On one Inbred SS

Terve vaan kaikille!

Ekaa kertaa tänne kirjoittelen ja vähän jänskättääkin. Noh, tällaisella minä ajelen:

http://perttu.kuvat.fi/kuvat/On%20One%20Inbred/189_2773.JPG/_smaller.jpg

Ja tässä vielä linkki isompaan kuvaan, josta selviää palikat paremmin:

Isompi kuva

Kaiken kaikkiaan pirun mukava pyörä meikäläisen ajoihin. Ei tarvitse jokaista kanttaria varoa ja muutenkin voi ajella hieman huolettomammin. Tuossa on 44/16 välitys ja Bontragerin 1.5" leveät slicksit alla. Tuntuu kulkevan ihan mukavasti. Tekisi mieli kyllä hommata fiksi tai fiksiaihio, mutta se tarkottaisi sitä, että joutuisin tästä luopumaan perherauhan säilymisen vuoksi, joten lievässä pattitilanteessa olen.

Eipä muuta tällä kertaa.

aika huikea travel tuossa keulassa tai sitten vain näyttää siltä!

Kätevä peli varmasti.

Haha tuota ketjunkiristintä. Hyvä pullonavaaja =D

Aika eksoottinen speksi. Maantienakit ja välitys, xc-runko ja jyyhky-pommittelu keula :smiley:
Keula on vissiin joku 130mm? Ja runko taitaa olla 20"?

matoli - 9:51, 14.6.2010 » Haha tuota ketjunkiristintä. Hyvä pullonavaaja =D
Offtopic: Käsittämätönät ylipäätänsä kuinka moneen polkupyörä härpäkkeeseen on laitettu pullonavaaja (muihinkin kuin Surlyn chaintugeihin). Itsekin kannan ainakin Park Toolin (multityökalussa) ja Pedrosin (lukkorengasavaimessa) pullonavaajaa päivittäin mukanani.

Shimanon lukkikset on muuten ihan päteviä pullonavaajia.

Herättipä nopeesti keskustelua! Mahtavaa!

Joo, toi chaintug on näppärä keksintö, jolla voi päteä niille jotka avaa pullonsa esimerkiksi coltin stendarilla.

Tota keulaa on kyl pakko selitellä. Se oli semi-inhimillinen erhe, joka osottautui käytössä kuitenkin toimivaksi. Rakensin tuon pyörän kevät-talvella alun perin maastosinkulaksi. Muistelin, että tuossa rungossa on sama geometria kuin Inbred 456:ssa eli että siihen kävisi 4,5 tai jopa 6" joustava keula. Ostin siis 120mm joustavan ilmakeulan. Ei ollutkaan samat geometriat. No mutta eipähän enää polkimet ainakaan ota maahan kiinni mutkasta ulos polkaistessa.

Ja runko tais olla juurikin se 20". Mulla on vartta 185cm ja tuossa on helvetin lyhyt stemmi. Eli toi on kyl ihan passelin tuntuinen.

Välitykset mulla oli tossa aluks 32/16, sitten 36/16 ja nyt tuo suht rehellinen maantievälitys. Myönnän että toi on pervo pyörä. Mutta ei välttämättä pahalla tavalla pervo, kuten esimerkiksi kellari-insesti-isät.

Kammet näyttävät Sainteilta?

Eihän tuosta välttämättä tarvitse fiksin vuoksi luopua. Sen kus muuttaa sitä. Vaihdat vain fiksikiekon taakse ja ehkä kevyemmän keulan, niin se on minimissään siinä.
Ketjunkiristinkin jo löytyy.

Sama takakiekkokin käy, kun hankkii jarrulevyn tilalle esim. velosolosta ko. kohdalle sopivan takarattaan.

26" fiksi mtb-rungolla olis kyllä jo liian sairasta…=D Toi saa pysyä tollasena.

Juu, vanhat saintithan nuo.

Taidan ostaa jonkun halvan konversion tai maantiepyörän ja tunnustulle miltä sellaisella ajaminen maittaa. Sitten joko myyn Inbredin tai maantiepyörän veks. Toi Inbred olis vaan kiva säilyttää kun se on niin näppärä talvipyöräkin… Naiset kyllä hankaloittaa lähes kaikkia harrastuksia…

Ainiin, laskeskelin juuri tuossa, että noin 14,5km työmatka taittuu tuolla myötätuulessa parhaimmillaan 29 min ja matkalla on liikennevaloja suht paljon. Eli kait tuo suht nopea sitten on jos keskinopeus on siellä 30km/h kieppeillä.

