P: 60's Monark, classy sinkulointi

Piti saaha mimmille uus kone peruskäyttöön kun nykynen Helkama ei mieluinen. No täst tulee nyt synttärilahja.
Eli ostin faijalta pari kertaa vuosikymmenessä käytetyn Monarkin. Itte oli ostanu käytettynä noin v.73.

Pyörässä oli (* = Campa)

  • tubeless Mike Oldfield-kiekot *
  • Nuovo Record-vaihteisto (2/5) kitkavivuilla *
  • Strada-kammet 46/50T rattaat *
  • 112 mm keskiö *
  • polkimet *
  • satulatolppa *
  • Unicanitor-satula
  • Mafac GP-jarrut
  • droppitanko, 3T Gran-Prix Special -stemmi

Aluks mietin vaihteiden säilyttämistä tai napavaihteita mutta erinäisten vaikeuksien kautta päätin:

Tästä tulee vapaa YV normipolkimilla. Asento pystyhkö.

Frame fit calculator antaa seuraavat Road bike-mitat (French fit jätetty huomiotta):
Keskiö-vaakaputki 56,4-58
Vaakaputken pituus 54,8-55,2
Monarkissa vastaavat on 57cm, molemmat.

Kammet ja toinen rattaista jää. Isompi vähän paremmassa kunnossa mutta pienemmällä parempi ratio (tilasin vapaarattaan jo).
Kiekot menee uusiks (tilattu).
Keskiön haluun ehkä vaihtaa jos linjaan tulee oletettu 2mm heitto.

Mutta mikä ohjaustanko? Oon ajatellu porteur/belleville/left bank. Asento sen verran pysty että satulaan jouset mallia Brooks flyer. Kumit tulee aluks olemaan 28mm koska saatavuus oli huono 32-35mm.

onko runko kuskille edes suunnilleen oikean kokoinen? t.huolestunut

joku viiksitanko saletisti kova

Lisäsin suositusmitat. Runko tosiaan pitkähkö mut selviäiskö stemmin valinnalla…

minkä mittanen kuski? kysymyksees: ei. tai no kyllähän jengi ajelee ties millä, mut hyvää et saa

e. eiku kato laitoitki biekfitmittoja. ei näyttäs kovin kaukana hyvästä olevan

Aivan hyvin saanee jollain viiksi/porteur-tangolla toimivaksi.

eiköhän siitä hyvä tule, mä diggaan jostain syystä näitä vanhoja ruåttiratsuja

Kuski on täydellisen mittanen. Kalkulaattori suosittelee 10-11cm stemmiä, jos siitä ottaa sen pari senttiä niin jää silti pidempi stemmi kuin mitä tossa nyt on.

Automatic - 10:42, 23.9.2015 » Kuski on täydellisen mittanen. Kalkulaattori suosittelee 10-11cm stemmiä, jos siitä ottaa sen pari senttiä niin jää silti pidempi stemmi kuin mitä tossa nyt on.
Ja suositus toden totta on droppitangolle, laittaessasi porteurtangon tms. tulee asennosta millä tahansa kannattimella joka tapauksessa paljon lyhempi, eli pysty, eli eiköhän se siitä.

Tarkotuksena on käyttää edelleen Mafaceja jarruina uusituilla letkuilla. Nurinperin jarrukahvat on ollut ajatuksena jos päädyn pitkään tankoon, kokemuksia mitkä mallit toimii hyvin centerpullien kanssa?

e. löyty jo

Mä tulin tänne vähän nillittään. Ekaksi ne ei varmaan oo tubeless-vanteet vaan tubularvanteet. Sit mafacin center pull -juttuihi ei mee mitään letkuja vaan vaijerit ja niiden kuoret. Letkut nestelevareihin sit, eiks je?

Asiaan!!! Tee siitä se herrassinkula, mitä olit ajatellutkin. Lokarit ja tartsijuttuja ni on hyvä…

PS. älä hukkaa vaihdekamoja mihkään.

edit. Jos kerran kiekot menee uusiks, ni kannattaisko miettiä kokoa 584, niin mahtuis KUNNON LIHAT? Vai tilasitko oikeesti jo 622?

Vanteet tuubirenkaille, joo. Ei siitä montaa viikkoa/kuukautta oo kun edes opin mistä kyseisissä renkaissa on kyse. Termit sotkeentuu.

Lokarit tietty. Tää runko on kuule niin reiluilla väleillä että mahtuu hyvän paksuset kumit jo 622:sena. Näin tosin siis vain mittanauhan mukaan.

Herrasmies-sanasta tuli mieleen että ihannetapauksessa rungon ois ehtiny vielä maalauttaa raikkaammalla värillä ja niin että muhvit paremmin esillä yksityiskohtina. Nykyset tekstit ja kruununauhat turhan äijät.

Maalaushommat jää myöhempään harkintaan, mutta on mulla jokunen anti-testo detsku mielessä.

Eiku ei maalata, eihän?

Sen näkee sitte. Sitäpaitsi samaan pyöräkellariin tuotiin uudempi Monark samalla värillä, kruununauhalla ja mitä vielä. Hetken sydän pomppas että jollainko muka samanlainen. Ei ollu onneks yhtä hieno, muhviton runko ja fauberi. Näin yleisesti tykkään uniikkikappaleen näkösistä, tehty itelle/toiselle, ei keskiarvolle.

wehola - 21:13, 23.9.2015 » ei maalata

Toi on tarunhohtoista Reynolds 531 putkee, siis kaikki putket, ranskis (35x1) keskilö, campan dropit vissiin.

Lukee satulaputkessa “Flygstål”?

ja en tiedä kuinka painokkaasti pitäisi sanoa ilman että menetät kasvosi mutta älä maalaa, tulee rumempi, arvo romuuntuu, linnut rupee lentään selällään ja helevetti pääsee irti.

marlon - 19:13, 24.9.2015 » ja en tiedä kuinka painokkaasti pitäisi sanoa ilman että menetät kasvosi mutta älä maalaa, tulee rumempi, arvo romuuntuu, linnut rupee lentään selällään ja helevetti pääsee irti.
+1. Et tuosta ainakaan herrasmiehempää saa kovin helpolla. Sehän on kuninkaallisen näköinen, jos toi on "äijää", niin estetiikantajusi on... no, niin... erilainen kuin minulla.

siis kohta viiskytvee oleva hyvämaalinen ja koristeellinen laatupyörä, joka on tarkoitus antaa lahjaksi. ja semmoisen maalaamista harkitaan koska sukupuolitus. olisinko mieltä.

Pinkki plastidippi ja internetti paloiksi.

Ny jumALAUTA ET KOSKE TUOHON MAALIPINTaan! Pinkkejä muotipyöriä saanee neetistä muutamalla satasella, jos tämä ei tälläsenaan miellytä.