O/OV: tutorointia mek levyjarrujen säätöön

Hei,

Olen mielestäni melko pätevä kotimekaanikko, mutta vaijerivetoiset levyjarrut ovat jääneet katvealueelle. Löytyisikö Helsingistä yksivaihteilijaa, jolla olisi aikaa perehdyttää minua hieman esim tulevana viikonloppuna? Tarjoan käyttöön lämpimän työtilan korjaustelineineen ja työkaluineen, ja olutta tai muuta haluamaasi virvoitusjuomaa makusi ja määräsi mukaan. Säädettävät jarrut olisivat Hayesin CX Expert ja Avidin BB7. Jos aikaa ja taitoa riittää, voisimme jopa vaihtaa Hayesin palat.

T Antti

^ What he said.
Jos jarrulevyt on kohtuu suorat ja jarrupalat ei oo ihan öljyssä, niin videotutoriaaleja kattelemalla ei voi mennä pieleen.

mielestäni antti toimii ihan oikein. voisit myös kokeilla ruokalähetin tilausta :smiley:

Ununun linkkaama video oli kyllä hyvä. Kiitos! Näitä on monen tasoisia, mutta tämä oli erittäin yksityis- ja mallikohtainen josta varmasti myös apua vähän hankalampien Hayesien kanssa.

ohje hayesin mekaanisten säätöön:

  • työnnä jarru kiinni jarrulevyyn siltä puolelta mistä se ei liiku
  • vedä pultit pikkasen verra kiinni
  • avaa toista pulttia, siirrä jarrua siitä päästä inasen irti jarrulevystä (millin pari), kiristä pultti
  • toista sama toiselle pultille
  • avaa jarruvaijerin jarruun kiristävä pultti
  • vedä jarruvaijeri tiukalle käsin (ettei jää släkkiä esim kahvoihin tai matkalle)
  • väännä käsin liikkuva jarrupala lähes kiinni levyyn (siis ihan kääntämällä sitä jarrun “kättä”)
  • kiristä jarruvaijeri

tai emt vähän ehkä käpästi selitin. Siis pointti on vaan, että laitat ensin sen jarrun niin, että ei-liikkuva-jarrupala on lähes kiinni jarrulevyssa. Seuraavaksi ihan kädellä sitä jarrun “brake armia” kääntämällä säädät sen vaijerin kireyden oikein.

kai siinä jotai palojen asento säätö pulttejakin on mut ei oo tarvinnu koskea.

normaali - 10:54, 15.12.2016 » mielestäni antti toimii ihan oikein. voisit myös kokeilla ruokalähetin tilausta :D
postin nerokkaan tehostamismallin mukaisesti nimim. negaatio voisi myös käydä ajamassa säärikarvat ja säätämässä levyt samalla kun toimittaa risotot kabukista

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/15492607_10154793664527552_5800404189173487447_n.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=c90bfd9cf7b45d70e8caef138907d91f&oe=58F020EA