Ompelukerho

^ voi

mut vanhat PVC-pöksyt kiinnosta.

kyttyra - 10:19, 15.6.2011 » Vai voiko vyölaukun tyylinen asuste koskaan näyttää hyvältä?
Voi, jos Mr Motivatorilta kysytään. http://2.bp.blogspot.com/_fSQSFhjq2Ps/TSYmNJXWNJI/AAAAAAAAADo/w0n1fMozuJw/s1600/mr%2Bmotivator.jpg

Näissä kyttyran asusteissa on jotain semihämärää mad max -estetiikkaa. Like.

tnts - 10:34, 15.6.2011 » ^ [voi](http://krnky.com/products/bags/belt-bag/) mut vanhat PVC-pöksyt kiinnosta.
Tuota mäkin katselin vähän sillä silmällä, että pitäiskö ostaa. Mitä tulee PVC-kankaaseen materiaalina, niin se on vähän turhan joustavaa tuohon tarkoitukseen. Tein mä samasta kankaasta myös työkaluburriton, mutta siitä en edes kehdannut laittaa kuvaa...

vallengrach: tuohonhan vielä tulee ketjunpätkä, johon saa kii avainnipun.

Tuli väsättyä runkolaukku yön yli kestäville metsäreissuille. Ei tartte reppua kuskata.
https://lh3.googleusercontent.com/zQRY7sPofk20p8wMnamDuv9uaokZghe6DoT2beSFPu11aSh9lsHxs5KCpNafhXiWQDRhZPBbk5tMWw_78skDh9fkrQ=s512

Hieno. Miten tuo muuten toimii ajaessa, hankaako jalat laukkuun jos se on täyteen pakattu?

kyttyra - 11:52, 15.6.2011 » Hieno. Miten tuo muuten toimii ajaessa, hankaako jalat laukkuun jos se on täyteen pakattu?
En ole vielä kerennyt kokeilemaan mutta luulen, että ei hankaa. Aika paljonhan näitä on tehty ja käytetty, jokunen kaupallinenkin valmistaja taitaa olla olemassa. Tässä mtbr-foorumilla käytyä keskustelua http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=596676

http://www.normaali.net/temp/north-face-heijastin.jpg

Oon harrastanut tuotekehittelyä mun uskollisen North Face lähettilaukun kanssa. Ratkoin työhuoneen kaapista löydetystä huomioliivistä tollasen vähän parempilaatusen muoviheijastimen irti ja siirsin laukun läppään.

Aikaisemmin suutari on jo vähän vahvistanut läpän remmien ompeleita kun ne eivät kestäneetkään Suzukin SJ410:n lehtijousia.

Tämän päivän puhdetyö: käsilaukku.

kyttyra - 10:19, 15.6.2011 » Tällä kertaa yritin tehdä yhdistetyn u-lukkoholsterin ja työkalupussukan vanhoista PVC-pöksyistäni...
Tässä tuli mieleen nuo kommentit toisessa ketjussa maantieurpojen vaatteista, ja milta ne vaikuttaa...http://www.clicksmilies.com/s1106/mittelgrosse/medium-smiley-002.gif

Askartelin uudet sträpit.

Vähän jäi suunnittelu puolitiehen, tarranauhaa tuli laitettua turhan rohkeesti. No, ompa sitten kiristysvaraa jos joskus luovuttaa nuo pienikenkäisemmälle. EDIT Laitoin kuitenkin palat ulkokumia turvavyön päihin jolloin a) tarranauhat jää piiloon ja b) kaatuessa remmit ei ehkä tuhoudu yhtä nopeasti.

OT: on muuten hyvät flättipolkimet nuo ännässät. Onneks ei tullu vahingossa myytyä niitä. Silti tuntuu helvetin oudolta ajaa mokomilla, ku vallan on tottunu lukkoihin…

Sträpit v4. Konga oli tehnyt omansa taakkaliinasta, joten kipaisin biltsuun ja ostin 4,8 metriä 25 mm leveää iloisen oranssia nauhaa:

Se, että nauhat näkyy turvavyön alta, ei oo suunnitteluvirhe, vaan johtuu siitä, että turvavyön leveys on vain noin 45 milliä. Nauhaa olisi voinut olla pidemmät pätkät, nyt tuo kolmen päällekkäisen nauhan sandwich ylettyy vain puoleen väliin (ja se taas on suunnitteluvirhe). Ehkäpä ensi kerralla kun saan speksattua itelleni 20-millistä sidontaliinaa tulee hyvät, jos sellaista jostain satun halvalla saamaan.

