OLMO - sinkula vai entisöinti?

Aloin etsiä sopivaa maantieaihiota single speed pyöräksi ja laskin verkkoja vesille eri puolille tuttuja kaupunkeja. Lähes välittömästi osui kohdalle mielestäni aikamoinen vonkale. Vanha 80-luvun italialainen 10 vaihteinen OLMO. Rungon kokokin itselleni sopiva 53cm (c-c).

Alunperin tarkoitus oli etsiä kaupungin yöhön tai pimeisiin kellareihin jumiutuneita raatoja, joille tarjoan uuden elämän innoittajana Kraftsoffn Frans Josef ( http://www.kraftstoff-bikes.com/images/franzjosef.jpg ). Kyseltyäni kaupungin keräyspisteisiin päätyneiden runkojen hintoja, pyörivät ne 20-40 € haarukassa. Seuraavassa hetkessä sain kuulla, että tarjolla olisi ajokuntoinen OLMO 40 € hintaan. Eihän tällaista tilaisuutta voinut ohittaa ja OLMO sai uuden kodin.

Joku entinen omistaja on maalannut OLMO pensselillä mustaksi ja värin alta kuultaa punainen väri ja Columbuksen tarrat pohjalla. Osat ovat campagnoloa, ofmegaa ja muuta, satula oli vaihtunut matkalla muoviseen, mutta autotallista löytyi isäni kovana hylkäämä nahkainen Selle San Marco. Nyt alkuperäinen aikeeni on alkanut pohdituttamaan. Olisiko suurta OLMOn raiskaamista maalata pyörä haluamallani värillä, ostaa nykyaikaiset vanteet ja tehdä pyörästä muutenkin visioni kaltainen. Vai onko pyörän arvolle sopivampaa “vain” entisöidä pyörä alkuperäisen kaltaisen näköiseksi punaisine väreineen ja tarroineen. Laskelmieni mukaan hintaa molemmille tulisi suurin piirtein yhtä paljon. Toisaalta entisöinti projektin jälkeen olisi sitten hankittava seuraavaksi projektiksi se yksi vaihteinen, uniikki ja ihka oma pyörä. Kuvia voin laittaa Olmosta myöhemmin, kunhan räntäsade kuopiossa lakkaa.

Teet siitä just sellasen millä tykkäät ajaa etkä välitä mitä muut on siitä mieltä.

Tee tarpeesi mukainen pyörä, entisöi runko alkuperäistä vastaavaksi ja pidä osat tallella. Siiten kun kalustoa alkaa kertyä voit tehdä siitä nopeasti retroajokin sateettomille sunnuntaipäiville…

Tämä on hieman asian vierestä mutta menköön.
Mistä Kuopion keräyspisteistä kannattaisi fillarin osia etsiä? Tietääkseni Itkonniemen Ekopiste ei enää polkupyöriä varastoi/korjaa. Se oli kyllä aikamoinen Ali Baban luola aikoinaan.

Onko helsingissä keräyspisteitä joista saattaisi esim pyörän runkoja löytyä? (Uusix verstasta lukuunottamatta)