Nishiki Road Master sinkulaksi

Tämmöinen Nishikin Road Master tuli hankittua aikomuksena vääntää siitä sinkula. Ei mikään maailman kevein ohentamattomine putkineen, mutta eipä tässä nyt grammojen kanssa ollut ajatuskaan hifistellä. Tällä on kuulemma ajettu noin 2000km koko olemassa olonsa aikana. Hapettumaa ja ruostetta on jonkin verran, joten varmaan laitan rungon maalaten (väristä otetaan ehdotuksia :slight_smile:

http://vmx.uk.to/nishiki.jpg

Mukana tuli melko repaleinen Kashimaxin sininen satula, sen ajattelin päällystää uudelleen ehkäpä valkoisella keinonahalla tai sitten hommata jostain uusi valkoinen satula… Katsotaan nyt kuinka Kashimaxilla oma berberi viihtyy.

Tangoksi ajattelin bullhorn-tyyppistä ja jarrukahvat siihen stemmin viereen (näistä saa laittaa yksärillä tarjouksia, jos on käytettyjä ehdottaa). Tuota olemassa olevaa stemmiä ja satulatolppaa sekä vanteita ja napoja joutunee kiillottelemaan, että niistä nättejä saa. Pitääkös kiillotuksen jälkeen jotain lakkaa tms laittaa?

Välityksiksi ajattelin esimerkiksi 42-16 (kun mukana tuli kammet joissa on 42 ja 52 hampaiset kiinni). Taakse täytyy jostakin hankkia sitten sellainen bmx-vapaaratas, joka kierrepakan tilalle sopii (tästäkin sopii esittää tarjouksia).

Eli puuttuu jonkin verran osaa, sitäkin enemmän aikaa ja sitten vielä aurinkoa, että saisi lumet pois asfalttiteiltä. Rauhassa tätä kuitenkin olisi aikomus puuhata, mutta kesäksi kuitenkin ajoon…

Tähän kohtaa kuuluu aina sanoa: “älä maalaa!” mutta jos on ruostetta on niin ei kai siinä muu auta. Mutta mun silmää toi alkup. väritys kyllä miellyttää. Ja ainakin etukiekon korkelaippainen napa näyttää myös kivalta.

Kehät ja navat saa kirkkaasi hinkkaamalla kiivaasti jollain sopivalla aineella mutta tuskin niitä kannattaa millään lakalla tai muulla sen jälkeen suihkuttaa.

Uskallapas maalata…

Ei vais. Toi on vaan niin ultrasiisti, että ne pienet ruosteet sun muut pelkästään parantavat ulkoasua. Se maalaaminen voi myöhemmin kaduttaa isosti.

jussi - 11:40, 19.3.2009 » "älä maalaa!"
+1
jussi - 11:45, 19.3.2009 » "älä maalaa!"
+1

Lelumiiniosat irti ja kiillotus Mother’silla, sitä saa autotarvikekaupoista. Rungon huolellinen pesu fairylla tai jollain spesiaalimmalla ja kiillotus autovahalla, niin ei enää tee mieli maalata.

Flop & chop -tyyppisen bullhornin päihin käyvät myös alkuperäiset jarrukahvat, etenkin jos pyörä on sopivan mittainen. Ei alkuperäisessä dropissakaan varmaan mitään vikaa ole. Tiedätkö varmasti kumpi tanko käy paremmin käteen?

tuo on kyllä todella siisti ja varmasti putsailulla ja muulla kunnostuksella siisteytyy entisestään. Maalaamalla se menettäis ikävästi identiteettinsä ja ois liikaa vaan yksi muiden joukossa. Itsekin kyllä yhden Nishikin olen maalannut, mut se olikin tylsän harmaa ja erittäin naarmuinen.

Mikä siinä bullhornissa (varsinkin flop+chopissa) on hienoo? Droppitankoon saa samat otteet, kunnon jarrukahvat oikeille paikoille ja alaotteen kaupan päälle (niinku esimerkiksi tuossa vasemmanpuoleisessa pyörässä). Oon kerran semmosen tehnyt, ja voin kertoa, että sadan kilsan jälkeen sanomista tuli.

