MYYTY: Hermes kilpuri 1950-luvulta

Hermes kilpuri, mallia 101/102, luultavasti 50-luvulta. Pyörä on maalattu Crescentin värein 80-luvulla. Yläputki 55cm (c-c), satulaputki 55 cm (c-t).

Kaikki kuvat

Alkuperäisiä osia ovat (luulen) Brooks B17 satula, satulatolppa, kampisetti, keskiö ja polkimet koreineen. Vaihteet (Simplex) ja jarrut (Weinmann Vainquer 750) ovat uskoakseni vähän uudempaa tuotantoa (70-lukua?).

Tässä vähän vanhempi (1949) esimerkki samasta mallista:

Hermes kuului Cykelhobbyn mukaan Crescentille, ja Hermeksen mallit 101 ja 102 olivat samat kuin Crescentin mallit 201 ja 202. Hermeksen tuotanto loppui joskus 50- tai 60-luvulla, joten sen syystä pyörä on saanut Cressuvärit kun sitä on viety tehtaalle 80-luvulla. Silloin se on myös saanut Reynolds-tarran, mutta putket lienee ruotsalaista cromoa, “flygstål” jota on juotettu ilman muhveja, “fillet brazing”-menetelmällä(!).

Hintapyyntö tästä on 100 €. Kovasti toivon että joku joka osaa ja ehtii lähtisi restauroimaan tätä alkuperäiskuntoon (maalattaisi alkuperäisväreihin, hankkisi ajanmukaiset osat jne.) Jos tällainen ehdokas löytyy niin annetaan 50% alennus sillä ehdolla että projektista tehdään kuvareportaasi tänne foorumille.

Nämä unohtui: Navat ja polkimet ovat ranskalaiset Atom, vanteet ovat avorenkaille. Renkaat pitävät jopa ilmaa, vaikka aika huonokuntoisia ovat. Löytyy Helsingin Töölöstä, saa tulla koeajamaan/kopeloimaan jos halajaa.

Unelma! Hieno laite, koskee jättää käyttämättä tälläinen tilaisuus. Pakko kuitenkin, koska on olmo projekti kesken ja ei tila riitä pitämään 4 pyörää millään :frowning:

Ihme jos ei mene jo tätä kirjoittaessa

Täydellinen hipster-pyörä, sillä

PM !

Olisiko tuossa 49-kuvassa Huretia takana? Tour de France on ainakin aika saman näköinen. LAMin Super Duralit näyttävät olleen kovasti ruotsalaisten suosiossa jarrupuolella.

On Huret, juu. Ja tämä on alustavasti myyty MrVelolle.

Ja tämähän meni MrVelolle, joka on luvannut raportoida projektin etenemisestä tänne. Ensi kesä on arvioitu valmistumisaika. Onnea projektiin!

nyt tuli hirveet paineet :smiley:

Niin oli tarkoituskin, hehe… No ei, vaan lähinnä kannustusmielessä!