O:700c takakiekko (kasetilla!)

kuvan mukaisella “freehub and cassette” -mallisella virityksellä. pitäis olla oikomiskelpoinen ja laakerit jonkinlaisessa kunnossa. ja halvalla tietty! :slight_smile:

noudan helsingistä/lähialueelta.

juhopelto(at)gmail.com tai pm

niin minkä kuvan:

muu vastaava käy myös.

tarkoituksena asentaa sinkulakitti ja tällä hetkellä varastoista löytyvistä maillardin navoista ei ole tuohon niin apua, kun ei kuitenkaan huvittaisi lähteä bmx-vaparilinjalle…

Jollei käytettyä hyvää muualta löydy, niin Staffan Bilteman myymä 26,90 kiekko ei vaikuttaisi olevan kamalan huono ainakaan pienen ehostuksen jälkeen (kunnolla rasvaa napaan ja laakerien säätö, omaan vaihdoin vielä nippelit DT Swisseihin, niin onnistuu rihtaaminenkin).

Mitään varsinaista naopojen eliittiä se Quando-takanapa ei ole, mutta toisaalta siinä on sopivasti mutterikiinnitys, jolloin onnistuu ketjunkireyden säätö hyvin ja kiekko pysyy paikallaan dropoutissa. Navan varsinainen kestävyys selviää sitten käytössä. Nyt on vasta ehkä parisataa km takana. Tuo hinta ei ole paha, kun halpaakaan kehää plus pinnoja tuon halvemmalla saa ja tuossa tulee sitten jonkinlainen napakin mukaan.

E

tähän sivuprojektiin tuo kuulostaisi ihan riittävän toimivalta.

mistä olet tuollaisen löytänyt? vantaan biltemasta en ainakaan ole kiekkoja bongannut vaikka interwebsissä etukiekkoja mainostetaankin…

Käy tiskiltä kysymässä. Näin ainakin Espoon biltsussa.

Espoon Suomenojalla oli hyllyssä ainakin viime viikonloppuna, kun sellaisen itsellekin poimin sieltä. Ei ollut edes missään tiskin takana jemmassa, vaan niitä oli pahvilaatikoissa siinä nurkilla, missä pp-kamoja muuteskin.

Setuppi siis: joku Alex Rimsin peruskehä kooltaan 18x622, ruostumattomat 2-milliset pinnat, hiukan herkästi pyöristyvät nippelit (–> siksi vaihtoon), Quandon napa, mutterikiinnitys.

Jollei mitään muuta jaksa tehdä, niin laakerit lienee pakko säätää, kun ne oli ihan liian tiukalla. Plus sitten normaalit konekasatun kiekon ominaisuudet eli teet kuntoon joko heti tai sitten jonkun ajan päästä. Se on hiukan pitkillä pinnoilla kasattu, ja sieltä on ylimäärät hiottu pinnojen päästä pois. Kiristysvara kummiskin riittää juuri.

Itsellä tuollainen siis juuri single speed -käytössä, ratas Gussetin 20-piikkinen ja “sinkulakittinä” muutaman pakan prikat, pikkuratas ja pakan kiristysrengas. Toimii kuin hirvi (ainakin toistaiseksi). Jos ne laakerit on jonkinlaista laatua, niin en näe mitään syytä, miksei tuolla menisi pitkäänkin. Vapaaratas on aika tikittäjä, joten paljastuu heti no-fixi-kuskiksi. Ei nyt kuitenkaan sentään mikään Hadleyn vapaaratas, joka saa ihmiset hyppimään peloissaan tieltä pois.

E

superkiitos.