Naamakarvoitus

Koira-/kissaihmiset tietää:

Smurf - 10:03, 12.9.2012 »
lm - 9:52, 12.9.2012 » Mua kiinnostaisi tietää miten nimimerkki 'sami' hoitaa partaansa.
Ei hoida?
Tämä ja tuolla loput: http://www.kauneudenmaailma.fi/images/kuvat/gillette_mach3.JPG

^^^ lähteekö froteepyyhkeellä?
e: ninja

Vhiiituuuuuuuut 8)

nohö aattelin et oltais sit alotettu yhessä joku kiva topikki.

Sain isältäni kahdeksantoistavuotislahjaksi proosallisesti Philipsin partakoneen. Siitä on nyt 13 vuotta ja laite toimii edelleen ihan hyvin, semminkin kun parrankasvuni on yhä teinipojan tasolla.

tänä kesänä mun viiksiä on alettu jo huomioimaan rumana obstaakkelina ja ne on alkanu kasvaan parissa päivässä 8)

Itse ajanut aina aiemmin kalliilla marketti-giletellä ja pihinä turhankin pitkään. Herkkä iho siitä vaan ärtyi ja vitutti. Homma nousi uudelle tasolle kun tajusin hommata Mercur hd -höylän ja siihen terät. Parhaiksi teriksi on ainakin itsellä osoittautunut nuo personnan terät, joita tais saada 200:n paketin ~12e:llä. Ei tarvi tylsällä terällä vedellä.

Herkän ihon kanssa olen hyväksi todennut jonkinlaisen pre-öljyn, mutta niistä juttelu ei taida olla tarpeeksi miehekästä.

Ja speksaajille linkit: http://www.gentlemans-shop.com/ ja http://www.shaving-shack.com/

olavi_takatalo - 11:05, 12.9.2012 » Sain isältäni kahdeksantoistavuotislahjaksi proosallisesti Philipsin partakoneen. Siitä on nyt 13 vuotta ja laite toimii edelleen ihan hyvin, semminkin kun parrankasvuni on yhä teinipojan tasolla.
En siis ole ongelmani kanssa yksin.. (Tosin koneen saamisesta on vasta 11 vuotta..)

En juuri aja partaa, jos ajan kokonaan pois niin näytän lähinnä vauvalta. Mut sillon ku ajan nii käytössä on Philipsin hiustenleikkuukone, clean shave Gillette Mach 3:sella. Trimmailu kynsisaksilla.

Gilletellä menee taas, kun partaveitsi pitäis viedä teroitukseen. Olen Janne_n kanssa samaa mieltä, että naaman ärsytys vähenee roimasti kun vaihtaa välineet kunnollisiin ja pitää ne kunnossa.

http://www.dovorazors.com/_wp_generated/wpaa4ef9b2_05.jpg
http://www.dovorazors.com/_wp_generated/wp06a3dcd0_05.jpg

Mä olen heilutellut veistä viimeisen vuoden ajan ja nyt alkaa sujumaan jo kohtuullisesti. Välillä tulee vieläkin pieniä naarmuja, mutta ei ne satu ollenkaan tai jätä jälkiä. Ei ole kiireisen miehen hommaa eikä sellaisen joka joka aamu ajaa partansa hosumalla. Sen sijaan jos haluaa kerran pari viikossa hieman hemmotella omaa naamavärkkiä niin suosittelen! Jos homman tekee kunnon vehkeillä ja huolellisesti niin ei se niin vaikeaa ole.

