Niittimuttereissa eroja ?

Toi Rapidin terä on muuten aikas hyvä terä.

Novuksen rosteriset ollu hyviä paritettuna saman lafkan omaan työkaluun. Parin minsan homma, turha ressata liikaa.

Tuskin niissä valtavia eroja on kunhan ei mistään aliexpressistä tilaa sitä halvinta 50kpl pussia dollarilla. Ja jos löystyy, niin laittaa uuden. Niittimutteria kuitenkin auttaa pitämään paikalla se pultti millä siihen reikään asioita kiinnität. Se kurttu mikä sinne putken sisään syntyy ei ole mitenkään kantavassa elementissä litistyttyään.

Ammattilaiskärkenä (pro tip) voisin myös kertoa, että niittimutterin saa litistettyä kotikonstein pikalinkkuakselilla. Täyttää sen linkun tangon sopivan mittaisella putkella, prikoilla, holkeilla tai navan akselilla. Sitten ruuvaa niittimutterin sinne linkkuakselin päähän, jonka jälkeen linkun vivulla saa muutamalla iteraatiolla koko niitin litistettyä.

Tuo paketissa mukana tuleva terä miellytti itseäkin, hyvä tietää että se on kunnollinen. Poraus on se työvaihe joka eniten jännittää.

Pyöreen putken kanssa kannattaa olla tarkkana että reiät menee haluttuun linjaan mut eipä siinä poraamisessakaan juuri muuta jännitettävää ole.

Ite ostin niittimuttereita, vedin silmämääräsesti sopivalla terällä ja voila, sinne upposivat. Noi mutterit tuli tosin kiinasta ja kiinnitin niillä auton tulipeltiin bensapaineensäätimen telineen, että en tiedä miten eroaa fillariasennuksista jos mitenkään.

Luulin, että meillä olisi niittimutteritopi, mutta kaikki info olikin levällään eri puolilla palstaa.

Porukka täällä stressaa aivan liikaa tota niittimutterin asennusta. Ite tein alurunkoon reijän pihdeillä poranterää pyörittämällä kalvaten, koska piti saada mutteri niin pieneen väliin, ettei pora mahtunut. Ei olis mahtunu kulmaporallakaan. Joku täällä kuulemma veti reijät dremelillä. Aivan hyvin on pysyny pulloteline ja jopa pullotkin siinä. Sen reijän ei tartte olla ihan just tai melkeen, koska niittaamisen idea on, että kiinnike muuttaa muotoaan ja täyttää sille varatun reijän (toisin kuin ruuvi).

Etunavan akselilla ja pikalinkulla on asennettu. Ruuvi-ja-mutterikiristys toimii myös. Kukaan ei katso pahasti työkaluun investointia, koska onhan ne nyt vaan kivoja.

Voin myydä pennillä pari alumiinista M5 niittimutteria ja auttaa asennuksessakin, jos tuotte valmiiksi reijitetyn pyöränosan Vantaalle.

josbanse - 13:49, 17.10.2019 » Ite ostin niittimuttereita, vedin silmämääräsesti sopivalla terällä ja voila, sinne upposivat. Noi mutterit tuli tosin kiinasta ja kiinnitin niillä auton tulipeltiin bensapaineensäätimen telineen, että en tiedä miten eroaa fillariasennuksista jos mitenkään.
No mietis nyt uudestaan. Jos pullotelineiden asemointi ei oo just vaan melkein niin kaikki näkee sen ja koko internet nauraa sulle.
1 Like

Ajattelin harjoitella ainakin yhden kiinnityksen irralliseen alumiiniseen toptubeen joka jäi jostain romutetusta pyörästä. Kokemus lisää varmuutta.

triidin innottamana 5min homma työpaikan eteisessä.
https://tonilahti.kuvat.fi/kuvat/Internet/yksivaihde/IMG_20191018_145114.jpg/_medium.jpg

tuosta voimaantuneena taidan huomenna kans vähän porailla ja niittaa.

Hyvä et tuli hsrjoteltua ku meni vakiopaikat rikki geeteestä. Nyt on seattubeen laitettu kans alumiiniset mutterit.

tnts - 21:05, 18.10.2019 » tuosta voimaantuneena taidan huomenna kans vähän porailla ja niittaa.
ah jotenkin hyvä fiilis tuli kun ekan pyörän porasin ja niittasin. Kohta laitan toisenkin ja ens vuonna luultavasti muutaman muun...

onkohan topissa tatskan ottaneet yliedustettuina

voin ottaa vastaan made in usa artesaaniklemmarinne ilmaiseksi

oppirahat: mallaa telineen paikka viistopuksen alle (ja muuallekin) pullon kanssa. Nyt ottaa nalgenen pohja rattaaseen… pers.

tnts - 13:06, 26.10.2019 » oppirahat: mallaa telineen paikka viistopuksen alle (ja muuallekin) pullon kanssa. Nyt ottaa nalgenen pohja rattaaseen.. pers.
https://problemsolversbike.com/files/product_images/WC3316.jpg

Ps. Mitä runkoa porailit? Krampusta et kuitenkaan lienee, siitähän tota niittiä jo löytyy.

krampusta jooh. Ei siinä ole originaalina mitään muuta kuin keskikolmion reiät, kun on suunniteltu täysin trailipeliksi eikä retkeilyyn… Pitää tsiigaa problemsolversit ja muut opiot. ehkä teippaan pohjalle jonku mokkulan, joka pitää pullon irti rattaasta…

Auttaisko kapeampi pullo?

Ei hemmetti niijoo. Uudemmissa kai on tota niittiä jo sitten laitettu? Toi Problemsolversin palikka näyttää ihan pätevältä.

Myös tällainen tuli vastaan nopealla googlaamisella. Tietysti säätömahiksia ei tossa ole, mutta näyttää muuten jotenkin mukavan solidilta kamppeelta.

Ite kolemdeetulostelin problemaolversin toho hommaa. Saa nähä