myyty

myynti-infot vikassa postauksessa.


projektilangat bäkkiin!

palstan meininki on muuttunut julkispeksaukselle kielteiseksi ja omiin projekteihin liittyviä asioita puidaan voittopuoleisesti yleistopikeissa. aivan suotta.

projektilangat ovat antoisia - projekteilijalle itselleen toki, mutta ennen kaikkea muille. ja ei ainoastaan viihteellisyytensä vuoksi vaan nimenomaan oppimisnäkökulmaisesti. lisäksi speksauksessa ei todellakaan ole mitään vikaa saatika väärää. speksaus ei myöskään ole vaihtoehtoinen ajamiselle. speksaus, koska: ajaminen.

tehkää enemmän projektilankoja.

aloitan.

[ol]
tavoite: laadukas sinkulakrossari alkukevääksi, lähinnä lenkkikäyttöön mutta miksei pöhkörosseihinkin

tällä hetkellä kasassa: runko, keula, ohjainlaakeri & mahd. kiekot

budjetti: kohtuullinen - mieluummin laatuosia käytettynä kuin kehnoja uusia[/ol]

intro:

tunnustan metskanneeni laadukkaamman puoleista teräskrossarirunkoa jo hyvän tovin - välillä aktiivisemmin, välillä puolivaloilla. kaverilla oli vastaavia intressejä tovi sitten, mutta päätyi lopulta rolleriin. tuolloin runkoja aktiivisemmin ihmetellessä osoittautui euroopan tarjonta melko suppeaksi.

nature boy olisi (ollut) varma valinta ja kohtuullisesti saatavilla, mutta let’s face it: hinta on uutena korkeahko spekseihin nähden. erityisesti putkelta/painolta olisin vaatinut enemmän, ja zona-versio taas on selvästi ylihintainen. jussilla (ja jollain muullakin palstalla) oleva traitorin crusade olisi ollut lähes ideaalipeli, mutta euroopan jakelussa on ollut mutkia ja alihankkijoiden hinnoissa huimia eroja. lisäksi se, että charlielta sai noita todella kohtuullisella hinnalla taannoin, oli lievä turn off tuplahinnan maksamiselle.

näillä pohjilla verkot jenkkilään. odottelen runkoa vielä, mutta kuvien ja speksien perusteella kohtuullisen nätti osuma. levyjarruja olin kelannut, mutta tuossa on cantitapit ja vempaimet. runko siis teräinen, keula kuituinen, 130-millinen perä vaakaisilla hahloilla ja brittikeskiöhommeli. paljastan pian lisää.

seuraavana speksauskohteena olisi voimansiirto. elättelen jotenkin toiveita ellipsien käytöstä. ketjulinja natsaisi kohtuullisesti esim. whiten kammilla ja vaparilla keskiöakselin ollessa 113 millin luokkaa. prikkojen virittäminen akselille tuskin on iso issue, semminkin kun mulla on yksi ylimäärinen ellipsien taka-akselisetti, josta saisi varmasti standardinmukaista kampetta. toisaalta kasettitakakiekkoja on hyvin saatavilla, mutta sikäli ei, että myös fixeed-optio kiinnostaa. uuden kiekon kasaaminen 130-milliselle navalle ei sinänsä ole ongelma, mutta mieluummin skannaan mahdollisuudet jo löytyvien osien käytölle, ja uuteen kiekkoon menee isiisti se pari hunttia.

kampina voisin mahdollisesti yrittää käyttää campan pistoja pienellä rattaalla. q-faktori on kuitenkin tiukin mahdollinen, joten todennäköisesti kopisee ketjuputkeen tuolla alle 50-millisellä ketjulinjalla. whitet voisi puolestaan natsata myös luuksien puolesta, mutta hinnoissa on kyllä hieman ilmaa, siis uutena ostettuna. lisäksi ratassysteemi mietityttää, varsinkin kiinteäisessä käytössä. mitään karmeita mtb-kampia sadalla rataspaikalla ei kuitenkaan ole tulossa.

spexers gonna spex.

Hyvä projekti. Takanavaksi saattaisi käydä 130-millinen levarikasettinapa. Voisi fiksata pulttirattaalla, ja olisi future proof sitten kun haluat lopettaa vanteiden sorvaamisen canteilla.

^hyvä pointti. ketjulinjan ja välityksen säätäminen sekä huolto kävisivät kierreratasta kätevämmin ja kiinteän rattaan saisi pulteilla kiinni toiselle puolelle. vinkit 130-millisistä, erit. lyhyellä kasetilla operoivista levarinavoista kiinnostaisivat. onko muuta kuin liika kallis kingi (ja siinäkin 5 mm liikaa, vaikka tuskin on ongelma)?