Oma rutiini vie noin 20 minuuttia. Ensin veitsi stropataan ennen suihkua tai saunaa, jotta se on valmis. Lämpimän suihkun tai saunan tarkoitus on pehmentää karvoja jotta leikkaaminen on mukavampaa. Tämän jälkeen teen partavaahdon vesihauteessa. Tämä siksi että vaahto pysyy kivan lämpimanä. Sen jälkeen sudilla huolellisesti vaahto hieroen naamaan. Eka ajo myötäkarvaan, jolla lähtee suurin osa pois. Tämän jälkeen uudet vaahdot naamaan ja ajo sivukarvaan jolla lähtee loputkin. Vastakarvaan olen kanssa ajellut mutta paikoitellen se aiheuttaa hieman ärsytystä joten olen luopunut siitä. Tulos sivukarvaan on aivan riittävä ja kertaluokkaa parempi kuin millään giletellä tai koneella. Päälle vielä huuhtelut ja rauhoittavaa partavettä. Sitten vaan sohvalle viskilasin kanssa rentoutumaan. Näin unohtuu maailman pikku murheet hetkeksi.

Jos tähän hommaan ryhtyy niin tärkeintä on että veitsen on teroittanut ammattilainen. Olen koittanut teroittaa itse parikin veistä eikä tulos ole vielä ollut toivottavan hyvä. Toki silläkin partansa ajaa, mutta naama ärtyy aikalailla.

Smurf - 10:05, 12.9.2012 » Kiinnosta tietää, onko joku veitsimiehiä ja kuinka pitkään pitää itseään viillellä ennen kuin oppii?
Kyl sen leikkaamisen oppii aika nopiasti kun kipu opettaa. Terotusvyön käyttö onki sit isompi projekti, sen kun saa huonoonkuntoon ja ei ees satu, paitsi kun ostaa uutta.

Ei siihen veitseen mene kauaa, kun ensin totuttelee siihen otteeseen. Suurempi ongelma on tosiaan se, että vaikka sen ylläpitoteroituksen voi tehdäkin itse, niin se veitsi tylsyy ennemmin tai myöhemmin siihen jamaan jolloin se pitää teroituttaa. Himassa ei kannata yrittää.

Onko olemassa mitään hyvää parranajoon keskittyvää kauppaa josta voisi mahdollisesti käydä perinteiseen parranajoon soveltuvia välineitä ostamassa ja kyselemässä asiaan paremmin perehtyneeltä myyjältä? vai täytyykö tyytyä tilaamaan tavarat suoraan internetistä?

Onni on Mach3:n kestävä iho, jos veitsellä menee 20 minuuttia per kerta. Mulla menee yhteensä vähemmän aikaa viikoittaisiin parran- ja hiustenajoihin.

mulla on kans Mach3 hoitanu ne vähät hommat, tosin aina kun pitäs ostaa lisäteriä, meen ihan puihin enkä muista mikä sen varren malli on… =D

Imho toi gilletten proglide on sen verran hyvä, ettei ole paremmasta väliä jos on väliaineet kunnossa. Tätä saa Stokkalta, ja toimii höylän kanssa hyvin yhteen.

mantis - 13:12, 12.9.2012 » http://www.dovorazors.com/_wp_generated/wpaa4ef9b2_05.jpg http://www.dovorazors.com/_wp_generated/wp06a3dcd0_05.jpg
Pitempään jo tällainen setti houkutellut, mistäköhän saisi?

edit: muualtakin kuin dovorazors.comissa joka tuossa veitsen kuvassa mainitaan

Esim. www.theinvibleedge.co.uk
www.theenglishshavingcompany.com
http://www.edwinjagger.co.uk

Briteissä on ihan hyvin noita paikkoja.

Suosittelen tuota invisibleedge-mestaa koska nuo on oikeasti teroitettu kunnolla. Tehtaalta tulevat veitset EIVÄT ole sellaisenaan käyttövalmiita vaan ne pitää teroittaa ensin.

Tärkeää on myös kunnon stroppi. Mitä isompi, sen parempi imho. Välineet maksaa kieltämättä aika paljon mutta kun ne kerran hommattu ei tarvi enää ikinä hommailla riistohintaisia höylän teriä. Sellanen 100-200e menee aika helposti.

Jos nyt jotain tarvii suositella niin tuolta:
http://www.theinvisibleedge.co.uk/starterkits.html

toi traditional tai modern kitti sisältää kaiken, jotta pääsee alkuun ja tuossa on rahoille ihan hyvin vastinetta.