Navat

Nyt kun pengoin kuitin näistä, niin on onneks alle tuon 60pvn, joten laitoin takuukyselyä menee. Toivottavasti ei tartte lähettää takas tai sitten kyllä toivon että kustantavat kiekon purun ja uudelleen kasauksen ammattiliikkeessä.

Olkaahan siis tarkkoina takuiden suhteen!

https://www.instagram.com/p/BP252GTgXKZ/

Rolling Resistance - 13:50, 28.1.2017 » Tuli tällainen vastaus...en tiedä itekäkö vai nauraa, joten molemmat! "Bearings: We use Enduro Abec 5 bearings. The seals are lighter weight seals so they roll faster and smoother, but it is true that they are more susceptible to contamination with exposure to water. You can put a heavy coat of grease on the outside of the bearing to help protect them. We are exploring a new bearing that hasn’t been released as of yet, but uses a light seal on the inboard side and a heavier protective seal for the outboard side. If you wanted to replace the bearings, you would need three 6902 bearings and two 6802 bearings for a Shimano freehub body. You will notice that there is one 3802W bearing, but that is the same as the more common 6802 which requires two running side by side."
mitä tuohon sit kommentois, MAGA?

joka valmistajalla on omat koodinsa noille suojille. pikaisesti vilkaistuna näyttää kaikilla about samoilta ne koodit parhaillaan mutta tarkemmin kun katsoo niin saattaa olla melko isojakin eroja.

esim skf kumisuojia:
RSH (laahaa eli paras suojaus)

RSL (low friction)

RZ (kontaktiton)

ite ottaisin RSH koska häviöt ei niin paljoa ole vaikka ne enemmän hankaakin.

Löysin SKF:n tuoteluottelosta tarvitsemillani kokotiedoilla vain seuraavanlaisilla koodeilla olevia laakereita.

W 61802-2RS1 / W 61902-2RS1
W 61802-2RZ / W 61902-2RZ
W 61802 / W 61902
W 61802-2Z / W 61902-2Z

Seals:
Non-contact seal, RZ

Contact seal, RS1, contacting the inner ring shoulder

Shields:
Shield with extension in the shield bore, Z

Etrasta löytyy ainakin joihinkin kokoihin RSL:ää ja se on kyllä selkeästi herkempi pyörimään. mutta ite työhommiin tullut ostettua vaan ns peruskokoja eli 600x.

RS1 käsittääkseni sama kuin RSH, sen rinnalle tullut vaan kevyempi kontaktillinen vaihtoehto.

makko - 17:18, 10.11.2016 »
jkoepis - 16:53, 10.11.2016 »
Konsta - 10:18, 29.9.2016 »
JuhiOS - 7:47, 29.9.2016 » Ehkä hiukan offtopic mut ei ketään oo näitä katellu koskaan sillä silmällä et laittas kimppatilausta menemään? http://fich.bigcartel.com/products
Oliko näistä enemmänki jotain tietoa. Kohtuullisen niukat sivut.
Tuli itselläkin selailtua nettisivut, instat ja facebookit. Hieman huonolla englannilla käyttää somea, enkä löytänyt yhtään oikeaa käyttökokemusta. Somessa perustelee halpaa hintaa sillä että rahaa ei mene mainontaan, ja haluais että porukka pistäis setupeistaan kuvia ja mainostais sillä tavalla tuotteita: [i]We are not spending money on advertising and marketing. It's why we can keep affordable price for our products for everyone. What we can do for you guys ,it's an exchange. Big discount as possible for exchange for your promotion.[/i] Tiiä sitte, kiinnostais mutta epäilyttäis.
Sivut on niukat ja netistäkään ei kauheesti irronnut. Joskus viikko takaperin kyselin facebookin kautta lisätietoja, ja vaikka Sergein englanti ei ihan parasta ole, niin kyllä sen ymmärtää ja sain kysymyksiini hyvin vastauksia ja kommunikointi muutenkin aika 5/5. Laitoin loton vetämään ja nyt ootellaan, joko saa navat tai sitten meni oppirahoiksi en tiiä. Kommunikointi ainakin toimii ja kaikinpuolin jäi ihan hyvä fiilis äiästä ja puljusta näin ensituntumalta. Sanoi, ettei ole paukkuja tehdä joka kokoa stokkiin joten ainakin tällä hetkellä tekeevät noita ihan vaan tilausten perusteella, kysyin toimitusaikatauluista niin sanoi että noin kuukausi tilauksesta kotiovelle pitäis mennä. Hinnathan on melko halvat, mutta eipä toisaalta mackin navatkaan olleet tuon kalliimpia ennen tilausryntäystä. ps. jos joku tarvii napasten mittoja kiekonkasailutarpeisiin niin voin laittaa. e: Kunhan navat saapuu ja saan kirkkoset kasattua noille niin kerron sitten lisää miten meni ja onko mistä(än) kotoisin. http://66.media.tumblr.com/a9b49bf95c109f5d8d64754caf537dfe/tumblr_niurrmNN2V1u8as5zo2_r1_1280.jpg
http://i.imgur.com/IpFmYs8l.jpg

