P: ACNBSSCX

13.9.2019


Tästä:

tultu

Tähän:

Ostin kompliittina siili-Iirolta ja siitä kokoonpanosta taitaa runkosetin lisäksi olla ainoona jäljellä ohjainlaakeri. Tässä on ollu V-jarrua, kirkasta putkiosaa, riseriä, droppia, satuloita ainaki puoli tusinaa, renkaita kokeiltu WTB riddleristä Paselan kautta 43mm Gravelkingeihin… ja nyt alkaa olemaan siinä kunnossa, että kehtaa tehdä projektilangan josko sais vähän joukkoälystä apua viimesiin silauksiin.

Nykyset speksit:

Natureboy 58 / Tange Technoglide
Thomson X2 110 10° / FSA Vero / DSP 2.5 / Sram S500
Thomson / Romin PRO
Dura Ace 7410 / J&L 44t NW
Shorty Ultimate / Koolstop / Jagwire
Noname konelaakeroidut, mutta kapeat ja painavat / 18t BMX-vapari

Kysymyksiä herättää:

Kiekot?

Tarkotus kasata jotkut kevyehköt kasettinavalliset tubelesskiekot tähän - Mutta mitkä kehät? R460 oli jo ostoskorissa, mutta jostain kantautui soraääniä niiden laadun suhteen. Open Pro UST kiinnostaa ehkä, jos silmä joskus tottuis siihen ulkonäköön. Mitäs muita kevyehköjä 17+mm jarrupinnallisia kehiä on? Eastonit ja Hedit vähän tyyriitä. Mites Kinlin XR22t?

Navoiksi tulossa joko DT’n 350 tai Novatecin keposimmat.

Voimansiirto?

RCZ-ale Rotorit tulossa kammiksi. Rotorin omasta keskiöstä ei oo kuulunut juuri kokemuksia suuntaan tai toiseen ja taidan mennä sillä. Jos se osoittautuu paskaksi niin Hopea voi kokeilla. Kampien BCD on 110mm ja ulkonäkö silleen haastava, että en osaa päättää pitäiskö katella jotain saman tyylistä tosi kulmikasta ja koneistettua vai mahollisimman yksinkertaista joko ihan normaalia rampitonta tai miksei narrowwideä.

Kun toi runko on alkuperäiseltä väriltään tuntematon, ja päällä paksu ja huonolaatunen kerros pulverimaalia, niin oon ajatellut josko tähän panostais ihan maalauttamalla jossain kunnon maalarilla, mutta en osaa oikein päättää väriäkään. Jonkin verran noita punaseks anodisoituja detskuja eri osissa, ja mustan kanssa niistä tulee mieleen lähinnä joku ES tai muu halpa energiajuoma. Vaihtoehtoina pyörinyt mielessä viimeaikoina lähinnä vaalean vihreä tai sinertävän harmaa. Semmosia aika haaleita sävyjä mallia nää:

https://surlybikes.com/uploads/bikes/Surly_LongHaulTrucker_MY19_30503_001.jpg

Mutta maalauksen kanssa en ajatellut kiirehtiä.

Jos sulla ei oo raepuhallukseen mahollisuutta niin pulverimaalin poistaminen voi kestää hetken ja siihen kannattaa varata aikaa. Noi tarrat ottaisin pois ja miettisin sopivan ärhäkän värin.

Edit. Niin ja onhan tää siisti jo nyt.

WTB Chriscrossit on yks vannevaihtoehto.

Ulkonäköä tän kohdalla ei ole tarpeen muuttaa, luukuta Rotorit tai pidä jemmassa toista pyörää varten. Jos päädyt kuitenkin ne asentamaan niin joku teknisen näköinen NW-ovaali varmaan toimisi; AbsoluteBlack, Works Components, Wolftooth tai Garbaruk.