Instant :heart:. Itselle kanssa tulossa juurikin tuon tyyppistä pervoilupyörää, joka on kykenevä nopeaan kaupunki ajoon ja “yllättäviin” urbaaneihin haasteisiin. Keulaksi ei ehkä ihan noin järeää kuitenkaan.

perttu - 10:54, 14.6.2010 » 26" fiksi mtb-rungolla olis kyllä jo liian sairasta...=D Toi saa pysyä tollasena. Juu, vanhat saintithan nuo.
Miten sen nyt ottaa. Tämä oli ihan kiva ajettava: http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v315/95/69/745222948/n745222948_871914_172.jpg Kiekot tosin oli 622´kiekot, mutta runko oli ikäloppu halpismaasturi.
MrHat - 11:15, 14.6.2010 »
perttu - 10:54, 14.6.2010 » 26" fiksi mtb-rungolla olis kyllä jo liian sairasta...=D Toi saa pysyä tollasena. Juu, vanhat saintithan nuo.
Miten sen nyt ottaa. Tämä oli ihan kiva ajettava: http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v315/95/69/745222948/n745222948_871914_172.jpg Kiekot tosin oli 622´kiekot, mutta runko oli ikäloppu halpismaasturi.
No joo! Toihan on hieno... Prkl... Jotkut korkealaippaiset maantiekiekot, jos vaan mahtuu tuossa takana pyörimään ja eteen hiilikuituinen jäykkä keula... Bullhorn stonga. Se vois olla ihanaisen perverssi. Eihän tossa olis mitään helvetin järkeä, mutta hauskaa varmaan olisi.

Kiitoksia kaikille kommenteista!

Ihan mielenkiinnosta, paljonko painaa?!
Oma entinen muotimaastosinkula painoi sen 14kg, kiva verrata hieman.
Varmasti melko näppärä kulkine =)

Ugh. Kuinka saa maastosinkulan painamaan 14 kg? Joutuuko valuttamaan paljonkin lyijyä runkoputkiin?

Hmmmm… Enpä oo koskaan edes ajatellut punnaavani tota, sillä toi on ensinnäkin teräsrunko ja toisekseen isoksi osaksi dh-pyörän jämäosista kasattu (kammet, stemmi, stonga).

Roudasin kuitenkin fillarin kalsareissa tuolta ulkoa sisälle, koska tavallaan rupesi kiinnostamaan, että ei kai tuo sentään 14kg paina…:wink:

Otin useamman vedoksen henkilövaa´an kanssa ja tuoreen aamukasteen kostuttamana (+ 400g vähintään) paino oli siinä 12kg hujakoilla eli eipä tuo mikään kovin kevyt ole. Toisaalta kyllä tuon alle 10 kiloiseksi varmaan 200-300 eurolla sais, mutta sille tielle en halua lähteä.

Prkl… MrHatin innoittamana lähdin haahuilemaan hämärän rajamaille.

http://perttu.kuvat.fi/kuvat/On%20One%20Inbred/193_2797.JPG/_smaller.jpg

Mulla on huollossa yksi hybridin takakiekko ja päätin kokeilla miten se istuu tohon runkoon. Sehän sujahti sinne kuin nyrkki hanuriin! Ja tilaakin jäi ruhtinaallisesti

Nyt kuitenkin heräsi kysymyksiä, joilla paljastan tietämättömyyteni maantiepyöräilyn saloihin. Eli tuo kiekko jonka laitoin on 28" ja renkaassa on merkintä 42-622 (700 x 40C 28" 1 5/8). Tuon kokoinen rengas tuossa mahtuu juuri ja juuri pyörimään. Minkä kokoisia maantiekiekot yleensä ovat? Ja paljollako irtoaisi korkealaippaiset sellaiset? Entä navan leveys (toki prikoilla senkin saa korjattua)?

Toisaalta jos hommaisi jonkun cyclocrossarin 28" kiekot… Niissähän olis valmiiksi levyjarru-napa johon saisi näppärästi sen takarattaan pultattua. Ja sitten siihen toiselle puolelle tuon nykyisen sinkulakitin niin olis flip-floppi.

Tää onkin sitten varmasti älyttömin projekti mitä oon suunnitellut. Mutta todella äärimmäisen kiva ja lämmin tunne tuli sisäisesti!!!

Riittää että pyörässä on Marsun keula, niin johan painoa löytyy.
Marsun keulat kun tunnetusti on niitä kevyimpiä etupunppuja.

Tuo 622 eli 700 eli 28 on renkaan eli vanteen halkaisija, 42 eli 1 5/8 on leveys. Maantiekiekoksi tuo on tavallinen, ja vanteelle voinee laittaa myös kapeamman kumin.

Takanavan leveys maastopyörissä eli myös Inbredissä on 135 mm, ja maantie/cc-pyörissä 130 mm. Teräksinen inbred kyllä joustaa tuon vielä ongelmitta, mutta parhaiten uuteen kiekkoon kävisi tietysti 135-millinen napa, jonka ympärille kasaisi kiekon. Surly / Fixie Inc, White, mitä näitä nyt on.

Mutta miksi pitäisi väkisin laittaa 28-tuumaiset kiekot? Itse kokeilin omaan talvipyörääni (26-tuumainen mtb-fiksi!) 28-nakkikumikiekkoja, ja kyllähän ne mahtuu mutta tuntuu korkeilta ja horjakoilta.

Oikeesti, hanki tuohon vaan se jarrulevyn paikalle ruuvattava takaratas, ja pomminkestävä fiksi on valmis.