Old Rusty Olmo

Joku varmaan miettii mielessään lynkkausta tai vastaavaa nähdessään miten kasariOlmo on raiskattu. Muutama puolustuksen sana kuitenkin.

Lähtökohtana siis pinkkivalkoinen Olmo, mitä ilmeisemmin Grand Prix. Vaihtajina campaa, haarukka Gipiemmeä, stemmi ja sarvet 3TTT:n Mod. Grand Prix, tuubit jne. Pelastettu paikallisen pyöräliikkeen varaston korjaamon seinältä.

Alkuperäinen kunto mahdoton, runko irrallaan ja epämääräisessä muovikassissa kaikki osat täysin irrallaan. Maali halkeillut koko rungon alalta, ruostetta joka paikassa. Täten tarkoituksena ei ollut entistää vaan kunnioittaa Olmon ruostumistaipumuksia.

Kuvat napattu iPhonella pokkarin ollessa emännän mukana afrikassa, joten katsokaa kieroon jos ei muuten erotu.

http://img140.imageshack.us/img140/4472/img0060n.jpg

Orkkis ohjainlaakeri todettu toimivaksi, huollettu ja kasattu. Orkkis italokeskiö todettu toimivaksi ja kasattu, hylätty myöhemmin n. 50mm ketjulinjan vuoksi. Tilalle tulossa simpan UN54 107mm kasettikeskiö jolla yritetään saada ketjulinjaa lähemmäs optimia.
Kammiksi kaupantekijäiksi saadut simpan 600:set, jotka meneekin tuon J.I.S keskiön kanssa yhteen mallikkaasti.
Kuvassa kiinni orkkisstemmi, rälläkkäbullhorn ja maillard/campa-kiekot kasauksen ajaksi.

http://img94.imageshack.us/img94/2539/img0069n.jpg

Teemana ei-niin-trendikäs rottaluukki. Runko otetaan nyt talveksi käyttöön säiden armolle ja keväällä heitetään niskaan PUR-lakka. Ruostetta maustetaan kromilla ja luonnollisesti Brooksilla.

Päivitellään kunhan kusti polkee lisää osia…
BTW, jos joltain löytyy kromatut vintagehäkit ruskeilla nahkaremmeillä niin näkyvyys on taattu seuraavissa kuvissa.

iso +1.

rottaluukille multa aina kannatusta,ja kun yhdistellään kromia ja mukavaa pintaruostetta,silmäni lepäävät.

Vintage lookille propsit!

Toimii niinku junanvessa! Propsit ruosteesta!

Odotan innolla milloin foorumin runkointoilijat tulee ja alkavat puhua rungon totaalisesta väärinkäytöstä ja suoja-aineiden tarpeellisuudesta.

IMO lookki on kuitenkin okei, tietty rottamaisuus plussaa. Jos saa ehdottaa, laita talven jälkeen kuitenkin karkkipinkiksi ja muhvit valkoisella/kromaten!

Tässä on mun talvifillari, maalit hittoon ja menoks katotaan pinnan tilanne keväällä. Merkit ja värit veks ja alaston polkupyöryys esiin.

http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs208.snc1/7532_147634182953_823527953_2522113_350848_n.jpg

raging bullhorn - 6:39, 29.10.2009 » Odotan innolla milloin foorumin runkointoilijat tulee ja alkavat puhua rungon totaalisesta väärinkäytöstä ja suoja-aineiden tarpeellisuudesta. IMO lookki on kuitenkin okei, tietty rottamaisuus plussaa. Jos saa ehdottaa, laita talven jälkeen kuitenkin karkkipinkiksi ja muhvit valkoisella/kromaten!
Pussy is pink.Show me yours and ill buy you a drink.

mutta juu en kans epäile etteikö joku kohta alkais parkuun ehdontahdon ruostuttamisesta.mutta maailmalla,suomessakin ajelee samaan tyyliin tehtyjä prätkiä ja autoja eikä ne ihan noin vaan hetkessä vaaralliseks o muuttunut vaikka on hapolla ruostutettu ja lakattu.ja olmossa lienee paljon parempaa rautaa kun jossain vesijohtoputkisessa chopperissa.

Vuti - 6:39, 29.10.2009 » BTW, jos joltain löytyy kromatut vintagehäkit ruskeilla nahkaremmeillä niin näkyvyys on taattu seuraavissa kuvissa.
Mulla on laatikon pohjalla ruosteiset mutta alunperin kromatut [i]Brooksin[/i](!) häkit jotka voin lahjoittaa sulle ilman korvausta jos tulet hakemaan pois. Varmasti sopivat pyörän vibaan.

IMHO toi alkuperäinen kasari-maalipinta tollasena rujosti patinoituneena olis ollut aika lailla siistimpi ja persoonallisempi kuin tää ruoste-lookki jota nimenomaan voi pitää aika muodikkaana juttuna. Niitähän on täällä foorumilla valmiiksi parikin, ajan aamuisin työmatkalla usein yhden maaleista kuoritun Steamrollerin ohi jne.

