

https://c5.staticflickr.com/8/7560/29559118644_19249796a4_z.jpg