O: Retkipyörä tai vastaava aihioksi, 170cm kuskille

Kaikki, mihin menee alle vähän leveämmät 28" renkaat kiinnostaa. Retkipyörät, sopivan malliset hybridit, miksei 29er maasturitkin tai crossarit, jos joku sellaisesta halvalla luopuu. Jarrutapeista plussaa. Pelkät rungot ja vajaat kokoonpanotkin sopivat. Tarkoitus olisi kasata semmoinen rujompi köyhän miehen crossari.

Lisäksi saa tarjota viiksitankoa tai matalaa droppia, nahkasatulaa sekä tangonpäävaihtajia.

Mistä päin pitäis löytyä?

Liikun itse akselilla Lappeenranta-Jyväskylä, mutta maksan kulut jos matkahuoltoon jaksetaan heittää.

Porilaisesta kellarista löytyisi 52cm Scottin Atacama Trailin raato.

http://www.cykloshop.cz/nikita2/prew/2001/scott/atacama_trail.jpg

Paksu ja painava teräsrunko, cantitapit, lyhyet horisontaalidropit ja mahtuu läskitkin 28 tuumaiset pyörimään. Tollaisia markettipyörän raatoja tosin luulisi makailevan lähempänäkin.

Ihan vaihteellistako pyörää olet kasailemassa?

Atacaman jätän väliin, vastaavaa kävinkin kattelemassa jo täällä. Ei ole homman kanssa hirveä kiire, joten parempaa odottelen. Tarkoitus on tosiaan tehdä vaihteellinen pyörä, 1xX riippuen siitä mitä satun löytämään, joten vertikaalidropitkin kelpaa! Toivottavasti foorumin väki ei koe tulleensa hyväksikäytetyksi, vaikkei projekti olekaan kosher.

olopaine - 11:20, 11.3.2009 » (...) vaikkei projekti olekaan kosher.
Ihan täysin OT nyt, mutta käyttääkö Suomessa käsitettä kosher sanan laajemmassa merkityksessä muutkin kuin NY-trenditietoiset ADt sekä nuoret helsinkiläiset juutalaiset?

Se on kosher kun rabbi sanoo niin. vai mitä tarkoitit(te)?

jussi - 13:36, 11.3.2009 » Se on kosher kun rabbi sanoo niin. vai mitä tarkoitit(te)?
Lähinnä sitä kai tarkoitin, että edellä mainituissa konteksteissa termiä käytetään tarkoittamaan asiaa, joka on ookoo, oikein (sääntöjen mukaan) tehty. Poistettuna virallisesta yhteydestään ikään kuin. Kuten vaikkapa Vivalo NJS-osilla on kovin kosher. Tai siis näin olen käsittänyt.

Päättelyketjusi on kosher. En ole juutalainen, en kovin trenditietoinen enkä edes AD.

Jaaha. Ilkan piti sitten vetää esiin “NJS-kortti”.

Ilkka - 14:20, 11.3.2009 »
olopaine - 11:20, 11.3.2009 » (...) vaikkei projekti olekaan kosher.
Ihan täysin OT nyt, mutta käyttääkö Suomessa käsitettä kosher sanan laajemmassa merkityksessä muutkin kuin NY-trenditietoiset ADt sekä nuoret helsinkiläiset juutalaiset?
Joo, vieraantuneet yliopistorunkkarit ;)
Ilkka - 14:30, 11.3.2009 » Kuten vaikkapa Vivalo NJS-osilla on kovin kosher.
Eipä muuten ole ilmeisesti enää: Vivalo was expelled from keirin and making NJS frames not too long ago due to their sh*tty forks. From what i heard, a couple of keirin racers crashed due to their forks "failing", thus resulting in a ban from keirin.

Täältä

^ toi ei nyt varsinaisesti ole mitään aivan uutta tietoa enää tässä vaiheessa.

Siis Vivalo on kosher ilman NJS-leimallisia osiakin?
No mutta jokatapauksessa Jussi, Vivalosi on niin hieno, että onhan moisesta otettava ilo irti…

Kiitos Ilkka. Mutta kyllä ne kaikki munkin leimatut osat on edelleen ihan virallisesti Nihon Jitensha Shinkokai:n hyväksymiä eli voin ottaa ne matkalaukkuun jos päätän lähteä Japaniin tekemään uraa Keirinin parissa.

Kusaka-san rakensi Vivaloja melkein 30 vuotta Kobessa mutta menetti vuonna 2007 certifikaatin on sittemmin lopettanut brandin ja siirtynyt rakentamaan custom-pyöriä tilausperiaatteella. Väitetään että jossain vaiheessa jopa 30% Japanin keirin-pyöräilijöistä ajoi Vivaloilla.

Mutta lopetetaan nyt tää olopaineen threadin terrorisointi epäolennaisuuksilla ja autetaan miestä. myykää nyt sille joku raato?

Ja hei, oletko tsekannut keltaisen pörssin? sieltä yleensä löytyy jotain halpoja romuja.

jussi - 7:44, 12.3.2009 » Ja hei, oletko tsekannut keltaisen pörssin? sieltä yleensä löytyy jotain halpoja romuja.
Till exempel: [http://www.keltainenporssi.fi/ilmoitus/17705467?rowId=9](http://www.keltainenporssi.fi/ilmoitus/17705467?rowId=9) ... trendien mukainen etutarakka ja pitkänmatkanajoon soveltuvat lokasuojat!

Keltaset pörssit ja huuto.netit on tottakai tarkastettu, kuten myös paikalliset kierrätystyöpajat. Tuota randommin ehdottamaa kysyinkin, rungon koko 62cm. Haku päällä koko ajan eikä kiire ole, aattelin vain kokeilla täälläkin.

joo, isojahan noi vanhat retkipyörät yleensä tuppaa olemaan. itse poistin nimenomaan keltaisesta pörssistä yhden tollasen (liian ison) vastaavan talvipyöräksi.

Omaan fiksiprojektiini hain aihion Laineahon romuttamolta(Lappeenranta abc:n vieressä), ihan toimivassa kunnossa oleva 10 vaihteinen cresentti(pientä hienosäätöä ois vaatinu), sieltä kannattais käydä kyselemässä.
Säästävät ehjät yksilöt itselleen 20e maksoi, ei paha hinta

Tuttu paikka, oon ostanut sieltä joskus toimivan arkkupakastimen kympillä. Kiitos muistutuksesta!