O: 1" kierteetön hiilikuituinen ratahaarukka / ja muutkin materiaalit ok

Ostetaan 1" kierteetön hiilikuituinen ratakeula. Rake 40 tai alle. Pyörän, johon haarukka tulisi, emäputken pituus on 17,5 cm, josta laskin että 236 mm tai pitempi ruotoputki ois hyvä. Onkohan näitä edes paljon tarjolla? Ebaysta ei ainakaan löytynyt mitään varteenotettavaa.

rake? muut kriittiset mitat? maantieversioita pitäis ainakin löytyä ihan hyvin jos semmoset kelpaa.

Tos on tollane jännä sana ku rata. Rake menee varmaan siis sinne 40 alapuolelle

varmaan ehkä luulisin varmaankin.

siks ois kivempi käyttää sen maagisen sanan sijasta tarkempia speksejä kuten haluttu rake (esim min max arvot), a-c, minkäkokoinen rengas pitäisi mahtua ja minimi ruotoputken mitta (jonka pystyy suht hyvin päättelemään tosta emäputken mitasta).

tuolla lailla ei kenenkään tarvitse arvuutella, sössöttää eikä mitään muutakaan ja kaikki on samalla sivulla että mitä tarkalleen ottaen oikeasti tarvitaan.

Joo käytetyn 1" hiilariratakeulan löytäminen voi olla vähän haastavaa vaikka on niitä olemassa, Alpina on joskus valmistanut sellaista ja Leaderilla on myös sellainen ollut ilmeisesti valikoimissaan vähän vähemmän aikaa sitten. Lähinnä näitä näkee joskus harvoin myynnissä käytetyissä runkoseteissä.

Ja sitten on tietty Wound Up:

Mulla on tämä em. Alpinan tuumainen, valitettavasti ei myynnissä tällä hetkellä vaan pyörässä kiinni. Latviasta kai aikoinaan hankin yksityiseltä, lontoon foorumin kautta.

Itse tosiaan etsin kesällä vastaavaa keulaa mutta tätä en silloin huomannut, tosin “sold out”:
http://www.store.superbbicycle.com/product/superb-1-carbon-track-fork

Niin rake tosiaan 40 tai alle. 23 mm rengas.

Kiitos noista linkeistä. Pitää tsekkailla Alpinaa, Leaderia ja Wound uppia. Harmi kun tuota suberbia ei ole enää. Ehkä LFSS foorumille kandee laittaa myös ostoilmoitus…

Vieläkään ei ole löytynyt sopivaa keulaa pyörään. Nyt myös muut materiaalit kuin hiilari käyvät! Ja vinkkejä saa esittää, jos on tietoa mistä 1" ratakeulia kannattaa metsästää. Soma:lla ainakin oli, jos oikein muistan…

hiilarijaloilla olevaa kierteetöntä sais kevytpyörästä satasella jos jaksat sitä myyjää
goldsprintiltä sais about samaan hintaan teräksistä cannondalen inspiroimaa haarukkaa

Mielenkiintoinen vaihtoehto toi Kevytpyörän haarukka, kiitos tästä vinkistä. Miksiköhän siinä ei ole merkkiä mainittu…

Kävin Kevytpyörässä juuri, siellä lyötiin käteen aika-ajohiilarikeula, katselin että siinä oli tarra Advanced Group, ja “off 43mm”. Kyselin että mites olisko ratakeulia, niin jossain varaston perällä on kuulemma joku laatikko täynnä 1" hiilarikeulia. Keskiviikkoon mennessä lupasivat etsiä sen laatikon. Kysyin vielä, mistä keulat on peräisin, niin kuulemma Rossinin maahantuojalta ostettu koko setti. Epäilen kyllä, että siellä ratakeulaa olisi. Ilmeisesti tuo Advanced Group on Taiwanilainen lafka, vai tietääkö joku enemmän kyseisestä merkistä? http://www.adgroup.com.tw/interweb/ENG/main2-2-1.aspx

Oliko myyjä yhtä kyrpä ku ennenkin?

Yllättäen ihan mukava ja asiallinen oli. En usko että ratakeula tai rake käsitteenä olivat tuttuja.

riittääks tässä ruoto?

Ruoto pitäis varmaan olla about 240 mm. Toi taitaa olla maantiekeula myös?

Tässä olis vissiin sama keula selvästi halvemmalla. Ruotoa on riittävästi ja jalat on suorat ni ei mee ratanäkö pilalle. Millin liikaa rakea mittasin. Mahtaako tuntua kovasti ajossa?

oletan että emäputken kulma on 74, jolloin 41mm rakella tulis mukavasti 55mm trailia, joka on AIVAN HYVÄ
toki jos kulma on 75, nii asiat on vähä toisin.

nonyt!

jussi - 10:51, 11.3.2015 » http://www.ebay.com/itm/Carbon-track-pista-fork-1in-stearer-NOS-/261803228424