Nishiki Arrow Masterin sinkulointi

Tein pari viikkoa sitten loistolöydön huuto.netistä ja huusin täsmähuudolla viimeisellä minuutilla fillarin itselleni ilman tarkempaa tutustumista tuotteeseen. Hinnaksi muodostui 11€, jonka armollinen ex-työkaveri (joka ensimmäisenä ohjasti minua fiksien ihmeelliseen maailmaan) lainasi Suomen pelin erätauolla.
Hain retkipyörän Kruunuhaasta ja totesin sen olevan kohtuullisen rähjäinen päältä ja kertaalleen hyvin kaaduttu, kun tanko ja toinen poljin olivat vääntyneitä. Repaleinen tankoteippi ja nuo ruhjoutuneet osat varmaan laskivat fillarin lähtöhintaa sen 100€. Näin kuitenkin pintaa syvemmälle ja kaupat tehtiin. Ajelin siitä sitten muutaman tuopin pienissä kahdella pyörällä Krunasta Kallioon.
IMG_0973
Purin Niskahien niska hiessä alle tuntiin siihen kuosiin, ettei rungossa ollut kiinni enää kuin ohjainlaakerin kupit, jotka tietääkseni kiinnitetään prässäämällä ja irrottaminen ja varsinkaan kiinnittäminen ei onnistu ihan koti konstein.
IMG_0980
IMG_0984
Seuraavana vaiheena oli ylimääräisten ulokkeiden poisto. Rautasahalla sahailin vaijereiden, vaihtajan, lokareiden, ketjusuojan ja tarakan pidikkeet irti ja viilalla tasoitin putkien pintaa myötäileviksi. En jaksanut olla yltiöpäisen vaativa jäljen suhteen, joten sallin pienet urat ja rokamat poistokohdissa.
IMG_0986
Ennen maalausta poistin rungosta tarrat ja hioin alkupeisen maalin pinnan puhki pohjamaaliin asti. Tähän runkoon minulla ei ollut enää Nitromorsea, jolla edellisessä pintakäsittelyprojektissa poistin kaiken maalin, ennen pohja- ja pitamaalausvaiheita. Tätä seuranneessa projektissa taas huomasin pohjamaalin tärkeyden maalin tarttuvuuden kannalta, mutta sitä projektia en kehtaa esitellä.
Maalauksen suoritin ripustamalla fillarin istuinputken kiristyskorvakkeista rautalangalla pyykkinarujen telineeseen takapihalla ja keväisessä merituulessa annoin maalin suihkuta.
IMG_0987
Maalin kuivuttua kasasin keskiön uusilla B-marketin litiumrasvoilla vaselinoituna, asensin kammet, haarukan, stemmin, viilasin eturattaan pultit ja asensin vain isomman, kiinnitin etujarrun, vanhan pätkäistyn semimummisraiserin ja lyhensin ketjua toisen pyörän 18-piikkiselle fiksirattaalle sopivaksi. Laitoin fiksikiekot väliaikaisesti alle ja käkävin koeajolla.
IMG_0992
Seuraavaksi tilasin taakse sopivan värisen 18-piikkisen vapaarattaan, tankoon mintut Ouryt ja bemaksijarrukahvan sekä hain lähikaupasta mustan suoran tangon ja pätkäsin tangosta sen 5cm per puoli B-marketin putkenkatkaisijalla. Tuo katkaisija kustansi noin 3,90€ ja olen katkonut sillä varmaan 10-15 tankoa, suosittelen. Sahalla menee hermo ja tulee hiki ja ruma pääty. Tässä pari fotoa katkaisimesta aikaisemmassa bullhornin teossa:
IMG (131)
IMG (132)
IMG (133)
Nyt rattaan, jarrukahvan ja tuppien tultua sain viimein projektin päätökseen ja fillarin ajokuntoon. Enää ostoslistalla on yhtenevät kiekot (Ben’s kimppatilaus!?!) ja 26mm satulatolppa.
IMG_1017
IMG_1019
Jarrukahva amerikkalaisittain oikealla, mutta ei sentään satulaputkessa.
IMG_1020
IMG_1021
Ok, ketjun vois vaihtaa. Tämä on se originaali, mutta pestynä Biltsun 7,95€ ketjupesurilla, joka lohkesi heti ekalla käyttökerralla, mutta silti toimii edelleen. Myös korjausteline on Biltemasta n. 35€:lla ja suosittelen sitäkin. Kuten kuvasta näkyy sopii se sisustukseen kuin sisustukeen kuin täysjousto sohvan taakse.

Aion ehdottaa nimeksi Arrow MASHteria, koska Niskahiki ei kuulemma kelpaa. Huomatkaa muuten television ohjelmatarjonta rakenteluhetkinä.

:o Hieno… hullu arvostus kavereille, jotka väkertää vanhoista pommeista noin hienoja pelejä. Helppo se on luottokortti kädessä netistä osia tilailla… :smiley: Tuossa on fiilistä.