O: Rovalin kuvan mukainen vapaaratas

Postitus tai nouto Helsingissä.


Veikkaan, että kannattais lähestyä esim pyörätohtoria. Jos meinaat sinkuloida ton vaparin niin varmaan välttäis toi runko vielä kun hommaat vaan sellasen leveäkantaisen sinkularattaan. Niissä kantaosan leveys voi olla n. 5mm luokkaa, jolloin noi vanhat rattaiden syömät kolot ei niin haittaa.

Näyttäis olevan Novatecin vapari, ja niitähän saa esimerkiksi ebaystä.

Moi, kiitos vastauksista. Vaihdepyörään tulossa ja uutta osaa vailla ilman sen kummempia kikkailuja. Nuo hampaat on tulleet löysyydestä ja nyt uutta rataspakkaa ei huollon mukaan pysty asentamaan…

Lähden penkomaan ebayn syövereihin, “novatec + freewheel” siis ehkä löytyy…? Kaikki lisävinkit uunolle tarpeen mikäli hyväntahtoisuutta ja kärsivällisyyttä löytyy :slight_smile:

Tosta. Eipä oo paljon kalliimpi kuin novatecit ja nähdäkseni riittää että mittaa akselin halkaisijan, joka on oletettavasti 12mm. Toinen vaihtoehto on tasoittaa vaurioita pienellä viilalla ja hommata se leveä ratas.

Edit. vaihdepyörä… laita pakka tarpeeksi kireälle viilattuasi.

Arvostan! Kiitos paljon!

Top Dog - 1:08, 3.11.2015 » [Tosta](https://www.cyclestore.co.uk/roval_freehub_body-ID_24341). Eipä oo paljon kalliimpi kuin novatecit ja nähdäkseni riittää että mittaa akselin halkaisijan, joka on oletettavasti 12mm. Toinen vaihtoehto on tasoittaa vaurioita pienellä viilalla ja hommata se leveä ratas. Edit. vaihdepyörä... laita pakka tarpeeksi kireälle viilattuasi.
Kiristäminen ei auta, jos pakka on alumiiniseen vaparattaaseen pureutuvaa sorttia.

XT ok.
http://brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/05/2011-shimano-xt-3x10-dynasys-cassette-weight09.jpg

Deore ei ok.
http://crev.vo.llnwd.net/o42/mtbreview/images/products/medium450/product_426460_27395.jpg

Deoressa hammasrattaat ovat niitattu yhteen, mutta pidemmän päälle ne pääsevät liikkumaan suhteessa toisiinsa. Tällöin vedon aiheuttama vääntö kohdistuu vapaarattaaseen vain yhden rattaan välittämänä, ja kyseinen ratas pureutuu alumiiniin.

Näytti olevan tuolta Cyclestoresta ko. osa just lopussa, eikös nämä ole samanlaisia myös?

1
2

tota noin-nii jos tarviit novatecin vaparia ni oisko loogista lähtee tilaamaan novatecin EU-putiikista?

vai onko tässä nyt joku juttu mitä en tajua…?

Ok, en tiennytkään että heillä sellainen kauppa on… Kiitos vinkistä. Sivuilla on vain kovin paljon eri malleja, mitä mahtaa olla eroa esim. tällä ja tällä?

linkki valikkoon

Varmin tapa on tunnistaa napa ja selvittää siihen kuuluva vapaaratas. Laitas kuva siitä sun navasta.

MrSticha - 18:10, 4.11.2015 » Varmin tapa on tunnistaa napa ja selvittää siihen kuuluva vapaaratas. Laitas kuva siitä sun navasta.
Se ei nyt ole irrallaan, saaneeko tuosta nyt sitten edes selvää...


Roval Pave SL.

Vapari.

<3

Eihän näitä osia missään varastossa ole… Puuh. Alkaa kyllästyttää jo ratikalla köröttely.