Navat

Liittyykö tämä keskustelu siis tohon Henrin ostotobaan? Suosittelen kaikille, joilla on ideoita ja ylimääräisiä artefakteja, tarjoamaan niitä vaikka yksärillä sellaisten kyselijöille. Mulla nyt sattuu olemaan toi aika hyvä etukiekko ja sen pystyy konvertoimaan tarpeeseen sopivaksi. Adapteri, kymppimillinen kierreakseli, oikea speissaus ja dishaus. Puolen tunnin homma ja hard drive.

Niin siis tätä kysyin, mutta ilmeisesti kysymykseni asettelu oli tulkittavissa vittuiluksi, tai sellaiseen liittymiseksi. Kävin editoimassa asian kuntoon. Ja eipä hätiä mitiä asb, saat anteeksi tylysti vastaamisen. Jatketaan täällä navoista. Peace.

Noniin. Tääläkin on keskusteltu pulttinavoista ja rattaista.
Mittailin nyt yhden novatecin 135mm 6-bolt vaihde takanapaa. Pulttirattaan ketjulinjaksi tulee noin 51mm.

1 Like

Tjaah mullahan tuli just 10 vuotta täyteen siitä kun ekan kerran ajoin 135 mm fiksinavalla ja muistelen raportoineeni ketjulinjastakin tänne. Ihan normaali MTB-kampien ulkopaikka asettuu suoraan, ketjulinja on nimellisesti 52,5 mm .

1 Like

Pahoittelen, jos pilasin ostoilmoituksesi tunnelman, mutta ihmetykseni aiheen tiimoilta oli, ja on edelleen, kyllä täysin vilpitöntä.

Tämäkö ihmettely?

Vastaus: ei mikään. Vasemmalle jäävä vaparin runko voi häiritä esteettisesti ja ketjulinjasta tulee maastokammille sopiva, yli 50 mm. Pikalinkkua käyttäessä pitää osata lipsunnan estävät niksit.

Eikä näitä missään tapauksessa kannata kirjoittaa nettiin auki kaikkien nähtäväksi.

No tämäpä juuri.

Yksi potentiaalinen ongelma, mikä tuli mieleen on se, että kiekon keskitys menee sitten niin päin, että löysemmät pinnat tulee vedon puolelle. Tämäkään tuskin on oikea ongelma. Eikös niitä ole semmosiakin takakiekkoja nähty, joissa on radiaalipuolaus oikealla?

Kantsii muistaa että tämmösessä kiekossa on normaalisti veto tosiaan oikealla, mutta vasemmalla levyjarru. Kyllä se kestää vääntävää pyöritystä kummalta hyvänsä puolen napaa.

Kyrlinen: en halunnu lyhyessä viestissä spleinata ihan kaikkea asiaan liittyvää, vaan pelkästään sen mikä liittyi nimenomaan nyykkärin ihmettelyyn. Linkun lipsuntaa vastaan toimii kaikenlaiset chaintugit tai tuggnutit, maalit pois kitkapinnoilta, kunnon Shimano-linkku tai kuusiokoloavaimella kiristettävä, tai navan 5 mm reiän kierteyttäminen M6-tapilla ja kiinnitys M6 pulteilla… varmaan joku keksii vielä muitakin.

2 Likes

Mahtavaa! Kiitos asiallisista vastauksista @Lumikko !

Täähän on tietysti ihan jokaisen omasta preferenssistä kiinni, mutta itse en ainakaan pysty hirveesti ajelee maastokampien levysillä q-factoreilla fixed gear tyylistä polkupyöräilyä.

1 Like

Ainoa ongelma minkä omakohtaisesti koin oli polkimien osuminen asvalttiin mikroautoradalla kanttaillessa. Noin muuten leveämpi q-factor ei ole häirinnyt fiksinä tai vaparilla, mutta tietty jos valita voi niin kapeammasta tykkään enempi.


Moderni fiksinapa. Ihan fiksulta vaikuttaa.

1 Like

tää. itelle mikään muu ei o yhtä merkittävä, ihan polvien terveydestä alkaen, kuin q-factori. ja tämä korostuu kiintsarilla.

ketjuputkia nuolevat campan rata-recordit, tasainen kadenssi ja kaunis kesäilta: pure bliss.

ja onhan noita kaikenlaisia 135-naabeleita kiinteäiseen käyttöön, esim. 135mm Fixed Hubs (vaikka tällä hetkellä varastovajausta)

1 Like

Noissa ei juuri näytä olevan lukkorenkaalle paikkaa, paitsi tossa Echon spline-versiossa. Trialissa sille lukkorenkaalle ei vissiin oo tarvetta, kun vapaaratas on kammissa/keskiössä?

kierteellisissä juu pelkkää “vaparikierrettä”. voisin kyllä ite ajatella ottavani tollasen spline-naabelin viiden kybän pintaan 135-peräiseen kiintsariin.

Hope Trials navan tyylisiä onko muilla valmistajilla? 135mm katsellut vanhempaan läskipyörään.

https://www.halowheels.com/shop/components/hubs/mt-supadrive-ss/

https://acros-components.com/en/products/mountain/hubs/10019/nineteen-singlespeed-rear-hub?number=530.02.510-32&c=246

Pugsleyyn tai Moonlanderiin? Laita tavallinen kasettinapa: saat saman jännityksen ja pinnojen pituuden molemmille puolille.

Noin muuten 135 mm sinkulakasettinavat ei ole lainkaan harvinaisia, löytyy jopa valinnanvaraa riippuen tarpeista ja budjetista.

Crust Scapegoat tai sen kopio, kaverille rakennan ja määrärahat ovat loppumassa, keskiö 73mm, 4" JJ nyt alla, napoina markettipyörän kierrenavat, nyt alkoi haaveilemaan vaihteita, seitsemän vaihdetta jos saisi Crust oppien mukaan https://crustbikes.tumblr.com/post/159521355676/the-stubby-cassette
Jos halvemman navan löytäisi Hopen tilalle.