Northcape-Tarifa bike race

http://www.northcape-tarifa.com/
http://www.northcape-tarifa.com/live-tracking/

Juhannuksena. 7300km Nordkapista mutkitellen Espanjan eteläkärkeen. Järjestetään ekaa kertaa 2018.

Lupaa aina hyvää kun reitin teitä löytyy dangerousroads.orgista.

Ja Izoard ja Galibier ja Sierra nevada ja mitä tossa on.

Ilmoittauduin.

Eisss

Jaa. Vedän kyllä ens kesänä Nordkapp Tarifa mutta ilman mitään kisapainetta :slight_smile:

ImmeinenTepi - 20:44, 25.10.2017 » Jaa. Vedän kyllä ens kesänä Nordkapp Tarifa mutta ilman mitään kisapainetta :)
Melkonen retki varmasti sekin, hienoja paikkoja jos suunnittelee reitin sopivasti.

Kisapaineesta ynnä muusta lainaan tähän fiilistelyksi Mike Hallin osuvia sanoja:

word.

tuossahan ajetaan siis määrättyä reittiä koko matka, eikä vain tiettyjen kontrollien kautta, vai käsitinkö väärin?

varmasti hieno reissu tulossa.

Kyllä näin on, määrättyä reittiä. Pidän valtavasti pelkkien harvojen kontrollien kautta ajettavan vapaan reitin tapahtumista, mutta tulee tässäkin melkosta seikkailua toi reitti olemaan. Vaikka onkin jo ennalta koeajettu ja eikä tarvi osata itse suunnitella. TCR:ää lukuunottamatta isot kilpailut käytännössä on tälläsiä, muut vapaan reitin tapahtumat ei oo varsinaisia kisoja.

Ridable joo, jos on joku monstercross alla. Viimeiset sadat metrit aika louhikkoa, kesäkuussa tuli tuolla taluteltua maantiepyörää. Toki vain siis pieni osa muuten hienosta noususta. Ja silleen jännä toi Veleta reitillä, että se ei oo “passo”, ts. pitää palata samaa tietä takaisin ainakin vähän matkaa.

Mieletön seikkailu - ja nousut pienenä lisämausteena siinä.

No niin. Onpahan nyt sitten juhannuksena parempaakin ihmeteltävää kuin sää :smiley:

napikwan - 22:53, 26.10.2017 »

Ridable joo, jos on joku monstercross alla. Viimeiset sadat metrit aika louhikkoa, kesäkuussa tuli tuolla taluteltua maantiepyörää. Toki vain siis pieni osa muuten hienosta noususta. Ja silleen jännä toi Veleta reitillä, että se ei oo “passo”, ts. pitää palata samaa tietä takaisin ainakin vähän matkaa.

Ihan hauska läppä joo. Rämö jutteli että sielä olis jonkunlainen tie toiseltakin puolelta, suljettu ja sortunut, ei ajettava. Mutta edestakas kai tossa tosiaan vain reitti kulkee. Vähä tommonen nupit kaakkoon -tyyppinen reittisuunnitelma kaikkineen, pitkää ja erityistä. Vaikkei ihan tarkkaa reittiä vielä oo näkyvillä.

Edit: jaa tosiaan toi toiseen suuntaan lähtevä tie on varmaan toi sorapolku joka lähtee vähä tosta huippua alempaa etetään, eli ainakin sen verran tosiaan edestakas joka tapauksessa, todennäkösesti koko nousu.

toinen edit: tirsk

Oletin, että noi muut “tiet” oli jotain patikkareittejä… Olin kyl sen verran happi- ja nestevajareissa, että saattoi jäädä joku tie huomaamattakin, ite palasin samaa tietä alas. -> Nestevajarit, koska KAIKKI paikat oli kiinni, mistään ei Granadan jälkeen saanut juotavaa.

Vaikka toi on pieni obstaakkeli 7000 km kokonaisuudessa, niin onhan se symbolisesti hieno koukkaus korkeuden takia.

AAh hiton nättiä kuumaisemaa.

Reittihän menee itsenäistyneen Katalonian läpi. Mahtaako nää viimeaikaiset kahakoinnit vaikuttaa tuolla reissupyöräilijän elämään jotenkin vielä heinäkuussa.

Aika hard core eli nucleo duro tai siis nucli dur jos tuolla on joku sissisodankäynti menossa.

Onki ollu mielessä Hemingwayläinen Espanjanmatka. Tosin enempi semmosta punkkua ja perhokalastusta, ku fasistien räjäyttelyä.

Ite lähtisin enemmänkin Orwellin hengessä. Onkohan noilla separatisteilla joku rekry päällä? Mulla olis tässä vapaata kalenterissa ja etuvartiotartsi edelleen retkipyörän keulilla.

Listaa ilmoittautuneista. Kuvausten perusteella kokeneita kammenpyörittäjiä lähdössä reissuun :slight_smile:

Ei mut hei tämähän on ihan kohta.

Seuranta tuolla: http://www.northcape-tarifa.com/live-tracking/
Ja tuolta sivuilta löytyy muutenkin tiedot.