Ruosteisen pinnan saa helpommin/nopeammin/turvallisemmin tällä tuotteella: http://www.hanart.info/article.php?story=2005021708461653
Pohjalle siis pohjamaali ja tuo päälle, maalissa on jotain rautahippuja jotka ruostuu tolleen nätisti. Ei vaurioita putkia pysyvästi mutta näyttää autenttiselta.
Tämäkin klassikko vuodelta ´07 on tehty tuolla menetelmällä: http://www.grappo.fi/bike4 ja http://www.grappo.fi/det5

toi on juu hotdod hommissa aika tunnettu ruostutuskikka.

ja tossa ois Andyn muka-mätä hoodee,maalaitu esim samoilla maalauskeinoilla millä maalataan vaikkapa pienoismalli sotakalustoa ruosteisen ja rähjäsen oloseks mut alla on tervettä peltiä.

ja eikös sopperi Ollilla o kans se sininen muka-kulahtanut fillari josta on täälläkin kuvia,ei sekään o lainkana paskemman näkönen.

Mielellään ruosteettomat häkit olisi hakusessa, yritetään rajata tuo hapettuminen tuohon itse runkoon :slight_smile:

anttig - 8:42, 29.10.2009 » Tämäkin klassikko vuodelta ´07 on tehty tuolla menetelmällä: http://www.grappo.fi/bike4 ja http://www.grappo.fi/det5
No huhuh! Komento takas, tommoinen tietty [turkoosinsävyinen](http://www.grappo.fi/det7) "ruostemaalaus" sopis todella hyvin just tuollaiseen persoonalliseen, vanhaan runkoon.
hoolie - 9:26, 29.10.2009 » toi on juu hotdod hommissa aika tunnettu ruostutuskikka. ja tossa ois Andyn muka-mätä hoodee,maalaitu esim samoilla maalauskeinoilla millä maalataan vaikkapa pienoismalli sotakalustoa ruosteisen ja rähjäsen oloseks mut alla on tervettä peltiä. http://www.vastavalo.fi/albums/userpics/11698/MalaSuerte40_VV_2007_92_thumb.jpg
Tässä on yksi niistä harvoista kerroista kun jaksan kiinnostua moottoriajoneuvoista. Hieno kuin mikä! Viitsitkö pistää linkin itse albumiin?

Erittäin siisti! Tohon pitäs saada vielä sellaset hilseilevät vanteet niinku kaverin bmx:sässsä. Sitä oli kuljetettu hallille auton perässä telineessä ja vissiin se teittensuolaus suola oli saannu vanteitten kromipinnotteen hilseilemään sillein karusti. Niistä vanteista saa haavoja.

Edit: Nii ja vielä “pinnakorteiks” jotain vessapaperia pinnojen väliin.

Mietin tosiaan tuota Instant Rustiakin tähän projektiin, nopeasti saisi nättiä pintaa, mutta eniten mietityttää tuo käsitellyn pinnan kestävyys. Alle kun heittää punaisen ruoste-estopohjamaalin ja päälle Instant Rustia sekä lakkaa… Mutta mitä käykään kun ensimmäisen kerran runko ottaa damagea/kolhuja? :wink:

Että ruostetta ja rottalookkia…hmm…

http://ridefree.fi/mika/pics/309/G_rust_md03.jpg
http://ridefree.fi/mika/pics/309/G_rust_md10.jpg

Olmo oli nyt viikon speciaali suolavesikäsittelyssä parvekkeella, tänään sitten 4h ruosteisten muhvien kiillotusta. Huomenna lakka niskaan ja ensi viikolla hilppeet kiinni runkoon.

http://img43.imageshack.us/img43/7199/img0086k.jpg

näin :slight_smile:

“Ruoste-estoaineella” varustettu kirkaslakka tuli vedettyä aamulla pintaan. Muhveja en jaksanut suojailla joten niistä kiilto hieman lähti, mutta saapa nuo taas hiottua/kiilloteltua autosolilla joku päivä.

IMHO rungosta tuli parempi kuin olisin voinut kuvitellakaan, instant-rustilla tuommoisen epätasaisen pinnan aikaansaaminen olisi ollut aikamoista kikkailua. Voi olla kunhan palikat saa heitettyä kiinni, että ei tällä uskalla edes ajaakaan kuin muutamana kauniina kesäpäivänä. Mutta mätsääpähän eteisen sisustukseen :slight_smile:

Eighthinchiltä himottaisi tilata Polished Silver Tessat kiekoiksi, kunhan saisivat tehtyä niitä ensin varastoon… Ja kromiset häkit, sekä pulloteline vielä jostain hommattava.

http://img255.imageshack.us/img255/147/img0088y.jpghttp://img194.imageshack.us/img194/4018/img0089hd.jpg
http://img195.imageshack.us/img195/3821/img0092pj.jpg

Eipä ollut ihmeempää tekemistä tänään niin ajattelin kokeilla miten nurkissa pyörineet ja rujossa kunnossa olleet simpan 105-sarjan kammet saisi kunnostettua:

http://img525.imageshack.us/img525/3319/img0093h.jpg

Jos huomenna kiillottelisi tuon helpomman kammen :slight_smile: