Ongelma: ison tavaran lähettäminen ulkomaille

Harkitsen pyöräromppeen kauppaamista Ebayn kautta ulkomaille. Ongelmana on kuitenkin lähetyskustannusten hinta. FedExin, UPS:n tai TNT:n laskurit antavat parin-kolmen kilon isolle paketille (esim. yksi kiekko) hinnaksi ihan naurettavia summia, tyyliin 500-700 euroa. Itellalla taas on kokorajoituksia esim. USA:n suhteen, ettei paketti ainakaan netin laskurin mukaan mahdu heidän spekseihin.

Onko täällä kokemuksia esim. kiekkojen tai rungon postittamisesta Suomesta Jenkkeihin, Britteihin tai vaikka Japaniin? Onko se edes mahdollista tavalliselle pulliaiselle esim. alle satasella?

Entäs tulli- tai muut asiaankuuluvat hässäkät? Kaikenlaiset kokemukset asian tiimoilta kiinnostais. Cheers!

Paha paikka. Ite ollu saman ongelman edessä. Myyny kitaroita ulkomaille. Ei onnistu kyl tavaliselle pulliaiselle halvalla.
Käsittämätöntä et esim saksasta kitaran kokonen paketti tulee tänne muutamalla kympillä ja täältä se maksaa vähintään 70 euroo. Britteihin sain kerran lähetettyä 50 eurolla. Kaikkiin maihin ei isoa pakettia saa edes lähetettyä.

Kokeile DPD tai GLS

Halpalennolla saa ite vietyä halvemalla…

Mikäs on halvin tapa postittaa kokonainen pyörä tai ainakin runkosetti Helsingistä Belgiaan?

Johi - 16:55, 8.8.2013 » Mikäs on halvin tapa postittaa kokonainen pyörä tai ainakin runkosetti Helsingistä Belgiaan?
Halvimmasta tavasta en tiedä, mutta jos työnantajallasi tai jollain tuttavan firmalla on tili jollekkin näistä UPS, DHL, TNT tai Fedex, niin todennäköisesti niin pääset huomattavasti halvemmalla jos kuriiria meinaat käyttää. Itellakin voi toki toimia EU alueella ja lienee halvin jos hyväksyvät paketin.

110x70x30cm, 8kg, Kreikka? Vitun Posti.

Mikä ongelma? 43 euroa ja paketti matkaan.

Postin sivuilla kerrotaan maksimiympärysmitaksi 300cm. 110+110+70+70 menee vähän yli, jos mää nyt oon tän oikein tajunnu, oonko, jos en oo ni miksen oo?

e: eiku jaa ei ne vissiin puhukaan ympärysmitasta vaan pituus+ympärysmitasta taientiiä

e2: Siis: pituus + ympärysmitta enintään 300cm. Oisko toi sit vaan 110+70+30 = 210?

150 + ympärysmitta enintään 300cm .

110 + 70 + 70 + 30 + 30 = 310cm
Laitetaan vielä kuva:

Priortynä toki menisi kun siinä ei ole noin pientä rajoitusta. Pituus enintään 2m + ympärysmitta enintään 3m. Toki jos tahtoo EMS:nä, niin heikkoa on ellei saa vähän pienennettyä pakettia. EMS rajoitus on kyllä naurettavan pieni kun vertaa tohon Priortyyn.

Ton mitta on 310 cm eli ylihän se hiukan menee, mut porukka postissa on pääsääntöisesti enemmään kuutamolla kuin porukka täällä, joten mars postiin vaan.

^ Totta tuokin. Omassa lähipostissa yleensä mittaavat, mutta joskus kyllä käynyt niinkin, että ovat jättäneet mittaamatta niin kotimaan (suuri) kuin ulkomaillekkin juuri tuota 150 + ympärys. Kannattaa köydä kokeilemassa.

10cm vielä aika pientä, niin vois just just saada vielä karsittua pois. Riippuu toki miten on pakattu.

Kaissitä sen 10cm sais pienennettyäkin kyllä juuh. Posti ärsyttää silti! Mut käyn yrittämässä nyssit ainaki

Siis onks toi ympärysmitta joka suunnasta samalla tavalla rajoitettu, eli vaikka120x40x40 ei saa lähettää? Luulis et pituus ois erikseen ja ympärysmitta ois sitten pituuden normaalista mitattu.

Onko kokemuksia pyörän tai rungon lähettämisestä Suomesta Australiaan? Paljon maksaa ja miten hoituu?


en oo ihan varma miten meni noin niinku omasta mielestä. kaipa sen 5h olis voinu käyttää mieluummin esim. paperiviiltojen tekemiseen omaan silmään.

pituus + ympärys munakarvan vajaa 300cm ja painoa 8kg eli:


huom. hinnat nousee 9.2

Suoritus välttävä. Pystyt parempaan.

Ongelma: ison tavaran lähettäminen ulkomaille

Tarttis lähettää reklamaatioshortsit saksaan omaan laskuun että sais uudet tilalle. Onko Itellalle vaihtoehtoja, lompakko edellä olisin menossa?

Norwegian. Ei taida tulla kyllä shortseilla ihan vielä halvemmaksi.

Odie - 16:23, 10.4.2015 » [b]Ongelma: [s]ison[/s] tavaran lähettäminen ulkomaille[/b] Tarttis lähettää reklamaatioshortsit saksaan omaan laskuun että sais uudet tilalle. Onko Itellalle vaihtoehtoja, lompakko edellä olisin menossa?
Kirjeenä, kirjattuna tai normina, hinta riippuu toki painosta ja koosta. Tuosta laskemaan: http://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/postipalvelee/tyokalut/kirjepakettilaskuri/

Tai sitten valmiiksi maksettu Express-kuori (13,40e)?