Nopsa Commander

Kuvat täältä.

Kertokaas tietäjät pikkasen tosta laadusta ym, kun ei pikaisella googletuksella löytynyt oikein mitään. Fillari on ensisijasesti myynnissä, jos siitä kohtuullisen hinnan saisi. Jos ei, niin jää varmaan itselläni sinkuloituna käyttöön. Takakiekko painaa ainakin sen muutaman kilon.

Putken laadusta en tiiä mut kaverilla samanmoinen, ankkurihan se on vähä. Kannustavasti sanon että ei tämmöstä kannata ainakaan konversoida. Ennemminki pitäs nykysessä kuosissa ja jos haluaa ajaa niin virittelee ja pistää kuntoon.

Kaula on ku giraffi ja hienot muhvit!

e: mähä en tiiäkkää mistää mittää mutta nopsa on aina nopsa. myös postauksissa hihhhih. Iso plussa sinisestä? ketjunsuojuksesta koska sininen = aina kowa.

Heh, ketjusuojassa alkuperänen suojamuovi, siks sininen :D. Tää painaa nykykuosissa 20 kiloa, joten siks konvertointi mielessä :smiley: tarjoaa enemmän kuitenkin, kuin fauberit.

josbanse - 7:04, 18.7.2014 » tarjoaa enemmän kuitenkin, kuin fauberit.
https://www.youtube.com/watch?v=X-IXMiwQYK4 Anna mennä vaan. Kokeile. Elämässä pitää kokeilla kaikkea mikä tuntuu hyvältä ja on eettisesti oikein. Niin ne opetti mulle täällä yksivaihde.netissä.

Tosta saa just hyvän talviruoskan tai metsärossailupyörän. Eli jos on oikeeta kokoa, niin 35mm+ kumit alle, sopivan kevyt välitys ja menoks.

Näistä Nopsista on väännetty aika paljonki joku vuosi sitten, edelleenkään en ole varma, onko toi runko Le Jeunen valmistama vai Ishiwata. Nopsahan ei vissiin koskaan valmistanut runkoja itse. (?) Muneksella oli joskus joku step-through-malli, joka oli hyvin saman tyylinen (haarukan kruunu yms.), jossa oli Ishiwata-tarrat. Toisaalta just tätä samaa mallia on monessa paikassa veikkailtu Le Jeunen tekosiksi.

On niitä paskempiakin Suomi-runkoja.

Mä haluaisin jostakin syystä kovasti tällasen rungon, mut ei 170cm mittaselle oikein onnaa. Painaa joo, mut väri on omasta mielestä huikee ja moiset putket kestää varmaan vaikka millaista runtua.

ajoin samanlaisella nopsalla just eilen 120 km. kova picnicpyörä. en sinkulois

tnts:n “Rudie”.

Väri tossa on kyllä todella magea, varsinkin kun on niin hyvässä kunnossa.

Onkos tässä Commanerissa muuten aluvanteet? Mulla oli samasta rungosta Finlandia-malli, jossa oli teräsvanteet. Niiden heittäminen sillalta alas keventää sekä sydäntä että pyörää huomattavasti. Ja saattaa vaikka löytyä jotain jarrupitoakin sen jälkeen. Vaikka noi keskiveto-Weinmannit menis kyllä mulla seuraavana kiekkojen perässä.

Toi 6x2 -takanapa on kyllä sinällään mieltä sykähdyttävä ajatus, sen vois vaikka paskankiillottaa kahvipöydälle keskustelunherättäjäksi.

Aluvanteet on, varmaan osina lähtee myyntiin. Polkimetkin lähes minttiä

josbanse - 7:04, 18.7.2014 » Heh, ketjusuojassa alkuperänen suojamuovi, siks sininen :D.
Ai hitto että tyydytti ku valmistauduin rapsuttelemaan puolen millin palasissa vanhasta nopsasta samaista suojamuovia, ja lähti kokonaisena yhellä vedolla. Aaaaaaaaaah. Alla uudenveroinen, kiiltävä pinta.

Tostakin testasin nykästä, niin melkolailla yhteneväisenä lähtee irti! Näillä näkymin lähdössä eteenpäin.