Niijoo, 52+20 antaa melkeen saman välityksen, kuin 42x16, ja toi sun iso ratas on paljon siistimmän näköinen.

Mukana ei tullut ohjaustankoa lainkaan ja mukana tulleet droppitankoon sopivat kahvat ovat niin pahasti hapettuneet ja hapertuneet, että niistä ei enää kalua saa. Siksi sitä bullhornia itse harkitsin… Lisäksi miellyttää enemmän silmääni nuo bullhornit verrattuna droppiin, mitä niitä nyt on netistä kuvia kattellut.

Maalausta ajattelin katsoa sitten vasta, kun on kaikki osat haalittu kasaan ja kokeiltu ajokunnossa tuota.

Noiden napojen kiillotus varmaan on “liki mahdotonta” pinnat paikallaan? Joku vaha varmaan päälle, niin se kiilto säilyy pidempään alu-osissa?

Tuo 52-20 oli hyvä tieto, sillä itsekin pidän tuosta 52 rattaasta ulkonäön puolesta erittäin paljon. Onko vinkkejä löytyskö jostain päin Suomea tuon kokoista bmx-vapaaratasta?

Kävinpä hakemassa sitten Pro:n droppitangon, 26mm stemmin kiinnityksellä ja eihän se piru sovi siihen! Liian iso! Mikä ihme standardi? Kai sit täyty uutta stemmiä kattella. puuh

keppi - 17:19, 19.3.2009 » Kävinpä hakemassa sitten Pro:n droppitangon, 26mm stemmin kiinnityksellä ja eihän se piru sovi siihen! Liian iso! Mikä ihme standardi? Kai sit täyty uutta stemmiä kattella. *puuh*
Hmm... eiköhän se mene siihen jos vähän auttaa taivuttamalla stemmia enemmän auki. Kyseessä on kuitenkin vanhantyyppinen quill-stemmi, vai?

Onko muuten tietoa minkä vuoden road master tuo on? Omassa road masterissa on (oli) samanlaiset grafiikat rungossa, mutta esimerkiks vaihteitten vivut oli keskellä runkoa sellasissa tapeissa eikä tollein ton rungon päällä. En tiedä yhtään miltä vuodelta se on, mutta ois ihan hauska tietää.

Käsittääkseni toi oli jostain 80-luvun lopulta, mutta varmuutta ei ole. Täytyypi kysäistä myyjältä, jos sattuisi tietämään.

Minulla uutta omistajaa odottavassa/kaipaavassa crescent världmästerissa on samantyyppiset vaihtajan vivut. Pyörä on alkuperäisen omistajan mukaan 80-luvun alusta ja alkuperäisessä etunavassa oli jotain vuosilukuja '83 tai '85

mites road ja trim masterit eroaa toisistaan? ainakin muhvit ovat erilaiset tuossa trim masterissa mikä meillä on.

http://www.cykelhobby.com/nisheng.htm

Tuolta jos joku jaksais/osais kääntää ruotsia ymmärrettävämpään muotoon niin selviäisi historia ja myös Trim Masterin ja Road Masterin erot.

Eri putkea, tosin en osaa sanoa kumpi on parempaa - sekin kai riippuu siitä minkälaisia ominaisuuksia putkelta haetaan.

jussi - 19:09, 19.3.1972 » mutta jos on ruostetta on niin ei kai siinä muu auta.
[Auttaa :)](http://farm4.static.flickr.com/3464/3368316897_6a247d3190_o.jpg)

-Olli

Olkoonkin, että tuo rottafillari on pirun siistin näköinen, niin mä tavoittelen jotain kiilokuvamaisempaa lopputulosta :slight_smile:

Road ja Trim Mastereiden lisäksi heitetään soppaan vielä Arrow Master, joka meillä kuului ruokakunnan pyörästöön vajaan vuoden verran. Varsin raskas runko, liekkö umpiterästankoa?