Tilattud 24/20 reikäsenä

Velocity A23 kehät oli itellä mietinnässä mutta internetsit puhu näistä ahtaina eli kumin laitto ois hankalaa ja tarttis ohuen vannenauhan. Tais tän takia jäädä tilaamatta. Jotain murtumahommiaki oli mitkä kuittasin läskien ja osaamattomien kritiikkinä mutta oonki aika kukkakeppi. Ryde pulse sprint löyty kans listalta mutta liekö mitään käytännön eroa A23:een paitsi huonompi saatavuus.

Alkuun lämpesin ja sit taas viilenin DT Swissille mutta syitä en enää muista ku speksailusta on jo aikaa. Sen jälkeen oon kyllä lukenu foorumilta ihan positiivisia kokemuksia tämän firman kehistä. Nyt ihan tosissaan mietityttää että miks ei oo just noita R 460 tai sit RR 411 kehiä.

Oikeastaan tulin vain sanomaan että erittäin siisti pyörä.

Väliaikainen fixie setuppi uusia kiekkoja ja keskiötä odotellessa.

Muutokset: XT/Revo/LP373 + Easton EC90

jatkoon/jatkossa.

Jos vetäis raa’alle teräälle ni tää olis melkein ku käyhän miehen mash work

Tanko :confused:

Jos se on suorana oikeella korkeudella niin minkäs teet :confused:

:confused:

kyttyra - 0:03, 24.2.2019 » Jos se on suorana oikeella korkeudella niin minkäs teet :/
No laitat siltiki riserin lol.

Kai tossa sweeppiä ja leveyttä kuitenkin on? Varmaan (taas kerran) ihan vaan kuvakulmaa miettimällä pyörä näyttäis tuoltakin osin hyvältä. Mut onneksi kaikki muu on jo kohdillaan.

Mitäs suoratango-vihaaja-klubi täällä on kokoontunut. Leveyttä just sopivasti 590 ja sweeppiä ny ainaki muutama aste. Riserillä tulis ohjaamo turhan ylös jota tietty vois kompensoida leveydellä, mut tällä mennään toistaseks.

Suora tanko on kyllä muutenki hyvä.

Suora tanko all day every day

Aika karsee, mut onneksi väliaikainen

niq - 10:26, 24.2.2019 » Mitäs suoratango-vihaaja-klubi täällä on kokoontunut. Leveyttä just sopivasti 590 ja sweeppiä ny ainaki muutama aste. Riserillä tulis ohjaamo turhan ylös jota tietty vois kompensoida leveydellä, mut tällä mennään toistaseks. Suora tanko on kyllä muutenki hyvä.
Mä en ainakaan heittaa suorii tankoi. Tyhmempäähän se nyt olis laittaa riseri ja kompensoida [i]sitä[/i] jyrkemmällä stemmillä.

Flättitangoissa ei ole mitään vikaa. Suora keppi on sitte eri asia, sopinee tuumaisella kiinnityksellä 30 cm leveänä tyhmäpyöräilyyn.

Tämmöinen se itellekin kolahti parhaiten:

https://c2.staticflickr.com/6/5452/17999510821_40550b5894_c.jpg

jokin tuossa ohjaamossa ärsyttää itseäkin alitajuisesti, mutta en pysty perustelemaan mikä
ja se menee ohi

ihan sama kai se on missä tasossa tangon päät väpäjää suhteessa muihin juttuihin
no tavallaan jäykemmäksi luulisin noin, tiiä vaikka ois teoriassa kestävämpikin

kaikki on ajaneet flättitangolla joskus (itsekin) eikä oo aiheesta kokemusperäistä valitusta kuulunut

Flatbar-ohjaamollinen pyörä - varsinkin jos ohjaamossa ei oo jarrukahvoja - on vähän epätasapainoisen näköinen suoraan sivulta kuvattuna, kun ohjaamo “katoaa”. semmosta se on. Ei varmasti haittaa muuten kuin internetissä pyöräillessä.

^Juurikin näin!