O: Mahd. pieni sinkularatas.

Ostaisin mahdollisimman pienen Shimanon kasettiin sopivan sinkularattaan, miel. 3/32". Kiinnostaisi myös semmonen kasettirungon tilalle tuleva vapaaratas/sinkularatas-kokoomus mitä jossain maastopyörissä käytetään tai vinkkejä semmosista. En tiedä nimeä tuolle kapistukselle. Saako niitä normaaliin kasettinapaan?

Postitus tms. Pirkkala. E:siis Nokia mieluummin.

mulla taitaa olla 17t käyttämätön jos kelpaa.

mulla 16t

Shimano Hyperglide (HG) -tyyppinen pakka ja sen mukainen viiste kai kyseessä. Sopivia Shimano DX-R-rattaita pitäisi saada kaikista pyörähuolloista, hinta on tavallisesti tuollaiset 6€-7€ ja pienin koko 14-hampainen. Jostain puretusta pakasta saisi varmaan vielä 13- ja 12-hampaisenkin.

Mull Dundane - 22:04, 21.11.2011 » Shimano Hyperglide (HG) -tyyppinen pakka ja sen mukainen viiste kai kyseessä. Sopivia [Shimano DX-R](http://www.velosolo.co.uk/shopsingle.html)-rattaita pitäisi saada kaikista pyörähuolloista, hinta on tavallisesti tuollaiset 6€-7€ ja pienin koko 14-hampainen. Jostain puretusta pakasta saisi varmaan vielä 13- ja 12-hampaisenkin.
Just joku 12-13h sinkularatas olisi haussa. 14h jos ei pienempiä löydy. Noi veihdetakarattaat on kokeiltu ja ne tuppaa tiputtaan ketjun.

Voisin tässä ilmoittaa samalla, että isommillekin on toki käyttöä, tarjotkaa vaan, ostan kaikenkokoisia Shimanon kasettirunkoon sopivia rattaita.

Nytpä saattaa Lakulla olla vähän termejä hukassa. “Normaali kasettinapa” lienee nykyään Shimanon 8-9-10-vaihteinen Hyperglide. Niihin on saatavilla ns. sinkulakittejä, joissa on yleensä yksi ratas ja monta spaceria, joilla rattaan saa oikeaan kohtaan. Ilman spacereita rattaalla ei tee mitään.

Valmiiden sinkulakittien rattaat ovat yleensä juurikin 3/32 leveitä, ja kelpaavat usein jopa 9-kettingille, hieman standardissa riippuen.

“Mahdollisimman pienessä” rattaassa on ongelmia. Ketjun pituuden säätö on erittäin tarkkaa, ja ketjun venyminen tuntuu nopeasti. Lisäksi pienet rattaat kuluvat nopeasti. Ei esimerkiksi ole kovin käyttäjäystävällistä operoida 32-piikkisellä eturattaalla ja 13-piikkisellä takarattaalla.

Normaalien vaihderattaidenkin käytössä on ongelmia. Vaihde-eturattassa on vaihtamiseen tehdyt hampaat ja rampit, samoin vaihdepakasta puretuissa takarattaissa. Ne toimivat rottakäytössä juuri ja juuri, mutta ovat erittäin arkoja pudottelemaan kettinkiä, koska juuri siihen ne on tehty.

Eli jos teet maasturista sinkulakonversiota ja haluat välttää hankaluuksia, hanki isompi (36-), rampiton sinkulaeturatas ja iso, rampiton sinkulatakaratas.

Leveelle ketjulle ja kasettinavalle ainakin löytyy 12t rattaita ihan yleisesti. Se taitaapi olla pienin myynnissä oleva koko. Katsoppa ja kysele bmx-, ja hyppypyörähenkiset kaupat. Ridefree ja fi-bmx -foorumeilla näitä ainakin liikkuu varmasti, jos menee kyseleen.

Jaa. Tuoltakin löytyi esmes het:

Normaaleille kierteille asennettavissa vapaarattaissa pienin koko on 15T. Tai ilmeisesti oli. Näitäkin löytyy vaikka ja mistä. EDIT. Ei enää löydykkään.

Jos oikein pieneen haluaa mennä, niin bmx-henkisiä napoja saa irroitettavalla driverillä 8 hampaaseen asti. Yleensä nämä tosin ovat 14mm akselilla, mutta racing- ja flättipuolelta löytyypi myös 10mm akseleilla olevia.

EDIT.

Kyllä pientenkin rattaiden kanssa toimeen tulee. Ei ole niin saakelin tarkkaa, kun yllä mainittiin. Suuri osa maastopyörä- ja pikkupyörämiehistä ajaa pikkurattailla kokoajan. Enää ei olla niin kasarilla. Rattaita ja ketjuja on aivan kehitetty sitä varten. Bemaksissa ollut välityksenä 28-10 muutaman vuoden. Kokoajan samalla ketjulla ja rattailla. Smuutisti pyöriipi edelleen. Myös Vanhassa 24" hyppypyörässä oli 30-12 ilman ongelmia. Isot rattaat toki on ystävällisemmät, mutta jos pieniä rattaita mieli tekee niin antaa mennä vaan ilman turhia pelkoja!

^laittaisitko linkkiä laakeroituun kierteelliseen 14t-vapariin, joka käy normaalin takanavan kierteeseen?

Sinkuloita on monta käytössä, käytän (lähes)aina sinkularattaita edessä ja takana, teen etäisytysholkit itse, homma toimii.

Tämä mahd. pieni takaratas tulee laitteeseen jolla ajan vain varalaskupaikalla ja ehkä vanhalla kiitoradalla. Välitys alkaa 60:llä ja päättyy siihen mitä saan hankittua, mahdollisimman pieneen siis. Nykyinen vaihdetakaratas tässä käytössä ei toimi.

Sinkelimaastopyörässä on toiminut menestyksellä myös rampillinen eturatas, kun takana on ollut varsinainen sinkularatas.

E: toi driveri oli just se juttu jota tarkoitin. Saakohan niitä Shimanon kasettirungon tilalle laitettavia?

Kiehtova käyttötarkoitus. :wink:

kid_scientifik - 22:49, 21.11.2011 » ^laittaisitko linkkiä laakeroituun kierteelliseen 14t-vapariin, joka käy normaalin takanavan kierteeseen?
PAHOITTELEN. Tuossapa tuli kirjoitettua hörömlöötä. Sellaisia ei ole. Näppäimistövirhe. 15t on pienin ilman flipfloppia. Tosin valmistaako Ac niitä enää, kun aloin kaivamaan?

Pahoittelen myös offtopikointia.

^eipä taida, sillä niiden kanssakin taisi ilmetä ongelmia; virallisesti pienin on oman tietoni mukaan tällä hetkellä 16-piikkinen

Kare_Eskola - 22:52, 21.11.2011 » Kiehtova käyttötarkoitus. ;-)
Yksi pyörä, yksi tarkoitus.

VaralaskupaikkadrägTT. Suosittelen muillekin lähipaikkakuntalaisille, Pirkkalan lentokentän vierestä löytyy. Alamäki on.