on-one napa

Tilasin on-one:lta takanavan, ja sen kanssa ei tullut lukkorengasta mukaan. Tietääkö kukaan mistä saisi tähän sopivaa rengasta? Ostaisin mielellään Helsingissä sijaitsevasta pyöräkaupasta.

Eiköhän Kumiluodista löydy. Ehkä Lauttasaaren pyörähuollostakin. Soittamalla varmaan selviää.

Hi5bikesistä myös, halpoja ja joidenkin mielestä paskoja Dimensioneja (samoja taitavat olla kuin On-Onen omat).

Löysin, kiitos avusta :slight_smile:

Moi! Alkoi fiksi kiinnostaa. Kokoan 29’’ MTB:n. Sanokaapa, tartunko tilaisuuteen ja ostaa päräytän halvimman navan mitä olen löytänyt, ja mitä muita kalliimpia vaihtoehtoja olisi ja mitä niillä olisi etunaan? Jarrua ei takapyörään tulisi. Niin ja vielä, löytyykö fixed-fixed vaihtoehtoa 135mm leveyteen?

Siis tällainen löytyi. http://www.on-one-shop.co.uk/acatalo...UOOQRDH36.html Leveyttä ei mainita. Kirjaimet QR ovat myös mysteeri, ja myös IS. Meneekö se 135mm haarukkaan?

Pyörään tulee toiseen takakiekkoon takapakka. Olisiko myös kampiehdotuksia, kun vähintään tuplat voisi olla edessä? Onko väliä ketjulinjan kanssa sillä, onko edessä tuplat vai triplat? Onko mitään syytä ostaa erikseen fiksivariaatiota varten kampia? Haluaisin kokeilla ehkä 34 hampaista edessä… ehkä … kenties… kuulostaisiko se maastofiksin eturattaalta yhtään?

Kiitos. t. Kimmo

taustatietoa pyörästä
http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?t=37128
Fillari-lehden foorumi komponentit

Mikalla tai Mika K:lla oli tässä taannoin hyvin halvalla 29eriin sopiva fiksikiekkosetti myynnissä. En tiedä menikö, tai löytyikö parempaa käyttöä, vai olisivatko yhä tarjolla.

Tosta 135 mm tuplafiksinapa On-onelta, jos haluat itse kiekon kasata tai liikkeessä teettää. Tossa on ketjulinja takana 48 milliä. En tiiä maastureista mitään, eli paha sanoa, mille rattaalle toi 48 sopis, jos laittaa tuplat eteen. Miten olis joku 38 tai 36 yksinään eteen ja taakse sitten joku ysipakka?

Tää välityslaskuri on aika kiva vempele. Syötät sinne kumin koon ja rattaiden koot niin näet tuumat ja nopeuden eri kadensseilla. Hiukan maastosta, omista kintuista ja halutusta matkanopeudesta riippuen voi sitten arpoa sitä sopivaa välitystä. Jollekin kelirikkoiselle hiekkatielle sais 36/18 välityksellä vielä matkavauhdiksi 25 km/h.

Ai niin, jos päädyt tuohon Salsan Fargoon, niin siinä taitaa olla vertikaaliset haarukanpäät, eli et pysty kiristämään ketjua siinä. Siihenkin on ratkaisu, tosin kallis sellainen.

White Industries tekee epäkeskolla akselilla varustettua fiksinapaa, mikä mahdollistaa ketjun kiristämisen. Nuo vaan ovat melko kallita, joku 150 euroa plus postit ja ainakin meikäläisen mielestä tuo kikkailu syö sitä yksivaihteisen pyörän parasta puolta eli yksinkertaisuutta melkoisesti.

Kiitos. Joo onhan epäkeskokeskiö samaten kallis osa, mutta ei kuitenkaan monimutkainen. Tietty on tarkkaan työstetty, joten siinä mielessä ei yksinkertaisin. Mutta ihan samaa ajatusta minulla kyllä on ollut, että horisontaalidropout se olisi fiksu. Järkevän ihmisen käytännöllinen valinta…

Voisin hyvin aloittaa yhdellä eturattaalla. Katsoa käytännössä, jos sillä pärjäisi. Osat vaan nyt pitäisi haalia kokoon, pistää tilauksia menemään pian, ja katsella myös yksityisten ilmoituksia.

Rungon valinta on lähellä. Se voi olla Karate Monkey myös.

Aika työlästä vaihdella vaihteellisesta fiksiin, varsinkin jos on perinteisen mallin takavaihtaja. Veikkaan, että pyörä jämähtää jompaan kumpaan asentoon, ellet satu pitämään pyörien roplaamisesta aivan suunnattomasti. Napavaihteesta fiksikäyttöön siirtyminen tapahtuisi jonkin verran helpommalla. Tuon vaihdeoptiosi takia tarvitset jarrun myös taakse. Sanoisin, että kannattaa speksata fillaria vielä hieman ennen kuin alat tilaamaan osia.

Aiheellinen huomio. Kuitenkin Alfinellakin tarvitsee jarrun taakse. Mitä en osannut ajatella fiksiksi vaihdossa? Takakiekko pois, ketjut pois, takavaihtaja irti rungosta sekä vaijerista. Sitten toinen kiekko paikalleen ja ketjujen asennus?

Niin, en ajatellutkaan sitä joka viikko vaihtelevan. Pääsisi kuitenkin kokeilemaan hankkimalla vain takakiekon ja ketjut. Jos homma alkaa maistua, varmaan katselisi toista runkoa. Muuten menisi jossain vaiheessa nuo sitten kai myyntiin.

