Noviisille jelppiä. Mikä ohjainkannatin/ohjaustangon halkaisija?

Ostoslistalla olis uusi ohjaustanko, mutta en pitkän tutkiskelunkaan jälkeen löytänyt pyörästä tietoa mikä ohjainkannatin/ohjaustangon halkaisija on. Jelppiä asian selvittämiseen?
Pyörä

Linkki ei taida toimia, oikea osoite
http://m.evanscycles.com/products/mongoose/maurice-cromo-2010-single-speed-road-bike-ec020881

25,4 mm

Tuumaselta näyttää kuvissa, mutta joku jolla toi on varmaan voi vastata paremmin.

E: Hidas, sieltä se tulikin.

[s]Uskoisin, että tanko on 25.4mm eli toinen yleisimmistä mtb-tankojen koista 31.8 millisen lisäksi (joka tunnetaan myös lyhtenteellä OS = oversize) mutta työntömitalla sen selvittäisit hyvinkin helposti.

Stemmi on ihan normaali 1 1/8 ruotoputkelle oleva.[/s]

e. superhidas…

lauraosss - 10:19, 14.5.2014 » Jelppiä asian selvittämiseen?
http://cdn-d.verkkokauppa.com/images/23/2_122974-400x440.jpeg Oli itsellä ensimmäisenä ostoslistalla aikoinaan.
lantti - 10:27, 14.5.2014 »
lauraosss - 10:19, 14.5.2014 » Jelppiä asian selvittämiseen?
http://cdn-d.verkkokauppa.com/images/23/2_122974-400x440.jpeg Oli itsellä ensimmäisenä ostoslistalla aikoinaan.
tää vaatii sit kaveriksi esim tällaisen jos tahtoo muuttaa saadun tuloksen sellaiseksi lukemaksi jolla pystyy ostamaan vastaavankokoisen: http://sheldonbrown.com/headsets.html

e: ja tuolta taulukko threadless headsets johon pystyy vertailemaan saamiaan mittaustuloksia.

Kiitos kovasti vastauksista! Nyt olis uusi tanko sekä uusi kysymys. Jarrut on oltava ja olin ihan kuvitellut iskeväni vanhat kahvat uuteen tankoon, sama 25,4 halkaisija kun on, mutta eipä ollutkaan kahvoille suunnitellun kohdalta, ei riitä ympäri. Mitenkähän sitä osais tilata sopivat? Niitä kun tuntuu olevan montaa sorttia ja näköjään myös kokoa. Tuohon stemmin läheisyyteen, kohtuu kaposalle olin kahvoja kaavaillu.
Väkisin on vaan pakko yrittää säheltää vaikkei mistään mitään (vielä) ymmärrä :slight_smile:

no mittaa sen stongan halkasija siitä kiinnityskohasta, ja tilaa sen mukaan. Ei kukaan sun stongasta mitään tiedä, niin työntömitta vaan kauniiseen käteen. Sen koon mukaan sitten clamppi

Jep tarvii mitata, mutta lähinnä hain että mitä muuten pitäis osata ottaa huomioon? Vai käykö tuohon kaikki oikeelle halkasijalle vaan suunnitellut?

No jarrusta riippuen tietty pitäs olla oikeella vedolla, eli jso sulla on perus maantiejarrut niin sille sopivalla vedolla, tosin kai joku v-jarrukahvakin käy, huonompi jarrutusteho silloin vaan.

Jos stonga on tuumanen, niin jarrukahvojen klämppi lienee joko 22,2mm tai sitten 23,8mm. ota kuva siitä sun nykyisestä ohjaamosta, niin helpottaa diagnoosia.

jarrukahvoja on eri paksusille tangoille, yleisimpiä 22.2mm, 24mm ja oisko moderneille OS-klämpillä (31.8mm) olevissa tangoissa 26mm?

e. hidas

Suorat tangot lähes aina 22,2 mm (7/8") ja droppitangot lähes aina 23,8 mm kahvojen kiinnityskohdalta, mutta nämä eivät päde jos laittaa kahvat stemmin lähelle.

Stemmin viereen kantsii laittaa crossikahvat, esim. tämäntyyppiset: Salsa Cycles | Adventure by Bike

Noiden koot on 31,8 mm (OS) tai 26 mm.