Niittimuttereissa eroja ?

Onko niittimuttereissa havaittu laatueroja ? Jos on, niin mikä on hyvä ? Tarkoituksena laittaa alumiinirunkoon muutama kiinnityspiste lisää, toivottavaa olisi että pysyisivät mahdollisimman hyvin paikallaan. Kiinnitys ruuvi/prikka/mutteriviritelmällä. Tommoiset Rapid mutteriniitti M6 20 kpl | Motonet Oy oli jo menossa kohti kassaa, kun heräsi ajatus mahdollisista laatueroista.

eikös kannattais laittaa M5 eikä M6?

Itsellä on noita myös paketti, mutten oo vielä uskaltanu porailla mitään edes testiksi…

Joo, m6 tuli vahingossa linkkiä kopioidessa

Lisäilin keväällä kahteen alumiinirunkoon niittimuttereita.
Itse pähkäilin, että paras on sellainen, missä on leveä kaulus sekä tuollainen “karhennus” jotta ei lähde pyörimään niin herkästi.
Lisäksi pohjan on hyvä olla auki, eikä umpinainen.
Lähinnä siksi, että kun ajatuksissa laittaa liian pitkän ruuvin, ruuvi ottaa “pohjaan” kiinni ja tämän jälkeen kun yrittää kiristää niin tuo niittimutteri korkkaa irti

Rauhassa ja ajatuksen kanssa juuri oikean kokoinen reikä ja oikea niittimutteri työkalu.
Ei ole ollut ongelmia.

En ole miettinyt laatueroja kun Rapid on vanha ruotsalainen brändi ja se on toistaiseksi riittänyt mulle laaduntakeeksi.

Niin M5:hän se koko on mut kannattaa huomioida että noi niitit vaatiin suht ison, oisko ollu 2-3mm isomman reiän. Tollasessa paketissa oli terä mukana.

E: Ite oon kiristellyt noi onnistuneesti pultin ja parin prikan+mutterin avulla. Ja jos haluat seatstayhin pullopaikan niin tarvinnet myös kulmavaihteen porakoneeseen jotta mahdut poraamaan.

kaukomieli - 13:22, 17.10.2019 » En ole miettinyt laatueroja kun Rapid on vanha ruotsalainen brändi ja se on toistaiseksi riittänyt mulle laaduntakeeksi. Niin M5:hän [i]se[/i] koko on mut kannattaa huomioida että noi niitit vaatiin suht ison, oisko ollu 2-3mm isomman reiän. Tollasessa paketissa oli terä mukana.
Itse ostin ensin pelkkiä niittimuttereita, mut sit piti ostaa tuo settikin, että sai 7mm terän, jota ei muuten löytynyt.

Toi Rapidin terä on muuten aikas hyvä terä.

Novuksen rosteriset ollu hyviä paritettuna saman lafkan omaan työkaluun. Parin minsan homma, turha ressata liikaa.

Tuskin niissä valtavia eroja on kunhan ei mistään aliexpressistä tilaa sitä halvinta 50kpl pussia dollarilla. Ja jos löystyy, niin laittaa uuden. Niittimutteria kuitenkin auttaa pitämään paikalla se pultti millä siihen reikään asioita kiinnität. Se kurttu mikä sinne putken sisään syntyy ei ole mitenkään kantavassa elementissä litistyttyään.

Ammattilaiskärkenä (pro tip) voisin myös kertoa, että niittimutterin saa litistettyä kotikonstein pikalinkkuakselilla. Täyttää sen linkun tangon sopivan mittaisella putkella, prikoilla, holkeilla tai navan akselilla. Sitten ruuvaa niittimutterin sinne linkkuakselin päähän, jonka jälkeen linkun vivulla saa muutamalla iteraatiolla koko niitin litistettyä.

Tuo paketissa mukana tuleva terä miellytti itseäkin, hyvä tietää että se on kunnollinen. Poraus on se työvaihe joka eniten jännittää.

Pyöreen putken kanssa kannattaa olla tarkkana että reiät menee haluttuun linjaan mut eipä siinä poraamisessakaan juuri muuta jännitettävää ole.

Ite ostin niittimuttereita, vedin silmämääräsesti sopivalla terällä ja voila, sinne upposivat. Noi mutterit tuli tosin kiinasta ja kiinnitin niillä auton tulipeltiin bensapaineensäätimen telineen, että en tiedä miten eroaa fillariasennuksista jos mitenkään.

Luulin, että meillä olisi niittimutteritopi, mutta kaikki info olikin levällään eri puolilla palstaa.

Porukka täällä stressaa aivan liikaa tota niittimutterin asennusta. Ite tein alurunkoon reijän pihdeillä poranterää pyörittämällä kalvaten, koska piti saada mutteri niin pieneen väliin, ettei pora mahtunut. Ei olis mahtunu kulmaporallakaan. Joku täällä kuulemma veti reijät dremelillä. Aivan hyvin on pysyny pulloteline ja jopa pullotkin siinä. Sen reijän ei tartte olla ihan just tai melkeen, koska niittaamisen idea on, että kiinnike muuttaa muotoaan ja täyttää sille varatun reijän (toisin kuin ruuvi).

Etunavan akselilla ja pikalinkulla on asennettu. Ruuvi-ja-mutterikiristys toimii myös. Kukaan ei katso pahasti työkaluun investointia, koska onhan ne nyt vaan kivoja.

Voin myydä pennillä pari alumiinista M5 niittimutteria ja auttaa asennuksessakin, jos tuotte valmiiksi reijitetyn pyöränosan Vantaalle.

josbanse - 13:49, 17.10.2019 » Ite ostin niittimuttereita, vedin silmämääräsesti sopivalla terällä ja voila, sinne upposivat. Noi mutterit tuli tosin kiinasta ja kiinnitin niillä auton tulipeltiin bensapaineensäätimen telineen, että en tiedä miten eroaa fillariasennuksista jos mitenkään.
No mietis nyt uudestaan. Jos pullotelineiden asemointi ei oo just vaan melkein niin kaikki näkee sen ja koko internet nauraa sulle.
1 Like

Ajattelin harjoitella ainakin yhden kiinnityksen irralliseen alumiiniseen toptubeen joka jäi jostain romutetusta pyörästä. Kokemus lisää varmuutta.

triidin innottamana 5min homma työpaikan eteisessä.
https://tonilahti.kuvat.fi/kuvat/Internet/yksivaihde/IMG_20191018_145114.jpg/_medium.jpg

tuosta voimaantuneena taidan huomenna kans vähän porailla ja niittaa.

Hyvä et tuli hsrjoteltua ku meni vakiopaikat rikki geeteestä. Nyt on seattubeen laitettu kans alumiiniset mutterit.

tnts - 21:05, 18.10.2019 » tuosta voimaantuneena taidan huomenna kans vähän porailla ja niittaa.
ah jotenkin hyvä fiilis tuli kun ekan pyörän porasin ja niittasin. Kohta laitan toisenkin ja ens vuonna luultavasti muutaman muun...

onkohan topissa tatskan ottaneet yliedustettuina

voin ottaa vastaan made in usa artesaaniklemmarinne ilmaiseksi