^Pitäisköhän munkin hankkia ompelukone!? Olis niin paljon suunnitelmia…

Edit: Minkäslaista ompelukonetta turvavöiden jne. ompeleminen vaatii?

^^^ Jäikö noi kolmosversion sträpit ylimääräsiksi? Saisko lainaan/koekäyttöön/ostaa pois, jos ne on hyvät?

Mull Dundane - 1:06, 1.6.2011 »
ttmy - 20:53, 24.5.2011 » ...laskuvarjo...
Saisikohan näitä jostain lisää käytöstä poistettuna? Matkailuriippumatolle tarvis.
Saksan Egaysta löytyy varsin usein... Tosin, jos rahteineen jne. ni tulee usein kannattavammaksi ostaa suoraan Ticket to the Moon tai vastaava riippukeinu... Ja nythän tuota Hennesyn majoite-riippistä saa myös kohtuu edukkaasti Varuste.Netistä, tosin tais olla joku pygmi-koko mut eniwei.

Omasta laskuvarjostana duunalin kaverin kanssa riittävän tilavan tiipiin, populaa mahtuu kohtuudella sen 15 henkee nukkumaan ja tilaakin vielä jää.

vallengrach - 15:40, 27.9.2011 » ^^^ Jäikö noi kolmosversion sträpit ylimääräsiksi? Saisko lainaan/koekäyttöön/ostaa pois, jos ne on hyvät?
U got PM

Mikko, se vaatii esim. puolalaisen 60-luvun koneen. Itäblokissa ei tunnettu termiä “built-in obsolescence” :wink:
Nimittäin 3 vuotta vanha 99 € anttilakone nikotteli taannoin pahasti vastaavanlaisissa ompelupuuhissa. Sen saa kyllä lainaan, jos ei pelkää ja on valmistautunut muutamalla ylijäämäsellä neulalla.

kyttyra - 15:05, 27.9.2011 » Sträpit v4. Konga oli tehnyt omansa taakkaliinasta, joten kipaisin biltsuun ja ostin 4,8 metriä 25 mm leveää iloisen oranssia nauhaa: http://i575.photobucket.com/albums/ss193/kyttyra/askartelua/strapV4.jpg Se, että nauhat näkyy turvavyön alta, ei oo suunnitteluvirhe, vaan johtuu siitä, että turvavyön leveys on vain noin 45 milliä. Nauhaa olisi voinut olla pidemmät pätkät, nyt tuo kolmen päällekkäisen nauhan sandwich ylettyy vain puoleen väliin (ja se taas [i]on[/i] suunnitteluvirhe). Ehkäpä ensi kerralla kun saan speksattua itelleni 20-millistä sidontaliinaa tulee hyvät, jos sellaista jostain satun halvalla saamaan.
Fiskarsin sträpit ;) Hyvältä näyttää. Mites muuten toi bilteman taakkaliina, pystyykö tota päättelemään polttamalla/kuumentamalla?

^pystyy toki, muoviahan se on, mutta varoituksen sana: se ei vaikuta olevan juurikaan ompelukaupan nauhaa laadukkaampaa. Halvempaa tosin, ja joustaa vähemmän.

Jos jollain on Helsingissä kiinnostusta vastaavaan projekstiin, niin multa saa sähkönsinistä sidontaliinaa ilmaiseksi (PM).

Sanokaa toki, jos alkaa kyllästyttämään, mutta täytyi vielä modata v5 sträpit kuntoon. Parannuksina aiempaan ulkokumisoirot niissä kohdin turvavöitä, jotka hankaavat maahan kun ajellaan esim. tiukkoja ympyröitä jalat irti sträpeistä (samoin kuin jo v3:ssa olleet ulkokumin palaset niissä kohdin jotka voivat rispaantua polkimien reikiin) sekä eilisissä poolosessioissa saatu idea: ylimääräinen tarranauha joka pitää koko voileivän tiukasti kiinni, vaikka sträpit osuisivat kikkaillessa maahan.