P: Banaaninkeltainen rolleri

No niin, nyt on pari kuukautta kestänyt rolleriprojekti valmis. Oli pakko tilata tää uusi banana candy yellow kun näytti niin hienolta. Tarkoitus oli tehdä uusi työmatka- ja yleiskäyttöpyörä ja samalla opetella pyörän kasaamista kun en oo ennen tehnyt. Lisäksi haaveilen fixed gear randonneur -tyyppisistä jutuista, mutta käytännössä perhe-elämä pienten lasten kanssa pitää huolen ettei mulla oo aikaa mihinkään.

Osat:
Surly Steamroller Banana Candy Yellow koossa 53
Voimansiirto SRAM S300 Courier 48t, EAI Deluxe 19t, KMC skeneketju, Shimanon lukkopolkimet
Ohjainlaakeri Acros Components
Ohjaamo Zipp Service Course 90mm -stemmi, Ritchey Kyote -tanko, ODI x Vans -gripit
Penkki Brooks Cambium C17 All Weather, Zipp Service Course -tanko
Etujarru Tektro R559, Tektro FL540 -kahva
Kiekot Halo-navat, DT Swiss -kehät, Pirelli Cinturato Velo 35 -renkaat

Tosi hieno tuli ja oon tyytyväinen! Kasaaminen oli helppoa kun oli oikeat työkalut. Paitsi ton saakelin etutarakan, jonka säätämiseen käytin varmaan enemmän aikaa kuin koko muuhun pyörään yhteensä. Zippin putkiosat lainasin toisesta pyörästä, pitää ainakin satulaputki korvata jollain geneerisellä mustalla, ettei näy pelkkä Z :smiley:

Rungon tilasin Hollannissa justpedal.nl:stä ja tuli näppärästi viikossa ja runko oli valmiiksi viimeistelty. Ensin laitoin Dinitrolia sisään kun mulla oli valmiiksi puolikas pullo varastossa.

Ohjainlaakerin prässäsin paikalleen jenkatangon avulla. Crown racen asennukseen just täydellinen oli 40mm JAPP-alumiiniputki, jonka muovinen putkenkaulus (eli ammattitermillä persreikä) on just oikeen kokonen.

Töistä ei löytynyt sopivan kokoista putkileikkuria, joten ohjainputken katkaisin käsisahalla. Teippasin spacerin ohjuriksi. Kävyn asennukseen löytyi verkkiksestä työkalu kympillä, se oli oikein näppärä.

SRAMin GXP-keskiölaakeri ja kammet meni helposti paikalleen. Tähän auttoi kun hommasin oikeen keskiöhylsyn joka sopi momenttiavaimeen.

18 Likes

Tää puhuttelee

1 Like

laita sähköteippiä!

Rolleri työmatkakuosissa. Hyvin pelittää ja on kiva ajaa! Vähän on vielä ajoasennossa viilaamista mutta muuten ei huomautettavaa.

7 Likes

on komee!