Neuvostopyörien haarukan/ohjainlaakerin kierteet?

Neuvostovalmisteisen Recordin alkuperäinen ohjainlaakeri on hiukan raffisti työstetty joskus Ukrainassa ja tuli mieleen jotenkin päivittää se eli vaihtaa uuteen/uudempaan/paremmin tehtyyn. Ei joku sattuisi tietämään, mikä on todennäköisin kierre, mikä noissa 80-luvun neukkurata- tai kilpapyörissä on? Ei ainakaan se turvallinen 24tpi, sen verran jo tiedän. Netistä yritin kaivaa tietoa, mutta ei ainakaan vielä tärpännyt.

Kiitoksia tietovelhot jo etukäteen!

kierretulkki biltemasta kertoo

Mites sellasta kierretulkkia käytetään? Yritin googletella, muttei tullut mitään järkevää ainakaan ihan heti vastaan. Aina sama ongelma mystisten uusien työkalujen kanssa…

thread gauge

http://i.ehow.co.uk/images/a04/q2/1i/use-thread-gauge-1.2-800X800.jpg

ehow

Fork - threading M26x1 (USSR soviet standart)"

[i]"guys i will allow myself in on this conversation as i’m from exactly where these bikes use to be made. and i need to make one thing clear in the first place - IT’S NOT FROM RUSSIA, IT’S FROM UKRAINE, which is quite a different country
actually when these were produced it was all the same country - USSR

down to standards issue - fork threading is 26mm and not current 25.4mm step (or whatever you call it) - so fork/headset is not interchangeable with current 1" standard. so either keep both original headset and fork (preferrably :)) or just change both.

as for the rest - BB threading could’ve been either English or Italian in some (rare) cases, seat posts of basic models (such as shown Record) - 25mm, more advanced ones - abovementioned Spets Zakaz SE’s - 26.2. the most current ones (early to mid 90-ties) - would have “normal” 27.2 mm seatposts decent track frames. special order ones were produced from columbus tubes"[/i]

Wau Marlon,
Hyvin vinkkejä ja vielä kuvakin. Ei voi olla kovin vaikeeta. Nyt mun pitäis vaan keksiä mikä työkalu se oli, jota luulin kierretulkiksi :wink:

Jos tän venäläisen ukrainalaisen keulan kierre on tosiaan tuo 26x1 niin vois kuvitella että siihen saisi kierteytettyä 1"x24tpi (25,4 x 1,058) kierteen ainakin silleen että laakerisetin mutterit saisi pitämään. Jos vaihtoehdot rajautuvat tyylin "toinen keula jotta saa normi laakerisetin kii) niin tätä neukkukeulan kierteytystä voisi kokeilla.

Toinen huomionarvoinen asia on tietty se että minkä kokoiset koolit ja kupit menee keulaan ja runkoon.

Tai toisin päin, ehkä?

“You can take a standard 1” headset, and have a mechanic re-thread it in order to fit ‘soviet’ fork threading"

Lainaukset on siis täältä:
http://www.lfgss.com/thread33978.html

voishan sitä tosiaan uudelleen kierteyttää tuumasen headsetin mutterit 26mm:een tai sitten uudelleen kierteyttää 26mm kaulaputken kierteet 25,4:een.

Ehkä kuitenkin neukkustandardin muokkaamisessa bsa standardiin olisi enemmän järkeä, olisi ainakin headset valikoimaa enemmän.

Noita 26x1 -osia saa myös ilmeisesti fillarikellarista, ainakin jotain hiluja. Mulla on omassa neuvostopyörässä tosin sellanen ohjainlaakeri, missä on emäputken molemmissa päissä tuollaiset laakerikupit, mikä vähän aiheuttaa pähkäilyä.

Kiitti vinkeistä! Pitää vähän miettiä… Eikös tuo 26tpi ole vanha kunnon raleigh-standardi? Ebaysta löytyisi ohjainlaakerisettejäkin, mutta tosiaan noiden emäputken laakerikuppin ja -koolin poistaminen voi viedä homman vain enemmän metsään. Vähän veikkaan, ettei nekään ole mitoitettu ihan niin justiinsa. Pitänee käydä fillarikellarissa katsastamassa, jos sitä kautta pääsisi ainakin alkuun.

26tpi on BSC aka British cycle-kierre. Yleinen fillareiden lisäks myös esim. vanhemmissa brittiläisissä moottoripyörissä…

Tota, 26x1 on sitten eri kuin 26tpi. 26x1 tarkoittaa 26 millin halkaisijaa ja 1mm nousua kierteissä. 26tpi (thread per inch) tarkoittaa että tuuman matkalla on kierteessä on 26 kierrosta. 26tpi ilmaisussa ei sanota vielä halkaisijasta mitään.

Erittäin totta. Oletin kuitenkin, että kaikki ymmärtää mitä 26x1 tarkoittaa… Tuo brittiversio merkattais siis BSC 1", kaulaputken ollessa kyseessä.

Ajattelin varmuuden vuoksi vain alleviivata tätä, mitäs eroa on BSA:n ja BSC:n välillä?

edit: täältähän tätä tietoa löytyykin

DDR:ssa oli myös käytössä M26x1 kierteisiä keuloja ja jokunen Renak-merkkinen laakerikin näyttää olevan mm. ebayssa myynnissä. Apropos… Minkähänlainen proggis olisi kierteyttää alumiiniseen ranskislaakeriin millin isompi kierre?

edit: 26,7mm ja 30,8mm ei kyllä natsaa ranskikseen.

Oiskohan kellään tähän pulmaan tuoreita idiksiä?

Rakas romu-rekordini on muuten ihana pyörä mutta ohjainlaakeri välill ns. ketuttaa. Tuppaa nääs löystymään, ja säätö haka-avaimella joka viikko ei ole kuitenkaan aivan niin hauskaa. Vaikka rassauksesta tykkäänkin.

Duunissa on kyl vehkeet haarukan brittikierteiden rotsaukseen, mutta pitäskö tähän hommaan olla jotkut erikoiskovat terät? Tolla meiän laitteella ei vissiin ole suositeltua tehä kokonaan uusia kierteitä, vain jatkaa tai putsata vanhoja

Mites toi ohjainlaakerin itsensä uudelleen kierteyttäminen? Onks tollanen 1"x24tpi jotenkin yleinen koko (muutenkin kuin polkupyörissä) ja kierteytin jostain saatavilla?

Uusixella on kumpiakin teriä, jos nätisti kysyt niin ehkä saat käyttää.

Crusty - 15:12, 6.1.2015 » Uusixella on kumpiakin teriä, jos nätisti kysyt niin ehkä saat käyttää.
Eli siis haarukan sekä laakerin kierteyttämiseen? uros- ja naaras?

Veikkaisin et alumiinisen laakerin kierteyttämine vois olla iisimpää ja ei ainakaan orkkis-haarukka menis muusiksi jos ei natsaakaan

Täytynee käydä kysymässä!!

oon hetkittäin jo harkinnut tosta neukku-rollerista luopumista koska sitä saa koko ajan olla säätämässä. mut on se sen verran SPECIAL et annan vielä mahdollisuuden tai pari

ruodon kierteyttäminen britiksi siis