O: 1" kierteellinen ohjainlaakeri, D-A 7400 -sarjan osia

Ostetaan otsikon mukainen laakeri. Japanilaiset paremman luokan laakerit kiinnostavat, esim. Dura-ace 7410, Tange. Väriltään pitäisi olla hopeinen. Maksan postit tai noudan pääkaupunkiseudulta.

E: Liimaanpa tähän ilmoitukseen vielä lisää tarpeita: Jos joku omistaa 170mm pitkät Dura-ace 7400, 7401, 7402 tai 7410 -kammet, ostan ne mielelläni. Tosin vasta ensi kuussa kun palkka tulee. Myös Dura-ace 7401 tai 7402 -jarrukahvat sekä Dura-ace 27.2mm -satulatolppa mallia aero tai fluted kiinnostavat. Ai niin, Dura-ace 7400-sarjan etunavan ympärille olisi hienoa kasata etukiekko, 32- tai 36 -reikäisenä.

Halutaan edelleen ostaa tällasia, ohjainlaakerille olis kova tarve.

Ainakin http://www.cyclecomponents.com/ :ssa on Tangen etulaakeria, niin eurooppalaista 26,4 että JIS standardin 27,0 koon laakeria. Tange, hintaluokka noin 27 30 euron tienoilla.

Uusi on kuitenkin aina uusi. Ja jos olet iso, niin tuplaa alakehän kuulamäärä irtokuulilla. Pintapaine puolittuu silloin ja kestoikä arviolta nelinkertaistuu. (tuo nelinkertaistuminen on semmoinen “noin” arvio, ja asia on vedetty aivan hatusta.)

Tange on kuitenkin hyvä laakeri ja se näyttääkin hyvältä. Ja aina voi ottaa uuteenkin laakeriin sen vanhan mahdollisesti koristeellisen lukkomutterin siitä vanhasta laakerista.

Tuure

-.-

http://www.cyclecomponents.com/2/sv/artiklar/racer_cross/komponenter-3/styrlager-4/gangade-2/1-7/index.html

-.-

Pirkka Niksi: Olen itse ostanut pyörätohtorilta 15 eurolla muutaman 27,0 laakerin, niitä mustaniklattuja umpirautaisia 15 euron perus laakereita, ja simsalabim, ulkonäkö on ihan toiselta planeetalta, kun sen arkisen mustan lukkomutterin vaihtaa siitä päältä esim. vanhaan Shimano 600 sarjan koristeelliseen alumiini piparkakkuun. Jos käyttää sitä toista niksiä, eli sisäkumi renksua laakerin päällyssuojuksena, niin sen allehan peittyy kaikki muu.

Tuure

-.-