Navat

Jos DT:stä parempaa haluaa, niin sit Onyx. Luulis löytyvän myös Campan spline. DT Rachet pitää liki aina aaltoilevaa ääntä. Sopivat rasvat/öljyt, niin on liki äänetön.

Laita siihen DT-napaan 54t räpätin? Mögätakuu! Toki kyllä senkin ääni vähän vouvaa kuten muidenkin deeteiden

Jos huolena on varmuus eikä äänimaailman estetiikka, niin on noi kyllä mullakin ollut huolettomia napoja. Yhet vaparin laakerit oon saanut rouheiksi mutta hyvin on toiminut 350 ja 240.

2 Likes

Enemmän ostoslistalla oli fit’n’forget, eikä fit’n’neverforget :smiley: siksi äänivitutus.

1 Like

Hassua miten erilaiset äänet osaa olla ärsyttäviä. Itelle tuo Hope-osasto on kärsimystä. Bulb onneks vähän nykyisiä hiljaisempi.

Tuosta se Onyx: https://onyxrp.com/store/mtb-hubs/onyx-vesper-mtb-cl-campy-142-12-thru-bolt-rear-hub/

4130.fi myy Suomessa, mut ei ollu Campya suoraan tarjolla.

1 Like

Varmaan tänne kuuluis ennemmin. Sinkulakitti on pitkässä juoksussa parempi, koska BMX-vapareiden hankkiminen on tyyristä puuhaa vs. irtorattaan vaihtaminen. Oletin että tarkoitit sinkulanavalla jotain 120mm napaa? Mulla on Kodessa Hope Pro 4 Trials/SS, joka on tarkoitettu yksivaihdesetuppeihin, eli siinä on tommonen lyhyempi freehub. Rallattaa kyllä aika helvetisti coastatessa. En huomaa äänen lisäksi mitään eroa ajossa ton ja toisessa pyörässä olevan no-name yv-navan ja White Industries ENOn välillä.

Toisaalta koska puhuit modernista navasta, niin ehkä sun pyörä vetää 135mm napaa? Paul Componentsin Word Single Speed varmaan paremmasta eli kalliimmasta päästä.

edit. olis kyllä voinut olla tänkin topsun heiniä: Erot herkkyydessä, rullaavuudessa jne. - huomaako ihminen?

2 Likes

Tuota takanapaa voisin muokata 120 milliseen perään sopivaksi. Mutta tuo kumitiiviste on sitten liian leveä ja ilman sitä näkyy laakerit. Mitähän siihen keksisi? Kokeilin etunavan vastaavaa, muttei käynyt.

Voipi jäädä jännitykset aika pieniks siellä vasemmalla puolella muuten, jos 120 milliin kavennat.

No, toi on 130mm ja jos siitä 5 milliäkin ottaa niin menee 120 mm perään. Eikä nämä hommat ole niin tarkkoja meillä olleet. Hyvin ovat kestäneet. Kun vain saisi laakerit suojattua.

Oikea laippa on jo pakan takia keskemmällä. Luultavasti vasemmalta puolelta kaventaminen vaikka vain sen viisi milliä tekee kiekosta tosi suspektin.

Minkälainen vapari on?

Äänetön. Sinkulaksi menee kun on vain 7 pakalle.

No joo, ehkä on paras jättää vaan tuo ulompi prikka pois kun vaihdan umpiakselin. Kapenee sen pari milliä. Irvistelen sit takahaarukan kanssa paikalleen laittaessa.

Tarkoitin että mikä kiinnitys ja rakenne siinä on, olisko mahdollista vaihtaa kapeampaan (tuskin haluat jos on äänetön) tai kaventaa sorvilla. Vaikka vaparin päädystä lähtisi kierteet, niitä on semmosia ruuvilla lukittavia spacereita, joilla saa sinkularattaan paikalleen ja ketjulinjan sopivaksi.

Ysärinapa, mikälie systeemi toi silent clutch? En ehkä lähtisi irroittelemaan. Pitää kuitenkin saada pian pyörä kasaan. Ja kun ei tähän hätään kauheaa rallattajaa löytynyt, niin laitetaan täysin äänetön.

Ite oon kaventanut vastaavalla tavalla suojatun Parallaxin 126 mm:iin. Ton kumilärpäkkeenhän ei oo tarkotus pyöriä navan mukana. Itellä se kumi tulee ihan lukkomutterin päälle ja trimmasin muistaakseni sen etureunasta vielä vähän ylimääräsiä pois mattopuukolla.

Freespokella leikkimällä näkee paljonko sinne vasemmalle jäis jännitettä, jos kaventaa sinne 120 mm:iin Freespoke: the spoke calculator Sanosin mutulla, että semmonen 50% olis minimi, millä vois vielä toimia, riippuen kuskin painosta, vetopuolen jännitteistä ja pinnamäärästä ja tuulen suunnasta.

Huhujen mukaan ameriikassa kyttien käyttöön speksattu vempele jotta voi sitten pyörällä hiippailla menemään

2 Likes

Nojuu, löytyyhän tuolta Freespoken listoilta ihan tehdasnapojakin, joissa laipat menee niin, että vasemmalle jää joku 40% jännitteet.

Itehän bongasin Ebaysta tommosen 28 mm hyperglide-vapaaratasrungolla olevan Shimanon navan, eli alunperin kuutospakalle tarkotettu. Sen kun kaventais 130 millistä 120:een, niin nopealla mittailulla sinne vasemmalle jäis ne 40% jännitteet.

Oli siinä rataspuolellakin prikka minkä sai pois. Se on nyt muutaman millin kapeampi ja koeajo tehty. Katsotaan purkukuvia sitten kun napa ei enää ole äänetön.

1 Like

Uudessa kiekossa Novatec A566SBT fix/free napa. Nyt mietin että heivaanko tuon navan ja vaihdan vapaarattaallisen tilalle? Vai alanko puljaamaan bmx-rataksilla? Ei ole aikomustakaan käyttää fix-puolta, kun tulee pitkänmatkan käyttöön. Onko kohtuuhintaisia ja kestäviä bmx-rattaita?

Laita vaparillinen napa jos semmosen löydät oman arviosi mukaan kohtuudella, on ne parempia jo lähtöönsä ja etenki pidemmän päälle.

Mutta jos BMX-vaparilla meet jonkin aikaa niin BLB:t on vaikuttanu hyviltä ja muillakin vissiin toiminu.

Vaparinapa löytyy jo kotoa ja sinkulasarja. Hyvä vinkki tuo BLB, mutta vähissä näkyy olevan. Täytyy taas toistaa tuo aiempi navan kavennus.