Joo, nää tuli viimein. Kesti kuukauden pitempään mitä lupailtiin, mutta tossa oli sekä niiden että mun päässä vähän hässäkkää, heillä oli anodisointipuljun muutto ja itellä oli oma muutto mistä johtuen pyysin venaamaan lähettämisen kanssa että kerkeen uuteen osotteeseen. Ennoo kyllä kerenny vielä kasaa kiekoiksi asti, mutta ainakin hypistellessä tuntuuvat samaan aikaan jämyiltä ja kevyiltä. Kaikinpuolin laadukkaan oloiset ja vähän industriaalista lookista annan lisäpisteen. Myös lukkorengas on tommonen aika tuhti. Ens viikolla kasailen alle jokakelin pyörään, joten sitten aika näyttää miten nämä tulee kestämään joten siinä mielessä ei voi varauksetonta hyväksyntää vielä antaa.

Laakerit smuutit ku mitkä ja annan erityisplussan takapään kasimilliselle kuusiokolopultille, pysyypähän perkele eikä pyöristy.

TLDR; Halpamäkit ulkoisesti hyvät muttei kiireisille

Oikein hienot. Paljos noi ny maksokaa sit lopulta.

Konsta - 12:48, 1.2.2017 » Oikein hienot. Paljos noi ny maksokaa sit lopulta.
Tarkistin ihan kuitista, senhetkisellä paypal-dollari-euro-kurssimuunnoksella on maksanut 136 euroa posteineen.

Toi lukkorengas lienee yhteensopiva HT2-keskiökuppien avaimen kanssa?

Sanoisin että lipeämiset voi jättää tuosta eteenpäin haka-avaimiensa kanssa menneisyydessä eläville luddiiteille.

hyvä hinta. myös gxp lukkoratas miellyttää.

Lumikko - 13:00, 1.2.2017 » Toi lukkorengas lienee yhteensopiva HT2-keskiökuppien avaimen kanssa? Sanoisin että lipeämiset voi jättää tuosta eteenpäin haka-avaimiensa kanssa menneisyydessä eläville luddiiteille.
Khyl, HT2-lukkorengashan se siellä.
Lumikko - 13:00, 1.2.2017 » Toi lukkorengas lienee yhteensopiva HT2-keskiökuppien avaimen kanssa? Sanoisin että lipeämiset voi jättää tuosta eteenpäin haka-avaimiensa kanssa puljaaville, asiansa osaamattomille käyttäjille.
vähän niinkuin kierteelliset ratarattaat, nekään eivät sovi kaikille ja siksi markkinoilta löytyy myös pulttirattaita.

Mikäs tommosen bulkkinavan odotettavissa oleva elinikä on? Kasasin vuos sitte syksyllä kiekon johonki ihan perus neljänkympin fix/free napaan ja se päätti matkansa tänään. Max 10 000 km sillä ajanut, tuntuu jotenkin aika vähältä?

Mikä oli kuolinsyy?

E. Toisesta ketjusta kävi ilmi, että laakerit hajosivat. 10000km on aivan hyvä elinikä laakereille. Jos navassa on konelaakerit, niin vaihda uudet tilalle ja jatka ajamista. Jos irtokuulat niin tsekkaa laakeriuran kunto ja laita uudet kuulat ja kartiot.

en oo vielä avannut joten lopullinen diagnosi on tekemättä mutta oletan että joku pallo tai se semmonen rengas on vaan mennyt rikki.

Kymppitonni bulkkinavan laakereille on tosiaan aika hyvin. Eikun uudet laakerit ineen ja kowa ajo. Itellä on noiden perusnapojen laakerit yleensä menny ekan talven aikana, mutta uudet, laadukkaat konelaakerit ei onneks kovin montaa markkaa maksa.

no voe saatana, jotenki ajattelin etta tommosilla ajaisi menemaan johonkin maailman loppuun saakka.

jos ostaa hyvät laakerit tilalle niin niillä voi sit onnistuakin. disclaimerina vähän kuskin paino, whipskidtaipumukset ja että jättää sopivasti klappia laakereille asentaessa.

ostan varmuuden vuoksi paskat tilalle niin kuin aina muulloinki.

hemmetin hemmetti - 13:55, 8.2.2017 » ostan varmuuden vuoksi paskat tilalle niin kuin aina muulloinki.
Noissa konelaakereissa on se hyvä puoli, että ne paremmankin pään laakerit on about ilmasia. Viimeks ostin FAGin laakerit napaan, makso jotain kybän luokkaa.