Alkuun Suomen halki, Senaatintorilla selfie ja sitten lautalla Tallinnaan. Baltian, Puolan, Tsekin ja vaikka minkä halki Alpeille ja niiden yli, Nizzaan ja sieltä taas vuorille ja Andorraa kohti ja Espanjan vuoria kokemaan. Oberalppass, Gotthardpass, Lago Maggiore, Col d’Iseran, Col du Télégraphe, Col du Galibier, Sierra Nevada, Euroopan korkeimalle vievä tie Pico del Veleta ja mitä kaikkee. Aika vaihtelevat säät saattaa olla, Jäämereltä Espanjan eteläisimpään kärkeen.

Noin pitkä matka, niin ihan jännä nähdä kuinka pyörä kestää. 7300km on voimansiirrolle jo aika paljon ja takarengas ainakin saattaa käydä ohueksi. Lokarit on nyt kiinni pyörässä, ihan jo voimansiirtoakin säästelläkseni, mutta myös perinteiset juhannussäät ja ajatus kolmesta viikosta märissä kengissä kannustaa niiden mukana kantamiseen. Muuten aika peruskamat, mitä mulla aiemminkin on noilla reissuilla ollut. Vähä enemmän lämmintä. Ja eka kesä Sibbolla.

Varaulkorengaskin messissä ja kaksi Garminia. 59 gpx-tiedostoa.

Saa nähdä millaista väkeä siellä, on, pari tuttua nimeä listalla. Steffen Streich on hurjan kova ja mukana on myös muutama muu TCR:n ajanut, RAAMissakin olleita ja paljon muita isoja reissuja ajaneita, kuten TABRn ja IPWRn ajanut Kai Edel, joka onkin nyt just Helsingissä käymässä.

Vastatuulta näyttäis olevan ja Jussina saattaa olla hankalaa löytää evästä paikoitellen.

Lähtö on siis vajaan viikon päästä, tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, minuutin yli puolenyön.

Just löysin trackerin ja olin tulossa kirjoittelemaan niin täällähän olikin jo Samulilta hyvää pohjustusta. Tykkään kyllä reitistä ainakin Suomen osalta kun on vedetty pienemmille teille eikä paahdeta nelostien laitaa. Mukavasti seurailee mun Oulu-Hamina reittiä Kestilästä Pielavedelle :slight_smile:

Mites tuo fixattu reitti ja siltä poikkeaminen palvelujen perään? Muutenkaan tuolla reitillä ei ole palveluja ihan liiaksi asti kun menee pienempiä teitä. Koko reitti pitää suorittaa eli vois ymmärtää että jos vaikka poikkeaa reitiltä Kiuruveden keskustaan pitsalle niin riittää että palaa reitille samasta kohtaa missä siltä erkanikin?

On muuten muutaman sata kilometriä pidempi kuin Trans Am Bike Race joten melkoinen reissu tulossa.

Joo koko reitti pitäis ajaa, eli jos poikkeaa, niin samaan paikkaan takaisin.

Tää on tosiaan tietääkseni pidempi kuin mikään muu näistä unsupported ultracycling -kilpailuista, lukuunottamatta sitä maailmanympärikilpailua joka ajettiin 2012 ja tullaan ajamaan uudestaan 2020.

Niin paitsi että on tossa pari kohtaa, joissa on vaihtoehtoinen reitti. Puolassa pätkä jonka voi ajaa isompaa tietä tai pyöräilyreittejä, jotka on soraa, eikä niitä ole tarkistettu järjestäjän toimesta. Ja sitten ihan maaliin tullessa viimenen muutama kymppi isompaa mahdollisesti tuulista tietä rannikkonäkymillä Afrikkaan tai soraista pyöräilyreittiä vähä laajemmin kiertäen. Pari kohtaa joissa voi olla tietöitä ja tie poikki ehkä, ja kiertoreitti suunniteltu, jos ei pääse. Ja Hueasasta Villanuevaan yks vapaaehtoinen lyhyt pätkä, jonka voi ajaa siitä tai sitten jostain muualta, kun siellä voi olla koiria ja se on lyhyeltä matkalta soratie, jolla ei oo edes streetviewtä…

Ja noin muuten voisin järjestelyistä todeta että on kyl tämmöstä jännää ensimmäisen järjestyskerran tunnelmaa, kun reittiin on tiputellen tullut päivityksiä ihan viimepäiviin asti, reittitiedostoja on vaikka miten monta ja osaksi ovat päällekkäisiä, ohjeet niiden käyttämiseen vähän vaihtelevia, osa tiedoista on vain suljetussa facebookryhmässä ja osa jossain sähköpostissa, eikä missään yhdessä isossa manuaalissa kootusti niinku tcr:ssä.

Täysii!!!

Ja korjasin:

SuicideHub - 15:08, 14.6.2018 » Tää on tosiaan tietääkseni pidempi kuin mikään muu näistä unsupported ultracycling -kilpailuista, lukuunottamatta sitä maailmanympärikilpailua joka ajettiin 2012 ja jonka tulen ajamaan 2020.

Hyvää reissua kyllä joo!