Onko alurunkoni mennyttä?

Ostin sairaan hienon alumiinirunkoisen Fausto Coppi Aluminium Galaxyn ystävältäni, ja menin ajamaan sillä heti päin porrasta. Vauhtia ei ollut paljon mutta tarpeeksi, lopputuloksena vääntyneet top ja down tube keulan paikkeilta. Koko emäputki on siis siirtänyt itseään hieman rennompaan ajoasentoon.


Alaputkessa maali mennyt vähän ruttuun, ja ehkä jotain muutakin sen alla.Vaakaputkessakin hieman ruttua, ja mitalla katsottuna selkeästi mennyt vähän lommolle päästä.

Voiko tälle mielestäsi tehdä mitään? Mikä on todennäköisin tapa millä tämä menee rikki, napsahtaako kerrasta vai meneekö pikkuhiljaa? Kuolenko jos ajan tällä? Kaikki vinkit otetaan vastaan. Olen nyt muutaman kerran käynyt hissukseen ajelemassa, ja ainakaan vielä ei ole mikään muuttunut.

P.S. Jos tiedät tästä pyörästä enempää niin sekin kiinnostaa. Ilmeisesti jotain 90-luvun lopun juttuja ehkä.

”Ikävän nyt kerron teille…”

En ajaisi ja korjaaminenkin lienee aika toivotonta.

4 Likes

ei mulla muuta kuin että kyllä muuten varmaan ottaa päähän.

1 Like

Jep. Seinälle/metallinkeräykseen.

tori.fi on täynnä vaarallisempiakin pyöriä eli sinne vaa tet

Harmi kyllä joutuu kans kuoroon yhtymään että se on rikki nyt ja tuskinpa korjattavissa. Tosta failure modesta tämmöinen anekdootti, että tulin tossa toukokuussa vahvistaneeksi yhden hiusmurtumaepäilyn maasturin takahaarukassa. Horinaa + kuvia https://mtb666.net/t/rojekti-4130ranch-nukeproof-factory-racing-night-of-the-living-mega/593/23

Eli aika nopeasti se kerran väsähdettyään lähtee murtumaan irtipoikki, kuten alumiinista tiedetään. Tosta omasta takaswingistä tiesin että sen rakenne tukee edes jotenkin auttavasti takakiekkoa jos seatstay katkeaisi, mut emäputken päässä tällaista redundanssia ei ole, ja etuhaarukka kiekkoineen on kohtalaisen pitkä vipuvarsi siihen suuntaan.

1 Like

alumiini menee aika vauhdilla ja tuo vaikuttas olevan vielä todella ohkasta tavaraa. todennäkösesti runko katkee tosta emäputken takaa kun jarrutat/droppaat kanttarilta/oot just saanut roolin pepsodent-mainoksesta.

ebaysta tai Hillary Stonelta vois löytyy edullinen italorunko, johon voit siirtää ton osasarjan ja keulan.

1 Like

Jotenkin yritin epätoivoisesti ajatella että ehkä se, että rungon pitäisi mennä poikki kahdesta kohtaa että mitään katastrofaalista tapahtuu, auttaisi asiaa edes hieman. Voipi olla että realistisempi lopputulos on tosiaan katkipoikki x2 jos jotain tapahtuu toiselle putkista.

Kiitos hellistä sanoista ja neuvoista kaikille, taitaa olla tämän rungon aika siirtyä johonkin seinälle. Kiitos myös Normaali kauppavinkeistä, eBayta tulikin jo selailtua mutta tuota toista kauppaa en tiennytkään.

Juu muuten

Mä voin myydä sulle viidellä kympillä Volvon värisen, Rossanon alumiinisen 56cm maantierunkosetin jossa on myös 1” keula. Ei se tietty Coppi ole mutta ainakin kuulostaa vähän italialaiselta.