Valinta on tehty, Surly Karate Monkey. Viikon tiedonhankinnan ja kelauksen jälkeen. Jos vaihteet eivät ole kirosana, tuolla kaipaisin pyörän osien kanssa apua. Fillari-lehden foorumi Jos jollakulla on osia, edellä mainittuja tai muita tähän sopivia, tarjoa ihmeessä! kimmo.manner@gmail.com

Tuossa ne vaiheet suunnilleen ovat. Vaihtajan vaijerin joudut kiinnittämään jotenkin jonnekin, tai ottamaan sen pois.

Ysiketju ei toimi “kapeiden” ratarattaiden kanssa, osta toiseksi ketjuksi kasiketju.

Takakiekon suhteen kannattaa huomioida se, että pikalinkulliset kiekot eivät aivan erinomaisesti pysy paikallaan taakse aukeavissa dropeissa. Toki niitä pystyy käyttämään, mutta mutterikiinnitteinen napa pysyy paremmin paikallaan. Noista ehdottamistasi Hopet ilman pikalinkkua toimivat hyvin. Tosin se linkittämäsi 20-millisellä akselilla varustettu ei luultavasti mene Apinan haarukkaan?

Nyt meni aihe toisen foorumin tapahtumiin. Siellä tuli tietoa että mutterikiinnityksen saisi jotenkin pikalinkun tilallekin. Eivätkö niihin Hopen napoihin ole tarkoitettukaan pikalinkkua ts. eroavatko ne yleensäkin niistä toisista vaihtoehdoista eli Shimanoista? Ai että se 20mm tarkoitti akselia… siellä taisi olla 12mm vaihtoehto myös. Ja 15mm, mutta kummasti ei taakse taida löytyä samanlaista.

Monkeyn tiedoista todella uupuu. Tässä kaikki: “Rear dropouts: Surly horizontal dropouts with derailleur hanger. 135mm spaced”

Piru kun kaupan sivut ovat kehno tietolähde oppia rakenne. Fillarifoorumilla sain vastauksen ettei Hopeissa tavallaan ole järkeä verraten Shimanoihin, miten on? Niitten ratkaisujen erot olisi kiva saada sinne, mutta kyllähän se näinkin onnistuu. Varjokeskustelu! :wink:

Pitäisikö minun avata täällä oma ketju? Nyt menee väärän otsikon alle. Vai miten täällä on tapana? Toisaalta sitten yksivaihteeseen vaihdepyörän kokoamisjuttua? Mutta jos tätä viimeistäkin huomiota ajatellaan, se voi olla tärkeä. Ainakin itse olen aina pitänyt pikalinkkuja turhina, eikä niistä ole tullut mitään etua. Päin vastoin, nopeille varkaille hyvä meno.

Mä en kovin mieluusti tule tuolle toiselle palstalle keskustelemaan.

Hopeja on molemmilla vaihtoehdoilla. Tässä on pulttikiinnityksellä. Kalliitahan nuo ovat XT-napoihin verrattuna. Hopen ja XT:n eron Kuulee, Hopen vapaarattaan räikkä on kovasti äänekäs. Jotkut pitävät, toiset eivät. Ovatko ne hintansä arvoiset riippuu budjetistasi. XT ei missään tapauksessa ole huono napa, vaikka niihin saattaa joutua vapareita uusimaan vähän tiuhempaan. Kulutusosa. Muutama kymppi menee XT:n akselin vaihtoon.

20 mm on akselin paksuus. Alamäkipainotteisessa ajossa niitä käytetään eniten. Surlyyn taitaa tarvita 10-millisen akselin.

Kiitos! Hmm… muutaman kympin napa ja muutaman kympin varaosa.

36 puolainen out of stock. Jos tuossa pulttikiinnityksessä olisi järkeä, onko muita mainittavia merkkejä?

Ei ne kovin yleisiä ole. Chris King tulee mieleen, mutta ne ovat vielä paljon Hopea kalliimpia. Shimanon Saint-navassa näyttää olevan pultti/mutterikiinnitys. Tuossa huomion arvoista on, että se syö Shimanon Centerlock-jarrulevyn. 6-pulttilevyn saa tuohon toki kiinni adapterilla, joita saa myös CRC:stä,

Katsos vain, vanhanaikaisiakin laakereita on! Mutta en sieltä adapteria jarrulevylle löydä. Sen sijaan etunavan yhteyteen on kirjoitettu review:

Pipis from Greece Owner 09 September 2009 12:23
The hub is strong, never failed. But beware! You need the OVERSIZE centre lock rotors and as far as I know there are no adaptors. This basically means that you can only use the oversize Saint rotors. The hub is perfect except this details. Personally I would go for the next years model which takes the smaller standard centre lock rotors so that you can use any rotor you like with an adaptor. 4 stars instead of 5 only because Shimano could have provided us with an oversize adaptor.

Ei taida olla siis centerlock, vaan jälleen uusi standardi. Jos ottaisin nuo navat, niin sitten valitsisin myös sen omat isot jarrulevyt. Mutta toimiiko ne esim. Avid BB7:n kanssa? Onko nuo jarrusatulat samat eri kokoisille levyille, ja saako jarrusatulan kiinni haarukkaan oikeaan kohtaan? Tässä olisi nuo Avid jarrut: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=31347

Toi on tärkeä huomio. Tuo Saint on todellakin ylikokoisella centerlockilla, vaatii omat levynsä ja jopa työkalun.
Jarrusatula tulee haarukkaan kiinni adapterilla, jonka malli määräytyy jarrulevyn halkaisijan perusteella.

Kas, enpä tiennyt tuota vanhasta Saintista. Sitten tuosta kannattaa ehkä pysyä erossa. Tavan centerlockille adapteri löytyy tästä.