Onko tämän rungon "fixaaminen" mahdollista? (Kiire)

Hei.

Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt mahdollista yksivaihde/fixie runkoa paikallisesta huutonetistä ja kaverini vinkkasi minulle oheisen:

http://fietsen-brommers.marktplaats.nl/fietsen-heren-sportfietsen-en-toerfietsen/376057156-klassieke-koga-miyata-racefiets.html

Kysymys kuuluukin; voiko tuota pyörää sinkuloida? Ensimmäisenä tulee mieleen takahaarukan leveys. Onko mitään muuta mitä pitää ottaa huomioon? Mitä arvoja tuo leveys voipi olla että sinkulointi onnistuu kohtuu helposti?

Kiittäen,

Kuvista ei selviä, miten tuo takakiekko on saatu tuohon kuntoon. Jättäisin ostamatta mahdollisten kolarivaurioiden takia.

Käyn huomenna katsastamassa fillarin ja jos takahaarukka on vinossa niin jätän ostamatta.

Ota myös huomioon pyörän rungon koko. Tuo näyttää ainakin 60 cm rungolta (tai isommalta) eli 190 ja ylöspäin pitäs kuskin olla. Jos tuo tulee ex-oululaiselle dj:lle jolla on sama artistinimi, niin passaisin.

Sinkulointiin ei vaikuta takahaarukan leveys, tuosta pyörästä voit tehdä yksivaihteisen käyttämällä pyörän vanhaa takanapaa uudelle kehälle puolattuna.
Useimmat fiksinavat (yksipuoliset ja flipflopit) ovat 120 mm leveitä, rahalla saa toki muitakin kokoja. Jos takahaarukka on esim. 126 mm tai alle, saat asennettua tuollaisen navan siihen, tarvittaessa joko varovasti haarukkaa taivuttaen tai laittamalla prikkoja väliin.

yu-ha - 10:54, 10.9.2010 » Ota myös huomioon pyörän rungon koko. Tuo näyttää ainakin 60 cm rungolta (tai isommalta) eli 190 ja ylöspäin pitäs kuskin olla. Jos tuo tulee ex-oululaiselle dj:lle jolla on sama artistinimi, niin passaisin.
Jep tuo rungon etuhaarukan putken (eh) korkeus kielii suht isosta rungosta.

Pitää kuitenkin käydä katsastamassa. Paikalliset rakentelijat tykkäävät käyttää noita Kogan runkoja kun ne on laadukkaita ja jonkinlaisen “mersun” asemassa :slight_smile:

Mitäs edellytyksiä on hyvällä yksivaihde/fixie rungolla? ite oon kans kattellu aika pitkään jo, mutta kun ei oikee tiedä vielä noista hommista pahemmin.

Esim olisiko tämän tyylinen runko hyvä siihen?
Bianchi runko

pistäkääs vähän vinkkejä, kiitos :slight_smile:

kooveegee…käytähakua…mutinaamutinaa…dropoutit…sheldonbrown…parilinkkiä…sopivakoko…

Internet aika, kaikki keskustelut on jo käyty ja löytyvät haulla. Jos ei täältä niin muualta. Ihanko ei keskustelupalstalla voisi keskustella? Miettikää nyt jos face to face menis kysyy kaverilt et hei millanen ois niinku hyvä fixirunko ko vähän kiinnostais ja se sanois et kato vittu googlesta. Kai täälläkin joku valinta opas kiinteänä jossain on? (ettei huku viestien tulvaan) mut siihen vois sit laittaa linkin jos tietää paremmin… Runko on korkeuteen nähden aika lyhyt?, mut mitat ois hyvä tietää, Ja teräs suoristuu kun sitä taittaa toiseen suuntaan yli. Btw kaikista pyöristä voi tehdä sinkuloita ja suurin osa sitä jo on.

Tässä hyvä aloituspaketti nopeaan alkuun ja haulla löytyy lisää. Niin kuin Kare laittoi, dropouteissa riittävästi säätövaraa ketjun kiristämistä varten ja rungon oikea koko; siitä se lähtee.

Kiitoksia