O: ISO rataratas 144BCD

Ostan niin ison rattaan kuin suinkin löytyy. Mitä isompi sen parempi. Minimissään 54t ja 1/8" ketjulle. Löytyiskö? Tarjoa PM:lla.

edit. Myös linkit ja vinkit yli 54t-rattaita myyvistä putiikeista otetaan ilolla vastaan.

MIA, 56-piikkinen isoin ‘In stock’ ratas, myös custom optio.

fyxomatosis, saa varmaan customina.

Tai sit 12-piikkinen taakse hubjubilta? Voi olla että ketju hankaa lukkorengasta hieman mut et kai sä semmosta tarvii ku oot rullilla?

Millä rullilla? Sprinttivälityksiä tässä ollaan hakemassa :slight_smile:

Tuo 12t on yksi vaihtoehto, mutta se on NIIN pieni, että ketju kiertää sen verran jyrkästi, että alkaa tulla jo tehohäviötä. Näin ainakin isot pojat kirjoittelee interwebissä.

Niin joo, unohdin et sulla oli 200m sprintti mielessä. En tosiaan tiedä mistään tehohäviöistä mut eiks toi MIA olis suht bueno? Voit iskee jonku 60 piikkisen eteen :smiley:

55t Zen Racingin (mustana tietty) saisi varmaan Hubjubin kautta hoidettua, mutta maksaisi varmaan tonnin. MIA voisi olla aika jees.

http://www.cycleunderground.com.au/chainringdesigns.htm

Fyxomatosiksen rattaat on kanssa heidän käsialaansa.

Maantiekilpailujen loppukireissä tullaan maaliin aika usein n. 70km/h ja välityksenä taitaa olla 54-12 (tai 11).

Eikös radallakin loppunopeudet ole samaa luokkaa ? Millaisia välityksiä ratasprinteissä käytetään ?

…jos hinta ei hirvitä, niin kyllähän esim. Dura Acea saa ainakin 55 hampaaseen saakka esim. PBK:sta: http://www.probikekit.com/display.php?code=D0095

^^
Varmaan tuumissa tuota samaa luokkaa, mutta ideana tosiaan olisi, että saisi isomman (16-17) rattaan taakse esim. kilon ajamiseen. Ei meikäläisen pyörä tosin tuollaista vauhtia kulje läheskään, mutta esim. 55/17 olisi aika passeli kilon välitys ja siitä 1-2 piikkiä pois sprinttiin. Ja jos rehellisiä ollaan, niin kysehän on loppupeleissä ihan samasta asiasta kuin citymaasturilla ajamisessa :slight_smile:

^^^jotain 52 x 14 -komboa muistan lukeneeni esim. Hoyn käyttävän; varmaan löytyy pidemmälläkin välityksellä vetäviä…

Juu ja Frede tuolla edellä oli ihan oikeassa. Rullille olisi tarkoitus saada vastusta niin paljon, että tuntuu. Nyt alla on 52/14 ja sillä ei vielä maksimeita saa irti, ennenkuin kadenssi on tolkuton ja siihen ei taas taidot (vielä) riitä. Ajatuksena siis olisi, että 110-120 kadenssilla saisi ajettua itsensä totaaliseen piippuun. Trainerilla saisi vastusta, mutta mulla nyt sattuu olemaan rullat. Ja maantiepyörän voisi nostaa rullille, niin löytyisi 53/11 välitys, mutta haluan ajaa ratapyörällä.

Velolle nykyiset välitykset (48/15-13) riittää enemmän kuin mainiosti. Radalla sain 48/14-välityksellä lentävää kierrosta ajaessa sykkeet tappiin ja samaa haetaan rullilta.

Miksi? Se on miehekästä. Ei tarvitse sen enempää selittää. Mutta 54+ rattaiden vähäisestä tarjonnasta voi varmaan vetää jotain johtopäätöksiä :wink:

^
Just näin. Takanahan voi olla vaikka 20-piikkinen, kunhan edessä vaan on mahdollisiman iso.

Candy Cranks 43-56T.

http://velospace.org/files/Kuva470.jpg
nyt aletaan olemaan oikeilla linjoilla. teetä joku 58-60T tuolla fyxtomasosiksessa

shimano olympic 55T ja kaverina yhden illan juttu 14T, härskiä touhua

mulla on yksi nos campan 57, tosin kapealle ketjulle, jos kiinnosta niin pm

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs067.snc3/13466_397952722953_823527953_4074326_7972668_n.jpg

Aika pahis, mutta pitäydyin noissa leveissä rattaissa. Kiitos vaan.

Varmaa tiedätkin, mutta rullilla saa yllättävän paljon vastusta kun laskee rengaspaineita alas. Renkaille se ei tietty ole niin hyväksi.