O: Yksinkertainen, kestävä sinkula / fiksi

Moi!

Hakusessa pääasiassa koulumatkakäyttöön simppeli, kestävä, hyvin rullaava ja tyylikäs fillari.
Fiksi kiinnostaisi, mutta pyörässä olisi hyvä olla jarrut ainakin mahdollisuus vapaarattaan käyttöön. Kippuratanko ei juurikaan miellytä, mutta voi toki niitäkin tarjota.

Pituutta meikäläisellä 185cm ja painoarvo ominaisuuksi tosiaan rullaavuudella, joskin olisi mukava jos fillarilla pystyisi välillä muutaman pikku kikankin tekemään. Osien tulisi kuitenkin olla edes kohtuullisen tasokkaita jo ihan huolettomien ajovuosien takia, joten jämäpalikkakasaelmat sivuutan surutta.

“Unelmien pyöränä” olisi tällä hetkellä NS Bikes Analog, mutta se karkaa väkisin budjetista yli. Sopiva hinta pyörälle olisinkin siinä 300-400€.

http://www.activebike.biz/site/files/ns-bikes-analog-2010.jpg

Kannattaa ehkä harkita seuraavia valmiita paketteja:
SE Draft http://www.sebikes.com/Singlespeed/Draft.aspx
Mongoose Maurice, esim. http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Mongoose_Maurice_2010/5360045398/

Kummastakin löytyy spekulointia ja kokemuksia tältä foorumilta.

Toinen vaihtoehto on seurata silmä kovana myyntipalstaa ja huutonettiä, jos kärsivällisyys riittää…

Itseasiassa, mulla ois Analog myytävänä. Ei tosin ihan tuohon hintaan, mutta melkein.
Tällä hetkellä siinä vasen kampi löystyy ajossa, joten olisin vaihtamassa siihen kammet.
Pyörällä ajettu melko vähän, ei vaan löytynyt riittävän paljon käyttöä tuolle. Pyörään vaihdettu 18t takaratas, jotta sai hieman kevyemmän välityksen, samalla vaihdettu myös half-link ketju. Vapaaratas tulee toki myös mukana.

Kampien vaihdon jälkeen voisin siitä luopua 450€.

Mikäli Analog kiinnostaa niin tänään niitä olisi koeajettavana 2-3 kpl Pasilan poolohäkillä. Kaikki largeja, mutta eri rengastuksella ja tangolla varustettuna.

opqdonut - 8:46, 14.7.2010 » Kannattaa ehkä harkita seuraavia valmiita paketteja:
Kiitos näistä, juuri sitä mitä etsin!

Mongoose Maurice olikin ennestään tuttu, mutta jostain syystä olin käsittänyt sen hinnaltaan kalliimmaksi. Muutaman ajovideon katsottuani vaikuttais kyllä varsin kestävältä ja ketterältä peliltä.

Kellään tietoa, mistä päin Suomea näitä löytyisi ja missä pääsisi koeajamaan? Anttila ilmeisesti joskus näitä myynyt, mutta enää ei näyttäisi löytyvän ainakaan NetAnttilan valikoimista.

mika - 8:46, 14.7.2010 » Itseasiassa, mulla ois Analog myytävänä. Ei tosin ihan tuohon hintaan, mutta melkein.
Kiitos tarjouksesta, heräsi kyllä kiinnostus välittömästi. Mitäköhän runkokokoa tuo on? Hintasi vaikuttaisi kohtuulliselta, joten pistän ehdottomasti korvan taakse ja käyn tuon mallin vielä jossain koeajamassa ja samalla hakemassa hieman vertailupohjaa kilpailijoihin.
eki - 8:46, 14.7.2010 » Mikäli Analog kiinnostaa niin tänään niitä olisi koeajettavana 2-3 kpl Pasilan poolohäkillä. Kaikki largeja, mutta eri rengastuksella ja tangolla varustettuna.
Kiitos vinkistä, valitettavasti ehdin jo nukkua pommiin tästä. Ehdottomasti kyllä tyypattava tämä tapaus!

Keep 'em coming!

Maukkaa on näkynyt ainakin Annankadun Urheiluaitassa.

Jnks - 21:43, 14.7.2010 » Kiitos tarjouksesta, heräsi kyllä kiinnostus välittömästi. Mitäköhän runkokokoa tuo on? Hintasi vaikuttaisi kohtuulliselta, joten pistän ehdottomasti korvan taakse ja käyn tuon mallin vielä jossain koeajamassa ja samalla hakemassa hieman vertailupohjaa kilpailijoihin.
Pyörä on kokoa Large. Ite oon 184cm pitkä, ja sopivahan tuo toki on. Missäs kaupungissa vaikutat tällä erää? Itse siis Helsingissä, ja kyllä tuota pääsee testaamaan kunhan vain hetkestä sovitaan. Liikun toisella pyörällä normaalisti, mutta tuota pääsee ainakin himan nurkille testaamaan. Large kokoisen Analogin testaaminen voi olla hieman hankalaa kyllä tässä maassa, koska virallisen maahantuojan kautta niitä on melko rajallinen määrä tullut maahan.

Onko kukaan löytänyt Mauricea mistään XS kokoisena? Muutaman paikan olen katsonut ja kysynyt, niin vastaus ollut autom. eioota.

Sellaisen käsityksen olen saanut että tuota kuitenkin on XS kokoisena.

Tämä olisi edelleen hakusessa ja koulujen alun myötä olisi fillarille myös tosissaan käyttöä.
Tarjoa!

Pumpataas vielä, ettei joudu epätoivosena ulkoimalta tilailemaan.

Lähetin sähköpostia.

Mongoose Maurice olikin ennestään tuttu, mutta jostain syystä olin käsittänyt sen hinnaltaan kalliimmaksi. Muutaman ajovideon katsottuani vaikuttais kyllä varsin kestävältä ja ketterältä peliltä. Kellään tietoa, mistä päin Suomea näitä löytyisi ja missä pääsisi koeajamaan? Anttila ilmeisesti joskus näitä myynyt, mutta enää ei näyttäisi löytyvän ainakaan NetAnttilan valikoimista.
Ainakin Helsingissä Annankadulla sijaitseva fillarikauppa Suomen Urheiluaitta myy Mauricea. En tiedä onko just nyt yhtään jäljellä, mutta pari kuukautta takaperin siellä oli niitä useampi. Putiikkiin on tullut pikku hiljaa kaikkea muutakin kivaa, kuten Surlyn rattaita ja Brooksin satuloita.

Yhteystiedot