Nelson Pista

Tässä vähän kehitystarinaa kuvien muodossa (ekat neljä puhelimen kameralla joten huono kuvanlaatu):
http://personal.inet.fi/koti/kotikoti/nelson1.jpg
http://personal.inet.fi/koti/kotikoti/nelson2.jpg
http://personal.inet.fi/koti/kotikoti/nelson3.jpg
http://personal.inet.fi/koti/kotikoti/nelson4.jpg
http://personal.inet.fi/koti/kotikoti/nelson5.jpg

Pikkasen myös kuumottaisi jossain vaiheessa lasikuulahioa maalit pois ja laittaa joku lakka päälle, mutta antaa nyt ainakin tämä kesä olla noilla orkkismaaleilla. ei vitus.

Ui ui, Nelson on kyllä hieno. Mistä tilasit?
Mitä kokoa runko 52, 54?

Mä en kyllä sinuna suotta tekis noille maaleille mitään, vaikka pelkässä lakassa oliski ihan varmasti kivan näkönen.

^^ tilasin sen cyclebasket.comista. Rungon koko on 57cm, mutta se on mitattu keskiöstä tonne satulaputken yläreunaan. Vaakaputki 54cm. Viikon se tais olla matkalla. 290e tais olla postien kaa suomeen headsetin kanssa.
^ Aluks olin iha varma et lähtee pois maalit lähinnä ruman typografian, ja ehkä myös hassun countryhenkisen willie nelson konnotaation takia :-), mutta nyt alkaa jo silmät tottua tohon. On se kans mukavan harvinainen niin en ehkä tee mitään. Iski vaan silmään se MASH 2011 prototyypin raaka-alurunko.

W.Nelsonissa ei ole mitään vikaa. Tuostahan vois melkein loukkaantua.

Ei todellakaan. On the road again taitaa olla viimesin biisi minkä oon kitaralla blokannu.

Uutta setuppia: http://personal.inet.fi/koti/kotikoti/nelson10.jpg kiitoksia MFFF:lle tektron rl721:stä, ja velosportille tankonauhasta. Satula kans menny uusiks. Nyt siin on Sellen vanha trans am pro link.

veloa varten sain fillarjilta 52hampaisen tossa viime viikolla. Nyt tää pyörä on siirtymässä puhtaasti urheilullisiin koitoksiin tarkotetuksi, niin uskallan varmaan laittaa siihen lukkopolkimet, ja siirtää noi gripit kakkospyörään. Hankala päätös, mitkä lukot, mut varmaan päädyn LOOKkiin Chain Reaction | MTB, Gravel & Road Bikes | Epic MTB Gear tai vastaaviin.

Talvisetup:
http://velospace.org/files/nelson20.jpg
http://velospace.org/files/nelson21.jpg
huomatkaa ghettoasennettu jarrukahva. Oli vaan 22.2 ja 31.8 jarrukahvat ja olis tarvinnu 25.4 niin piti heittää noin. Ens viikolla toivottavasti tulee oikeen kokonen postissa.

speksit: http://velospace.org/node/32344

Hieno on ja kateeksi käy.

Katohan Nelsonia. On se komea. Itse olen/olin aikomuksissa ostaa runko/etuhaarukka kombinaation 225 puntaan, mutta mattamustaan VISPiin taitaa kuitenkin kääntyä…Tai en tiedä enää, nyt kun tämän näin.

Hyvä että jarrukahva on jo ajat sitten muuttunut yläotteelle. Näin tämän jokus keväällä tuolla ratadroppi-setupilla ja maantiejarrukahvalla ja olihan se aika hoopon näköinen. Uutta pistaahan myydän just silleen ja sekin on hoopo.

Mut näissä viimeisisä koostumuksissaan tämä näyttää tosi hyvältä. Nuo paddy vagon -kiekot tietty pistää aina silmään. Asialliset strapit ja kaikkee…

Kummastus! Noinko paljon lyhyemmällä stemmillä kuin kesä-setupissa vielä hyvä?

…Tuo Nelson on kyllä sen näkönen peli et jos joskus pitää tehä tarck beater ihan uuteen runkoon niin ei tarvihe ruveta arpoamaan.

^ beateria! pah. cinellinylkyt…

Hieno Nelson!

^^^ Jeh yksinäiset maantiejarrukahvat tai jarrukahvat yleensä ratadropeissa (heh pw2010) on aika pahan näkösiä. Jos alaotteelta tahtoo jarrutella ni laittais sit vaikka tangon päädystä sisään tt kahvan sisään ja jarruttelis sillä. Paljon siistimpi ja ergonomisesti fiksummassa paikassa.

