O:STETTU pieni teräsrunko <51cm

Kuten sanottua, muut osat on kasassa 650B-projektiin mutta runko(setti) puuttuu. Voi periaatteessa olla 26" tai 28" kiekkokoolle tehty kunhan noi 650B renkaat sopii

Toivottuja ominaisuuksia

-terästä
-ei canti/v-tappeja (helpompi saada reachi toimimaan muun tyyppisillä vannejarruilla)
-mielellään <2,5 kg (pelkkä runko)
-tilaa 40-584 (650B) kumeille ja lokareille
-plussaa vertikaaliset drop-outit ym.vaihdeystävällisyys
-etuhaarukka voi tulla mukana tai sitten ei
-ei hirmu kallis

Pistä yv:llä tarjous jos sulla on jotain mahd. sopivaa nurkissa!

Tällee pieniä pyöriä miettineenä kiinnostais tietää minkäkokoiselle kuskille on tulossa? Ja minkä mitan pitäis olla alle 51cm? Yleensä “pienet” pyörät on kuitenkin liian pitkiä, ja madaltaminen ei siihen juuri auta, vaan itseasiassa pahentaa asiaa.

622 kiekoille ei käytännössä pysty tehä alle 53 vaakaan runkoja, ja lähes kaikissa 559 rungoissa on cantitapit, eli etsimäsi pyörän löytyminen vaikuttaa todella epätodennäköiseltä. Joku pieni vanha ATB-runko vois toimia, ja usein tietyillä cantijarruilla saa kai 584 kiekot asennettua. Eli ehkä tinkisin tosta ei-cantitappeja -asiasta.

“paras” vaihtoehto tai ainakin eniten bokseja tikkaava vaihtoehto ois varmaan joku 70/80 luvun suomalainen nuorisopyörä jossa on 584 tai 590 kiekot. niiden laatu on kyllä kaikilta muilta ominaisuuksilta sitten sitä todellista käppää yleensä

Kuskin pituus olis semmoiset 162 cm, ja toi 51 cm kuuluis kai olla satulaputken pituus. Rungon(vaakaputken pituutta tietysti voi sitten tietty jonkin verran kompensoida stemmin ja ohjaustangon backsweepin määrällä, mutta satulan minimiasennuskorkeutta ei niinkään

Maailmalla kyllä ihan päteviä 49 - 51 cm korkeita maantierunkoja myynnissä mut jos nyt koittais säästää ja etsiä kotimaasta ensin

Hieman OT mut menköön: just luin täältä tuosta suhteellisesti liian pitkästä vaakaputkesta ja runkojen mitoitusongelmista pienten kokojen kohdalla, jos vannekoko pysyy samana kuin isommissa.

Mäkin mielummin tekisin kompromissin rengaskoon enkä rungon suhteen. Aika hyviä pieniä maastorunkoja löytyy kuitenkin aina välillä.

Edit. Oon kasannu kolme 26" maastopyörää ja yhden 28" maantiepyörän noin 160-162 senttisille kavereille.

1 Like

Juu, tää etsintä nyt ei oo kovin akuutti. Olis vaan 650B kiekot, kumit, lokarit, sekä pivot/keskivetojarruille tarkoitetut kahvat vailla käyttöä, niin sillä haeskelen. Ehkä jään vielä väijymään :slight_smile:

Uusixilla näytti olevan “aidan takana” joku Motobecanen 24" junnu"kilpuri", mut tosiaan ei vielä myynnissä vaan tarkastusta/huoltoa odottamassa , en tiedä saisko sen puhuttua sieltä ja vois olla liian pieni. 26" ATB- ja maastorunkoja löytyy helpommin, kuten sanottua.

650c runko 559-renkailla on pienen ihmisen ystävä.

1 Like

https://www.instagram.com/p/CWKySIChKIE/?utm_medium=copy_link

Aiheeseen liittyen tässä aika pienen näköinen Bridgestone - mikähän mahtaa olla kiekkokoko?

As for Roadman, there were two frame sizes for 26 * 1-3/8 wheel model, and five frame sizes for 27 * 1-3/8 wheel model. All of the models were equipped with 2 front sprockets and 6 rear sprockets (12-speed).

1 Like

This topic was automatically closed 90 days after the last reply. New replies are no longer allowed.