Looksit tietty kärsii pulttifiksinä kun vapaaratas pyörii paljaana. Toivottavasti peität sen värikoodatuilla spacereilla :wink:

Vapaarattaan puolelle voisi viritellä coastaavan pinnakorttitelineen tai jonku vastaavan.

^hyvä juttu. hyvin kirjoitettu. hauska juttu.

ja mikään sievistelyprojekti ei todellakaan ole kyseessä - runkosettikään ei ole erityisen ns. esteettinen. eli toimivaa ja ei-über-hintavaa tähtäimessä…

Jos Campan kammet ei natsaa niin dibs!

Kai tästä tulee taulukko eri osavaihtoehdoista ja spekseistä? :wink:

Eivaan, hyvänkuulonen projekti, rispektit ellipsien käytöst jos otat ne käyttöö.

Kai tää valmistuu lauantaiksi? Miten isot kumit runkoon menee?

valmistajan mukaan kolmekasit menee loksujen kanssa, eli varmaankin lähemmäs nelikakkosta ilman. isommille kumeille on kuitenkin jo pyörä, joten ei tätä ensisijaisesti näille keleille spexata…

tuon rengastilan pohjalta isorattaiset kampisetit voinee varmaankin unohtaa kohtuullisen mittaisella keskiöllä. mutta kokeillaan tosiaan kuitenkin ensin.

voimainsiirtopuolta lähdettiin nyt sitten kuitenkin rakentamaan takanapa edellä. eli yhtälöstä ratakammet-ellipset-kierrevapari oli luovuttava ja taakse tulee sinkulakasetti-levarinapa, jolla saa nelivitosesta alkavia ketjulinjoja vaparipuolella.

kampi-keskiö-pakettia seuraavaksi. olen kallistumaisillani nelikanttiin, ja helpoin olisi varmaankin heittää jis-viisteinen keskiö, joissa löytyy akselivalikoimaa ja jotkut 130bcd-kammmet. whiten 113-millinen ja saman puodin kampisettikin toki toimisi, mutten ole mitenkään varma, että noihin kannattaisi panostaa yli tuplasti enemmän mynttiä…

olisiko krossia ajavilla heittää keskiö + kampisetti -suosituksia? ei tarvitse olla mahdollisimman halpaa, mutta en ajatellut myöskään maksaa ylihintaa brändeistä ym. ja mustaa specsii.

kui muuten et päätyny mielecciin?

tota öh, sanotaanko nyt vaikka niin, että tää runko on vähän eri maa(s)ta. tai sitten vaikka niin, että laadukas teräs kiinnosta.

kid_scientifik - 11:49, 6.12.2012 » olisiko krossia ajavilla heittää keskiö + kampisetti -suosituksia? ei tarvitse olla mahdollisimman halpaa, mutta en ajatellut myöskään maksaa ylihintaa brändeistä ym. ja mustaa specsii.
Sramin S300:t on mulla pyöriny Pomppiksessa edit: jaa, olitkin neliskantteja vailla.

http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Full/31621.jpg

^muutoin jeppikset, mutta ketjulinjalainen on nelikakkonen normikeskiöllä ja stokki 48-hampinen rieskakin on isohko…

e. neliskantti ei mitenkään must - kunhan pohdin, että vois olla iisein valinta.

sram s500 ja vaikka joku simppeli musta shimanon ratas siihen? tai Alfine FC-S500 ja ratas ulkopaikalle? 105 5700? Sugino RD2 Messenger?

liian haaleet, liian lyhyet? 165mm ultegra rosella tyrkyllä

Mitkä tahansa maantiekammet periaatteessa ok. Itellä on Cross-Check:issä Sram Rival, jotka on erittäin toimivat. Ja Steamroller:issa Sram Red, jotka myöskin hyvät. Sisäpaikalla muistaaksen 42-43mm ketjulinja ja ulompi osuu suoraan135mm fixie inc takanapaan, joten oisko 51mm. Rival on hopeisena vieläpä ihan kelvollisen näköinen. Molemmissa 110bcd.

kiitoksia vinkeistä. esim. noita sramin tuplakampia saisi tähän aikaan vuodesta kohtuuhintaan, ja laatukin varmasti ihan kohdillaan.

asiat, jotka noissa kuitenkin arveluttavat:

*sisemmän paikan ketjulinjan tiukkuus - nelivitonen pienin mihin takanapa taipuu

*ratastila isommilla rieskoilla kesäkäytössä

*ulkoisten maantiekeskiöiden kestävyys rossi-/talvihommissa

jotenkin vaan tuntuis iiseimmältä poistaa ärdeekakkoset ja pitkän keston kasetti…

Gunnar vissiin ekassa viestissä hmm…