Nishiki Continentalista kesäkilpuri

Elikkäs hankin nyt 80-luvun Continentalin, ku lähialueelta sai, mielestäni, sopuhintaan. Tosta nyt olisi tarkoitus fiksi tehdä kesäksi. Tässä päivän aikana oon sen purkanut osiin maalailua varten, koska vanha pinta on kulunut, halkeillut jne. vaikka kieltämättä tarrat on hienot!
Ajattelin nyt vanhoilta konkareilta kysellä jospa olisi jotain neuvoja/ehdotuksia, kokemuksia Continentaleista, kun aika yleisiähä noi vissiin on.

Rompetorille pistin jo ilmotusta "28 fix-kiekosta, uutena en viittis alkaa ostaa ja en varmaa löytäiskää Lahden alueelta.

Niin ja oon tosiaan ihan amatööri tässä hommassa, tieto-taito ei oo kovin kummoinen… vielä.

Seuraavat askeeleni on hankkia se kiekko ja polkimet, sekä teipata tanko uusiks, otettuani takajarrun pois jäi ikävä rako siihen teippiin. Ai niin ja tietenkin se maalaaminen!

http://www.flickr.com/photos/95213067@N04/8677992282/in/photostream/

Ompas takajarru oudossa paikassa?

Kasari-Nishikissä cantit ja droppi?!? Onko tämä nyt alkukantainen syklokrossi?? :open_mouth: Takajarru tosiaan vähän hassusti. Onko noi ihan alkuperäiset, tietääkö omistaja tai joku?

Aiheeseen, vaikken ole todellakaan mikään konkari, ni maali ei näytä ihan paskalta, joten harkitse nyt vielä. Itellä yks projekti ihan vaiheessa, kun innolla morssasin vanhan maalin pois, koska oli mielestäni paska jonka jälkeen tajusin, että mitä sit vaik oli paska?!? Ajoon se on menossa! Nyt paljas runko on vintillä, koska en oo saanu aikaiseksi viimeistellä pintaa ja viedä maalattavaksi, koska se on oikeesti mielestäni aika kallista. Jos ois joku klassikko tai arvorunko, ni sit, mut ajopyörässä ei maalichipit enää nykyään haittaisi…

Oisko sössörossi vai sittenkin touring-peli? Takajarru vois olla tolla lailla mahdollisia sivulaukkuja ajatellen. Mitä putkitarrassa lukee?

Kolhuinen tehdasmaali > uudelleenmaalus, jos ei teetä ammattilaisella.

Hyvän näköinen peli, jota en välttämättä lähtisi maalaamaan. Henk. koht. puhdistaisin pinnan hyvin ja siitä on ripoteltu vinkkejä/ohjeita pitkin foorumia. En tosin ymmärrä, et miksi takajarru on karsittu pois? Mikäli toinen jarrukahvoista on tosiaan otettu pois, niin sehän se vasta dorkalta näyttääkin + siinä menettää tangosta huppuotteen. Onnea rojektiin, aihio vaikuttaa erittäin kelvolliselta.

Niin tosiaan tuon maalauksen suhteen - oon siunattu automekaanikko isoveljellä, jolla on oma korjaamo ja maalausvehkeet ja tärkeintä, kokemusta. Niin ajattelin tilaisuutta hyväkskäyttäen maalauttaa sit ton rungon, vaikka kylhä toi orkkiskin menee.

Jarruista en tiedä sen enempää ku edellinen omistajakaan, huomasin kyllä muihin malleihin verratessa että oli hassussa paikassa. Toi takajarru - en oikein osaa päättää, en haluisi turhia vaijereita, mut niin Hachion pointti, että vähän dorkalta toi yks kahva näyttää… mietin vielä, jarruja ja maalausta siis.

RTZ:lle että putkessa ei kyllä lue muuta ku “Japan” “Tange 900, CR-MO Double butted tubes” (liittyen satulaan/satulaputkeen, olettaisin?) ja “ARK:n hyväksymä 8714” :smiley:

Oon siis tänään tota purkanu ja tässä vähän kuvaa. Sain otettua keskiön ulos ja putsattua, sekä noi eturattaat (korjatkaa jos oon väärässä, mutta eikö rattaiden pitäis olla pyöreät?)
http://www.flickr.com/photos/95213067@N04/8677069247/

Keskiön kaa pieni probleema - en saa tota toista “kantta” irti, ei mikään iso juttu, mutta jäi vaivaa… kuva alhaalla
http://www.flickr.com/photos/95213067@N04/8678173546/

P.S Cantit?

Jos tossa on brittikierteet niin keskiön vetopuolen kuppi aukeaa myötäpäivään. Canteilla tarkotetaan cantilever mallisia jarruja.

Sheldon - Cantilever

Oikeesti hieno retkipyörä. Anna se mulle.
Alumiini/rosterilokarit ja tankolaukku pienellä tartsilla, tarvittaessa sivulaukutkin. Olis siisti.
Ei ilmeisesti ihan halvinta viemäriputkea tuo runko ainakaan, jos kuitenkin jotain tuplaohennettua cromoa.

Jarrut on varmaankin tossa ollakseen poissa tarakalle laitettavien asioiden/löysän satulalaukun edestä, toivottavasti eivät osu kantapäihin.

