Ohjainlaakereista suosituksia

Onko suosituksia kestäviksi, kevyiksi ja smootheiksi havaituista 1 1/8 ohjainlaakereista? Hyvät merkit ja mallit jakoon. Mielellään kuitenkin Kingejä halvempia. Toki vinkkejä otetaan vastaan myös poikkeuksellisen halvoista Kingeistä.

Aspire VeloTechiltä tilasin oman Kingin (1" GripNut) ja hinta oli 124$ eli 85€ lähipostiin toimitettuna. 1-1/8" NoThreadSet näyttää olevan 5$ kalliimpi. Jos tarvitsee olla halvempi niin sitten Cane Creek/Crank Brothers omaksi parhaaksi valitsemastaan hintaluokasta.

Cane Creek S-2(/3) on toiminu hyvin eikä ole hinnalla pilattu.

Crank BrothersinCobalt XC-directset. Saa myös teräksisenä.

Ritcheyn WCS on pelittänyt oikein hyvin. Keväällä tilasin englannista 25e hintan.

http://www.mtbr.com/cat/controls/headset/ritchey/wcs-logic/PRD_362420_124crx.aspx

Jos jollain on erityinen vinkki - ja jopa linkki - vastaavasta edullisesta ja kestävästä tuumaisesta kierteettömästä ohjainlaakerista niin kertokaa, kiitos.

Onko kokemuksia Campan Recordista (kierteetön 1-1/8)? Huusin just heräteostoksena Ebaysta mun projektiin. Tais olla n. 45€ posteineen.

^eli toimiiko myös arkipyörässä vai pitääkö olla supersiististi kuraton?

Onko sillä tuolla hinnalla väliä? Kokeile ja kerro meille. Käyttöosahan tuo vain on.

Pirusti vaan rasvaa sisään, niin kyllä se kestää sään kuin sään.

No tuli se Record-laakeri ja tutkiskelin pakettia hiukan. Laakerikuulat on omassa lokerossaan aika hyvässä rasvassa ja ohjeessa vielä sanotaan että “grease races and ball bearings abundantly.” Pitääkö ottaa jotain erityistä huomioon siinä rasvassa? Ainakin nuo kuulat oli sellaisen valkoisen rasvan peitossa. Tarkoitan että onko jollain tietyllä rasvalla mahdollisuus aiheuttaa joku ei-haluttu jämähtäminen tai muu reaktio tuo tehdasrasvan kanssa? Are all greases equal here?

Lisäksi alkoi vielä mietityttämään että voinko iskeä Steamrollerin runkoon laakerit suoraan kiinni vai pitäiskö hinkata ja hifistellä rungon ylä- ja alareunat laakerin kosketuspinnoista tasoihin kuinka tarkasti? Laakerin ohjeistuksessa siihen näytetään oikein Campan omat työkalut (UT-HS030, UT-HS090 ja UT-HS040). Vai onko tämä asennus todellisuudessa perinteinen laita osat kokoon ja kiristä -skenario?

Mä aattelin kokeilla tommosta halpista.

deetsay - 18:14, 18.9.2009 » Mä aattelin kokeilla tommosta [halpista](http://www.bike-components.de/products/info/p5475_Centaur-Steuersatz-Hiddenset.html).
"Lager in Record Qualität". Maistuis mulle kans.

Kävin tänään Velosportissa ja myyjä tiesi kertoa, että Michen ohjainlaakerit olisi aika priimatavaraa. Ei ollut kuitenkaan hyllyssä niitä, joten tiedustelisin, että ketkä muut myyvät niitä?