^^ kesäsetupissa oli kuitenki pointtina ajaa radalla/maantiellä, tää on ihan vaan kotoota yliopistolle/töihin/baariin.

riseri menee ehkä vaihtoon viel ennenku pyörä on “valmis”, kun tokyofixedgearista saa vissiin ens viikosta eteenpäin taas bwitchin riseria. tonne 45cm ish chopattu mtb ei oikeen ole ranteille mukava sen backsweepin takia.

Mitenkäs tuon Nelsonin putkien kanssa: onko ne superkevyttä high-end-kamaa? Pitääkö pelätä, että tölkki musertuu? Oletettavasti kuitenkin aika erilaista tavaraa kuin kiinalainen sorkkarauta?

Nelsonista aika vähän liikkuu tietoa tai lukee käyttökokemuksia. Taitaa kuitenkin olla ihan ajatuksella suunniteltu ja radalle tarkoitettu runko.

Hmm nelsonin putkista en oikeen paljoa osaa sanoa. Alurunkosista ratapyöristä kokemusta on vaan vispistä ja tästä. Oon ite reilusti alle 70kg niin ei tarvii pelätä rikkovansa ajamalla, niin en ole ikinä oikeen tullu ajatelleeks kestävyysasiaa. Kevyempi ja jäykempi toi on ku vispi. Jotain tälläst lukee cyclebasketissa:

"They are made from Kinesium aluminium tubing, which has been developed by Kinesis engineers to raise standards & lower the weight of their premier frames. Kinesium tubing is 25% stronger than traditional 7005 aluminium tubing, yet weighs 10% less than even Kinesis Superlight tubing. "

Kinesiumin omilta nettisivuilta toi spekulaatio on. Siellä on kans jotain tämmösiä graafeja mut en niistä oikeen osaa mitään humanistina sanoa: http://www.kinesis.com.tw/images/Q__A_01.gif
http://www.kinesis.com.tw/images/Q__A_02.gif

Bottom line on luultavimmin kuitenkin se, että tää kinesium on vissiin hyvinkin vertailukelpoinen 6061 tai 7005 alumiinien kanssa, eli teoriassa ihan huippu hyvää runkomatskua.

Hintasekseen nähden mielestäni tosi hieno runko. Ei mitään hipsterkamaa (toivottavasti ne ei pahastu tosta riserista jos löytävät kuvan netistä :)) vaan ihan ratapyöräilyn parissa vuosikymmeniä eläneen brittisuvun näkemys ratarungosta.

Kun runko lähti postissa niin siin oli mukana tällänen kertomus:
“As a matter of interest, my uncle rode in the Olympic Games at Helsinki in 1952. He missed out on a medal by less than 1 second. Unfortunately he was suffering with boils caused by a reaction to the food. At the time, in the UK, there was still food rationing and he was not used to the larger quantities of food given to him in Helsinki. The other strange thing, by todays standards, was that he got no extra time off work in order to attend the games. He worked in a factory and whereas most people spent their annual holidays at the seaside, he spent his at the games. Nowadays there is sometimes not much to choose between amateur and professional in that respect.”

Ok. Jotain tuollaista ajattelinkin.

Siisti stoori, myös. Tuollaiset on aina mukavia lukea. Tuollaisen jälkeen antaa ihan eri tavalla arvoa lafkan ratapyöräilytaustaväitteille.

negaatio - 10:26, 25.9.2010 » ^^^ Jeh yksinäiset maantiejarrukahvat tai jarrukahvat yleensä ratadropeissa (heh pw2010) on aika pahan näkösiä.
[[quote] Who would put brakes on their keirin bike?….Professional keirin riders [/quote]](http://bikehugger.com/2008/02/brakes-on-a-keirin-bike.html)

http://bikehugger.com/brake%2001.jpg

^mitenköhän on laita noiden viritysten todellisella jarruteholla? Suurin osa kait käyttää noita, että pyörä täyttäis lainkirjaimen…

^Sori OT:n jatkaminen, mutta sama kysymys juuri omilla huulilla, jarruitta ajamiseen ei zen riitä… poratako haarukka vai hommata clamp-on jarru eteen? Onko jollain kokemusta tuollaisista (tai siis lähinnä dia compe:n 505? ) vastaavasta.