P: apinan perseen punainen Steamroller

Kai tänne vielä yksi rolleri mahtuu. Huoleton ja ketterä työmatkapyörä oli tavoitteena. Täältä 53 Steamroller runko Cane Creek 40 ohjainlaakerilla. Opettelin kiekkojen kasausta ja tein DT460, dt comp, Fixie inc shuri pulttinapakiekot. Ohjaamoksi muista pyöristä ja romulaatikosta Biltema riser, Pelagon 110 mm stemmi ja Lizard Skin tupit.

Ohjaamotestailua ja kesäksi tulevat 4season 32 mm renkaat

Talvirenkaiksi tulevien Terrena Griswoldin ja GKSK 35 (vanha malli eli oikeasti 38 mm) kanssa etuhaarukan tila on kortilla. Tektro 559 ratkaisee homman kun romulaatikon jarru ei mahdu.

Suoran tolpan Specialized Powerin kanssa paino tulee liian paljon käsille. Setback sisään ja johan auttoi.

Tämä pitkä ja matala runko sopii oikein hyvin persjalkaiselle 173 cm kuskille. Jarrukahva ja vaijeri paikalleen ja kovaa ajoa vaan. Breakless ei ole minun juttu huomaan nyt kun sitä on täytynyt olosuhteiden pakosta harrastaa.

Ketjulinja ei ole aivan kohdillaan 107 mm keskiöllä ja Suginon xd2 kammilla joissa ratas sisäpuolella. Jotku mukavat noin 42 mm ketjulinjan samalla keskiöllä antavat kammet parin millin prikat rattaan ja navan väliin täytyy jossain vaiheessa hankkia. Ketjuna se uusi hz610x tms.

E: suosikkiohjaamoni Motonet trekking ja vähemmän räikeät kädensijat tuovat tasapainoa etupäähän. Tällä ohjaamolla taas pistää miettimään että olisiko se inline tolppa taas parempi.

1 Like

Täysin kova.

Hyvä homma että jarru natsas. Mulla olis myös akuuttina upgradena tähän sopiva ritcheyn classic tolppa myytävänä pikkurahalla :slight_smile:

tarkastin ja apinan takapuolen punaisuus on hieman vaaleampi sävy kuin tämä. ei muuta, jatkakaa.

haloo onko thomson vaihtopörssi??? no mä ostaisin 1kpl -17 asreista stemulii tähän projuun

ein0.0 - 1:27, 16.3.2019 » haloo onko thomson vaihtopörssi??? no mä ostaisin 1kpl -17 asreista stemulii tähän projuun
110 mm X2 -17 on ollut jo ostoskorissa mutta en ole painanut vielä tilaa nappia. Etsin myös muita vaihtoehtoja mutta kirkkaitten 17 asteisten stemmien valikoima ei ole huima.

itel sama speksi paitti mustana kiikarissa en oo kyl jaksanu aktiivisesti ettiä mut varmaan kiinahommia tai sit käytettynä toivoo löytävänsä

Mustaa löytyisi mukavasti jopa Hesan kivijalkakaupoista. En edes muista mikä romulaatikosta tai toisesta pyörästä viety osa määritteli tämän kirkkauden suunnan mutta nyt sen kanssa mennään nyt loppuun asti.

Näyttää kirkkaa palikat vähän hassulta omaan silmään tän sävysessä rungossa. Muutama tuhatta kilometriä ajettua sielua mitä luultavimmin korjaa tilanteen.

Kirkkaat just kova

Joku insinööri vois tulla kertomaan takarattaan speissauksen uhkista ja mahdollisuuksista pulttinavassa

Ite varmaa laittaisin jotain tämmöstä, ajatus prikkakasan asettelusta rattaanpultteihin yhtäaikaa yököttää.

Tuommosen spacer rieskan kustannukset posteineen / uudet kammet vaaka painuisi uusiin kampiin koska nämä xd2:t on romulaatikon löytö, ratas on väärällä puolella ja q-faktorissa olisi sormen leveyden verran kaventamista.

JJ90 - 15:18, 16.3.2019 » ajatus prikkakasan asettelusta rattaanpultteihin yhtäaikaa yököttää.
Tää on kyllä yks perseimmistä hommista, mitä fillareiden parissa voi tehdä.
RTZ - 16:52, 16.3.2019 »
JJ90 - 15:18, 16.3.2019 » ajatus prikkakasan asettelusta rattaanpultteihin yhtäaikaa yököttää.
Tää on kyllä yks perseimmistä hommista, mitä fillareiden parissa voi tehdä.
Mut joku 2 mm voi speissaa [s]iisisti[/s] turvallisesti, riippuu kans navasta pulteista rattaasta yms.

Joo, mutta se 2 mm prikkapinon saaminen kaikkiin kuuteen pulttiin sinne alle. Ei ärkele, washers, wahshers everywhere. Except where they should be.

Kai vuonna 2019 jostain löytyy 2 millin prikkoja? En ajatellut toteuttaa tätä laatikon pohjalta kerätyillä eripariprikoilla.

Varmaan löytyy. Mun laatikon pohjalta ei sillo löytynyt. Kuus pulttia levystä rattaasta läpi, prikat pultteihin ja sitten taiteilet sen rattaan kiinni napaan niin, ettei yksikään pultti tai prikka tipu. Voihan se tosin rattaan kanssa olla vähän helpompaa kuin levyn, kun on pienempi kappale käslteltävänä.

Siis ihan tehtävissä toi on. Mutta ei kivaa.

Onks kahen millin heitolla ketjulinjassa mitään välii

Vuosi 2008 soitti ja kertoi että on.

Nätti pyörä btw. Tosin tätä jäin miettimään:

roenski - 20:59, 15.3.2019 » Tällä ohjaamolla taas pistää miettimään että olisiko se inline tolppa taas parempi.
...koska kuvan perusteella näyttäis että satulaa vois tollakin tolpalla siirtää pari senttiä eteenpäin tarvittaessa.

Joo siis aivan perseestähän se prosessi on.