Ongelma oikean runkokoon valinnassa

Kesä tulee ja pyöräkuume sen mukana. Ideana on hankkia päivittäiseen käyttöön lähinnä kesäkeleiksi (=ei lunta) uusi runko ja haarukka. Velodromilla käväisykään ei ole pois suljettu kesällä, mutta ensisijaisesti liikkumiseen. Ei tarvitse mahtua leveämpää rengasta tai lokasuojia. Runkomateriaaliksi alumiinia ja haarukkaan mielellään hiilikuitua yhdistettynä alumiiniin. Haarukassa pitää olla mahdollisuus etujarrun kiinnitykseen. Värimaailma tumma, mielellään musta / harmaa. Uudelleen maalaus on tietenkin mahdollista.

Näiden speksien perusteella päädyin Leaderin V2 725TRrunkoon jonka saa ebaysta tilattua kohtuulliseen hintaan. Ainoa mikä askarruttaa tällä hetkellä on oikea runkokoko. Vaihtoehtoina olisivat koot 58 ja 61

Leaderin sivuilta poimittuja mittoja rungoille:
58
Top tube: 584,6 mm
Fits rider height: 5’11 to 6’1 (180,3 cm to 185,4 cm)
61
Top tube: 601,9 mm
Fits rider height: 6’1 to 6’3 (180,3 cm to 190,5 cm)

Muuten tuo 61 cm runko kuulostaisi paremmalta, mutta ongelmana on tuo top tube pituus. Tein competitive cyclistin mittauksen ja sain tämän kaltaiset tulokset.

Measurements

Inseam: 90
Trunk: 69
Forearm: 35
Arm: 69.5
Thigh: 62.5
Lower Leg: 59
Sternal Notch: 157
Total Body Height: 190

The Eddy Fit (cm)

Seat tube range c-c: 59.5 - 60.0
Seat tube range c-t: 61.3 - 61.8
Top tube length: 56.9 - 57.3
Stem Length: 10.8 - 11.4
BB-Saddle Position: 82.4 - 84.4
Saddle-Handlebar: 57.2 - 57.8
Saddle Setback: 7.2 - 7.6

Ja noiden mittausten perusteella The Eddy fit antaa mitat rungolle. Tietenkään ei voi suoraan verrata maantiepyörälle annettua runkokokoa ja mahdolliseen fiksiin, mutta kaipa se antaa jotain suuntaa.

Mittauksen perusteella minulle suositeltaisiin lyhyempää top tubea. Kysymys kuuluukin ottaako tuo pienempi 58 cm runkokoko ja sitten kompensoida sitä vain pidemmällä satulatolpalla vai olisiko tuo 61 cm sittenkin ajettava esimerkiksi lyhyemmällä stemmillä? Täytyy myös myöntää, että putkien kulmat eivät sano minulle juuri mitään. Parastahan tietenkin olisi päästä koeajamaan, mutta ei taida onnistua.

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :slight_smile:

Leaderin satulaputken kulma on yli 75 astetta. Kun käytät tuota cc:n mittaria se olettaa ilmeisesti pyörään 73 asteen kulmat. Efektiivinen vaakaputki pitenee tuolla kahden asteen erolla jo jonkun sentin. Noi Leaderit on ylipäänsä helvetin pitkiä ja matalia, kun taas sun mitoituksella pitäis ennemmin kattella lyhyitä ja korkeita runkoja.

Jos haluat alua ja hiilaria osta isoin Nelsoni

Se vastais noita mittoja paremmin kuin Leaderit.
http://www.nelsoncycles.co.uk/Graphic_images/Track_frame_geometry.jpg

Rungon koosta en lähde sanomaan mitään mutta Nelsonin ohella vaihtoehdona vois olla myös Dolan Pre Cursa. Siinäkin on kulmat kohdillaan ja muutenkin vastaa vaatimuksiasi.

Tai sitten on tietty suhteessa juurikin vähän korkeampi ja lyhyempi Cinelli Vigorelli, Timon sellaista varmaan pääsisit koeajamaankin.