Rattaat on biopacet.

Onko noissa takahaarukan päissä pitkulaiset hahlot, eli onko niissä mahdollista liikuttaa akselia taaksepäin jotta ketjun voi kiristää ilman takavaihtajaa?
http://ricecows.org/stuff/dropit.jpg[ttp://www.yksivaihde.net/site/fiksi-info/](http://www.yksivaihde.net/site/fiksi-info/)

Keskiö aukee kun käyttää voimaa, laita vaikka ruuvipenkkiin kiinni ja väännä rungosta.

Todella hieno retkipyörä! Saisiko maalaamisen vältettyä varovaisella ruosteenpoistolla ja hyvillä vahoilla?

:slight_smile: Varotan ajoissa että jos tuosta mitään sahaahioorälläköi pois, siitä nousee täällä kyllä parku. (ntkt ed. continental.)

Jos maalaat, tarroja kyllä saa uusia. Ainakin tekemällä.

Kiitoskiitos, hyvä kuulla etten ostanu ihan mitää roskaa :smiley:
Noita laukkuja en kyllä ala vielä ainakaa hankkimaan, ehkä sitten jos toi aikanaan jää toiseks pyöräksi, tai ehkä aikanaan muutenki. Koitan pitää aika simppelin lookin, siks ehkä niistä takajarruista hankkiudun eroon - no mess, no fuss.
Joo hahlot on ok, ton kuvan mukaan olis toi vasen alanurkka -mallia. Dropoutien muoto oli se seikka minkä mukaan pyörää alunperin etinkin.
Ratastiedosta kiitos, olis pitäny iteki tajuta googlettaa toi biospace termi :smiley:

Toi putkitarra tarkoittaa, että tuo runko on tehty Tangen valistamasta tuplaohennetusta saumallisesta putkesta. Ei ihan huippurunko, mutta parempaa keskiluokkaa.

Nii ja mitä rälläköimseen tulee, niin ennen ku sain ton nii kävi mielessä että kaikki turha pois, mut ei kyl enää. Jätän kaiken tollasenaan.
Täs pohdiskelin et otan kuvat noista tarroista ja pitäis teettää samanlaiset.
Ja tod näk maalaan tolla alkuperäsellä värillä, haluun uuden, hyvä maalipinnan :smiley:

Täytyy muuten sanoa, että tää herättää kateutta, vaikkei kilpuriaihioksi olekaan ihanteellinen. Retkipyöräksi tai talvikulkineeksi ottaisin tämmöisen ilosta kiljuen. Onneksi olkoon siis.

Jepejep, eiköhä tää päivä ollu tässä, vaikka mielellään jäis viel säätää. Mut tosiaa, oli semituottava eka päivä pyörän parissa, mutta onneks huomenkin on vapaata.
Keskiö on ilmeisesti brittikierteillä (kiitos maza neuvosta), iso mies (en minä) joutui vääntää aika kovaa sellasella melkein puolmetrisellä avaimella sitä auki.

Huomenna sitten käyn sekoituttamassa alkuperäsennäköst maalia ja ne tarrat pitäis ottaa muistiin tai talteen, jos saa irti varovaisesti. Sit ajatuksissa oli valkoinen tankoteippi… ja joo kyl otan sen takajarrun pois. Säästän kaikki osat, varmuuden vuoks, jos joskus haluun palauttaa ton origiinaliks.

Huomen sit lisää, kiitos avusta ja neuvoista kaikille!

Tänään siis toinen päivä pyörän parissa, saatiin maalattua pohjamaali (kuva alhaalla), muuta ei sit ookkaan tullu tehtyä ku metsästäny osia. Mitä kiekkoasioihi tulee niin alistuin ja menin ostaa uutena fix/free -navan (en nyt enää muista merkkiä tietenkää). Jätin vanteen puolattavaks sen uuden navan kaveriks, maanantaillehan se tietenkin menee, eli ei pyöräillä vielä tänä vklp:na :confused: tuli aika hintavaks reissuks: napa 45€ + 40€ työt + 20€ pinnat + 15€ takaratas, huhuh!

ainiin! ja löysinhän mä aika pirun siistiä tankoteippiä (kuvaa alhaalla)

http://www.flickr.com/photos/95213067@N04/8681949258/
http://www.flickr.com/photos/95213067@N04/8680836213/

onhan se napa oikean levyinen tolle perseelle eli haarukalle? luulisin (mutu) että tossa ois 126mm/130m haarukka

ahaa, ei vittu, hyvä ku sanoit, kiitos :smiley: ei olla kyl siitä mitää puhuttu siinä tiskillä, oli kyl asiantuntevan oloinen kaveri, antauduin täysin sen kykyihin, etten ite ajatellu asiaa tarkistaa -.- noh, onneks töitä ei oo huomisellekaan niin pyörähdän tuol liikkessä aamusta varmistamassa asian ja muutenkin pitäis jotkut koukut löytää polkimiin ja mahd eturatas ja ketju jajajaja…

niin ja mun mittauksen mukaan haarukka, sisäpuolelta mitattuna, on 125mm

kyl se takahaarukka sen 5mm taipuu, 120mm-napa on ihan jees. voi toki laittaa prikkoja avuks väliin vielä…