O: japanilaisia osia Nishikiin, myös M/V

Täältä viime kesänä ostettu Nishiki Joku Master (kromauksen määrästä päätellen Road Master) aikoo osallistua tulevan kauden vintageajoihin. Muutama osa on haussa ja mahdollisuutena siis ostaa, myydä ja vaihtaa. Tavoitteet pyörälle ovat: huokeahkot kustannukset ja non-Shimano, japanilaiset osat.

http://dl.dropbox.com/u/7377374/nishiki.jpg

Runko pysyy kolhuisena ja naarmuisena, mutta haarukat saanevat Nitromorsia, jotta kromiloisto saadaan esiin. Tärkeimpänä tekijänä ovat kehät. Mukana tulivat Araya Red -tuubivanteet, takakehä on kuitenkin murtunut vienosti, enkä halua potralla varrellani testata sen kestävyyttä. Haussa olisi siis 2 kpl Arayan 36 reikäisiä avokehiä, navat ovat ehjän tuntuiset ja ei, en halua kikkailla tuubeilla vaikka juu, kyllä kuuluisi periaatteessa asiaan. Vaihdossa saisi nämä muuten suorat ja etukehän osalta ehjät tuotteet, ellei joku halua myydä sopivia kokonaisia kiekkoja Suntourin 6-pakalle. Hyvistä kehistä hyvä hinta.

http://dl.dropbox.com/u/7377374/keha1.jpg
http://dl.dropbox.com/u/7377374/keha2.jpg

Sekundäärisenä murheena Dia Compen Aero-malliset jarrukahvojen kumit, putsaamalla voisi saada lisää eloa, mutta jos jollain laadukkaampaa tavaraa hyllyssä, ostan. Vinkkejä näiden huppujen kunnostukseen otetaan myös vastaan.

http://dl.dropbox.com/u/7377374/kahva.jpg

Kolmantenä elementtinä uupuu jakkara, mukana tuli tähän pyörään vääräuskoinen Cinelli Volare SLX, joka on haalistunut, mutta ei kokenut repeämiä. Kashimax lienee ainoa japanilainen jakkara, ellei jollain ole myydä jotain muuta saarivaltion tuotetta. Värillä ei niin väliä, ostetaan tankoteippiä sen mukaan

http://dl.dropbox.com/u/7377374/cinelli1.jpg
http://dl.dropbox.com/u/7377374/cinelli2.jpg

Ostan siis japanilaiset avokehät/kiekot, aero-huput, satulan ja myyn kehät/kiekot ja satulan jos ei mene vaihdossa. PM tavoittanee parhaimmiten.

Pyörätohtorin listoilta löytyy nossia nipponin kilparoinaa. Eikä oo pahat hinnat.

Hei
Succistorilla oli myynnissä vintage NOS- Dia Compen kahvat huppuineen vähän aikaa sitten ( viime vko ? ). Tohtorillla tosiaan vielä on hyvälaatuista NOS-Suntour- kamaa myynnissä, mutta varastot hupenevat hänelläkin. MM. Superbe- ja Cyclone-tason osat aika vähissä jo…

JT

Mulla ois mustat nos Dia-Compen huput

Selle Italian ja Vettan penkkejä näyttää katalogien perusteella olleen Nishikien ensiasennussatuloina.

Jos pyörällä on tarkoitus ajaa, valkkaisin kyllä satulan ennemmin perseen kuin ohjesäännön mukaan. Tietysti ensin voi laajeentaa “periodikorrekteihin” satuloihin ja jos niistä ei löydy sopivaa, niin sitten vaikka moderneihinkin penkkeihin.

Arayan avokehät on aika kiven alla. Ebayssa noita toisinaan on tullut vastaan. Vastaavasti noi tuubikehät on kommenttien perusteella aika pehmyttä tavaraa, eikä niiden kylkiä oo varsinaisesti tarkoitettu jarrutteluun, eli kuluvat aika nopsaan.

Muut palikat ovat hanskassa, Suntour Superbe etu- ja takavaihtajat ja vivut, kuvissa vilkkuvat Suginon Supermighty kammet ja tolppa, yllä listattuna ainoat puutteet. Tohtorin sivun tsekkasin, ei ollut muuta mielekästä kuin melko rouheat polkimet, jotka täytynee poistaa.

Tyhjan mustat huput voisivat toimia, kerro mihin hintaan liikkuu. Kehistä ja satulasta on jo varaukset, jolleivät mene vaihdossa.

edit: Brooks on kaikissa muissa pyörissä ja hyväksi todettu, joten siihen loppuviimein sorrun. Kehien suhteen koitan kepillä jäätä, ennen kuin hankin jotain uutta ja järkevää. Ajoon on pyörä tulossa.

Kapteeni - 15:50, 30.11.2010 » Tohtorin sivun tsekkasin.
Kannattaa laittaa mailia Doctorille. Sivulla murto osa siitä mitä oikeesti on myynnissä.

Mulla on Ariake 7378-satula. Timanttikuvioinen nailonipäällinen, lähes ehjä, kulunut puhki kummaltakin puolelta alareunasta, päällepäin siisti.