O: ISO harjoituskilpurin tai retkipyörän runko

Hävisin niukasti myyntipuolella edelleenkin kummittelevan 92308 Cressun rungon jollekin toiselle…

Noh, haen edelleenkin suht` laadukasta aihiota kevyehköön retkikäyttöön modattavaksi. Korkeus saisi kernaasti olla 61-62 c-c lukemissa. En pelkää ranskalaisiakaan. Haen ensisijaisesti kunnon cromosta tai mangaanimolybdeenista valmistettua tukevaa runkoa, jollaisia ovat mm. tietyt Reynoldsin 531 tarroja kantavat rungot. Myös Columbus SP-SPX ja varauksella Cromor kiinnostavat. Tangella on joitakin vastaavia, kuten myös ishiwatalla… Eli tarjota sopii - ja toki muitakin valmistajia on (ollut). Koska ajatus on tosiaan viritellä retkivehjestä, korvakkeet lokareille olisi siis hyvä löytyä. Carbolitesta tms. tuubista kyhätyt eivät oikein innosta, eli älkää turhaan tarjotko. Old school linjalla lisäksi olen, eli 70-90 -luvun muhvijuotetut rungot kiinnostavat eniten. Rear drop 120mm-126mm, mielummin vitospakalle…

Hyvästä ja laadukkaasta voin maksaa ns. hyvän hinnan.

keltasessa pörssissä 60 senttinen pösö myynnis…

http://www.keltainenporssi.fi/ilmoitus/Polkupyöräily/KILPAPYÖRÄ/29349591?rowId=1

Tuohon kokoluokkaan alumiinirunko taitaa olla paras. Kaikki teräkset tuossa koossa joustaa melko paljon.

fillarji - 18:29, 2.12.2010 » Tuohon kokoluokkaan alumiinirunko taitaa olla paras. Kaikki teräkset tuossa koossa joustaa melko paljon.
retkikäytössä ei varmaan jousto oo niin paha juttu? jos ei tarvi kauheesti runtata niin ei kai sen rungon pitäs notkua

Myydään puolella mulla 60cm Peugeot.

fillarji - 18:29, 2.12.2010 » Tuohon kokoluokkaan alumiinirunko taitaa olla paras. Kaikki teräkset tuossa koossa joustaa melko paljon.
Eh, "kaikki" on aika voimakas sana käytettäväksi. Ite en oo omissa 60-62 korkeissa teräsrungoissa huomannu joustoa edes melko paljoa. Yhtä niistä rungoista on vielä kaiken lisäks väännelty ja paukutettu takakolmiosta takaisin suoraksi.

Mulla on about 5kpl 60-62cm c-c teräsrunkoa ja ainoa joka niistä on häiritsevästi letku on itseasiassa Surlyn LHT…

Riippuu tosiaan siitä mihin käyttöön se tulee…

Vitut ne teräsrungot mitään jousta, jos on asiallista matskua ja seinämäpaksuudet optimoitu käyttäjän painolle - niin ja tietysti hyvin tehty. Mulla on 61cm maantiepyörä Columbuksen SPX:ää, eikä todellakaan pahemmin jousta, ei joustanut edes silloin kun painoin rapiat sata kiloa. jos ette ymmärrä teräsrungoista mitään, älkää kommentoiko. Asialliset tarjoukset ovat tietty tervetulleita.

Vaikka en teräsrungoista mitään tajuakaan, niin silti kirjoitan: Kannattaa laittaa se “O:” tuohon otsikkoon, että osuu niidenkin silmään jotka lukevat vain tuota tuoreimpien keskusteluiden etusivua.

Miksi muuten kaikki aina jauhaa siitä teräsputken seinämävahvuudesta, eiks putken halkaisijalla enää olekaan mitään väliä?

Oho. Jep, tuo oli hyvä pointti. En ole tänne pahemmin kirjoittanut, joten kuvittelin että pelkkä “ostetaan…” -palstalle kirjoittaminen riittäisi. No ilmankos koko säie lähti “harhapoluille”. - Eikä ajatukseni ollut aukoa kenellekään. :slight_smile:

Kiitokset teille jotka olette privana tarjouksia tehneet, vaikka sopivaa ei vielä ole vastaan tullutkaan! Täsmensin vähän ilmoituksen ehtoja, josko se sitten rajoittaisi hajontaa.

P.S. paksu putki, joka tehdään ohuempiseinäisenä on toki kohtuuratkaisu, mutta toisaalta vaurioituu herkemmin. Toki se on periaatteessa kevyempi/jäykempi.