Oheislukemiseksi keskustelua ratapyörän mitoituksesta.

Tuolla sivulla oleva competitive fit ja french fit ovat myös mahdollisia, miksi eddy fit sopisi juuri parhaiten?

Joo, mä olin jo tilaamassa isompaa Vigoa mutta käväisin varmuuden vuoksi koeajamassaistumassa Konkelin Vigon, ja päädyin “pieneen” eli 56cm runkoon.

Pituutta mulla on 186cm, eikä tollakaan runkokoolla oo penkin tolppa ihan taivaissa

Jos haluat niin tuu koeajaa toi :wink:

ot. Vallan on nätti tuo sinelli ^

Kiitoksia kommenteista, näyttää siltä että tosiaan lyhyemmällä top tubella mennään ja Leader jätetään pois laskuista.

@Fillarji luettuani nuo kuvaukset tuolta competitive cyclistin sivuilta ajattelin, että tuo olisi paras vaihtoehto. Ei liian tiukka eikä liian löysä vaan jotain siltä väliltä.

Tuo NKOTB:n ehdottama Nelson olisi tosiaan geometrioiltaan parempi ja hinta on hämmästyttävän halpa. Tosin värimaailma ei oikein miellytä silmää, mutta saahan sen uudestaan maalattu tarvittaessa

Jussin linkkaamaa Dolanin pre cursaa olin itsekin ensin katsellut ja tullut siihen tulokseen, että isoveli Dolan Track Champion on paljon enemmän mieleeni. Tosin kun haluaa väriksi mustan hinta kohoaa 100 puntaa ja samoin haarukan rei’ittäminen maksaa myös ekstraa. Hinnastatulee aika tiukka, mutta harkitaan vielä.

Cinellin Vigorellia on hehkuteltu niin foorumilaisten kuin muidenkin toimesta niin paljon, että se houkuttaa todella paljon. Hintakin on hyvä tällä hetkellä. Ainoana miinuksena on värimaailma joka ei oikein miellytä silmää ja pelkästään helsingistä taitaa löytyä kolme tähän mennessä. Onko häpäisyä jos tämän pulverimaalaisi uudestaan?

Mietitään yön yli :slight_smile:

Eiha, me tiedetään…

+1

toi on nopein!

Sit ois tietysti aina näitä, jos haluaa sen mustan alumöhkön. Tohon sitten Nelsonin hiilarikeula.

Tai sit vaan hommaat sen Bianchin.

^^^Ei helvetti et ois kertonu :smiley:

Felt TK2 on vahva ehdokas omaksi arkiruoskaksi sitten kun nykyisesta aika jattaa. Mut sita ei taideta enaa myyda runkosettina.

TK3 ois valmiiksi musta ja kompliittinakin halpa.

Ordered Items

Cinelli Vigorelli Frameset - White/Blue 58 Qty: 1

(Kiitoksia paljon Timolle koeajosta!)

^mistä tilasit?

Kunnallisjte - 16:30, 18.3.2010 » ^mistä tilasit?
[Probikekitistä](http://www.probikekit.com/display.php?code=J0040) posteineen hitusen yli 500 euroa :)
Eiha - 16:32, 18.3.2010 »
Kunnallisjte - 16:30, 18.3.2010 » ^mistä tilasit?
[Probikekitistä](http://www.probikekit.com/display.php?code=J0040) posteineen hitusen yli 500 euroa :)
halpaa ku saippua!

palpaa ku saippua, eh-eh… onnea hyvästä valinnasta, laitetaan se tupperware… eiku vigokerho pydeen :wink:

Lainataas tätä ketjua ja kysellään oikeaa kokoa Bianchi Pistalle, jos ajaja on 185 senttiä pitkä. Näillä tiedoilla koko löytyisi varmasti myös googlella, mutta 14 tunnin työpäivän jälkeen ei vaan jaksa/kiinnosta. Ja sitähän varten tää foorumi taitaa ollakin, että voi kysyä. :slight_smile:

Ja kiitos vastauksesta. (57 vai 59?)