Nishiki Continental

Tein löydön. Nishiki Continental ja kaupantekijäisiksi jarrupaloja muutaman vuoden tarpeisiin. Väliaikainen omistaja oli rihdannut kiekot ja huoltanut/huollattanut navat ja vaihtanut entisen takapakan tilalle uuden.

Koska retkipyörästä on kyse, en pyri tekemään siitä väkisin muuta kuin mihin se on tarkoitettu. Kysymysmerkki on tällä hetkellä, jättääkö vaihteet vai ei. Todennäköisesti päädyn laittamaan taakse flip/flop-navan kiinteällä ja vapaalla rattaalla. Voimansiirrosta puheenollen kampien mittavat reiät polkimille ovat huikean näköiset.

Maalipinta on pääasiassa hyvässä kunnossa, mitä nyt jonkin verran ruostetta on siellä täällä. Hion ja paikkamaalaan ruostekohdat, mutta muuten en kajoa runkoon. Stemmiä ja satulatolppaa voisi hieman kiillottaa.

Vaihtoon todennäköisesti menee tanko (saattaa olla turhan kapea päältä ajettaessa), jarrukahvat ja jarrut. Hankintalistalle näiden lisäksi tarakka/tarakat (eteen ja taakse), pullotelineet, näppärä satulalaukku pieniin kuljetustarpeisiin. Isoimpana ja kalleimpana hankintana tietty kehät (Open Pro, Open Sport, A719, tai jotain halpaa) ja navat (budjetilla mentäessä One-One).

Lisää kuvia Flickrissä.

Ecobikessä saattais olla noihin kampiin passeleita polkimia. Kattelin samaa (tai vastaavaa) huuto.net:issä taannoin mut en sit raskinut lähteä huutelemaan, kun on ajokkeja nk. riittävästi omiiin tarpeisiin =)

Shimano dyna drive? Niihin on olemassa myos 9/16" adaptereita niin ei tarvitse tuskailla suppeahkon poljinvalikoiman kanssa.

^ Kammet on Deorea ja voisin harkita niiden säästämistä, jos ketjulinjan saa keskimmäisellä rattaalla n. 42 mm. Eli adapteri kuulostaa hyvältä. Sopiva kasettikeskiökin pitää hankkia.

Tuohon sopivat pedaalit on nähty Okkan pajalla n. vuosi sitten.

tohtori-yhtiöiden varastosaldo on ko. polkimissa himpun yli 50 paria.
saa tinkiä.

deore- muinainen flätti-road-poljin isolla kierteellä new in box , rajoitettu erä hinta 50 euroa.

Minulla on ollut muutaman vuoden yleiskäytössä vaihteellisena samanlainen, tosin aika lailla kulahtaneemmassa kunnossa oleva, isompirunkoinen Continental. Randonneur-tanko on kieltämättä hiukan kapea, mutta en sitä vielä kuitenkaan vaihtanut.

Ainakin pari vuotta sitten Savilankadun Ecobikesta löytyi DynaDrive-flättipolkimia, ja myös kampia olisi ollut saatavilla. Adaptereita ei ihan yhtä helposti ole löytynyt; LooseScrews.com myi niitä vielä vähän aikaa sitten noin USD 30 hintaa, mutta sieltäkin ne näyttävät loppuneen. Ebayssä olen niitä silloin tällöin nähnyt, mutta kampien hintaan verrattuna ne ovat olleet melko kalliita.

Huuto.netissä oli taannoin useampaan otteeseen myynnissä käyttämätön deore-kampisarja+sovitepalat “osta heti”-hintaan 45 euroa. (Tammikuussa sulkeutunut viimeisin myyntiyritys löytyy esim. suljetuista huudoista haulla “deore kilpapyörän”).

Luulenpa, että kammet siirtyvät varastoon/myyntiin/eläkkeelle. Jokunen kampipari “normaalimmille” polkimille löytyy enemmän tai vähemmän käytettyinä.

Ehkä kuukauden päästä on aikaa edistää tätäkin projektia. Kesällä voi olla edessä Rengasreitin ympäriajo, mikä jäi viime vuonna torsoksi, ja tähtäimenä on saada tästä siihen ajokki.

Maanisen innostuksen saatua otteen, oli minun päästävä koeajastamaan fillaria eilen. Purin ylimääräiset (vaihde-)osat pois ja laitoin Rossinista kiekot alle. Ehdin välissä hieman hinkata ruosteitakin pois.

Kammet olivat naurettavan tiukasti kiinni, mutta kuntosaliharjoittelu on ilmeisesti alkanyt purra, joten nekään eivät muodostuneet pullonkaulaksi. Keskiön kiinteä kuppi oli vaihteeksi löysästi kiinni, joten se irtosi ilman vaikeuksitta.

Ohjainlaakeri on kulunut, mutta kyllä sillä kelpaa toistaiseksi ajella.

Pyöriskelin väliaikaisen jarruttomuuden vuoksi lähinnä parkkipaikalla ja viereisellä kadulla. Ohjaus tuntuu hätäiseltä ja pyörä kevyeltä, mutta pitkältä. Kuvia katsoessa satulaputki näyttää nojaavan melko loivasti taaksepäin, mikä selittänee tunteen pitkästä ohjaamosto. Alaotteelta ajaettaessa tuntuma oli yllättävän mukava.

Jos vielä rapsuttaisi loputkin ruosteet, laittaisi pohjamaalia metallin päälle ja opettelisi säätämään cantilever-jarrut, niin voisi ottaa paremmin tuntumaa fillariin.

Hieno Continental! Minkäkokoinen runko on kyseessä?

^ Myyjän mukaan, enkä ole kyseenalaistanut näitä mittoja itse mittaamalla, keskeltä keskelle mitat ovat: pystyputki 56cm ja vaakaputki 55,5cm.