MYYTY: Eddy Merckx Prodotti Speciali Campagnolo Super Record

After his racing career ended, Merckx went into frame manufacturing. He apparently sought the assistance of Ugo DeRosa. It is claimed that some of the early Merckx frames were actually produced by DeRosa. Examination bears this out. Drop outs, for instance, are finished almost identically to the DeRosa style on early Merckx frames. Early Merckx frames with N.R. parts in guideline condition are probably worth around $1000. Later Merckx frames became a bit less refined. There are even some that are downright sloppy. Less exciting examples should have values closer to $800 with N.R. parts. Merckx frames will always have value because, in addition to the legendary name, they tend to provide a wonderful ride. Merckx makes certain that the bikes bearing his name are designed brilliantly, and that makes quite a difference.

Tutun puolesta myynnissä Crescent-brändätty Eddy Merckx. Ilmeisesti 1980-1985 eli alkupään tuotantoa. Cressutarrat lakan päällä. Väri valkoinen.
Muuten lähes täysiverinen italialainen. Osasarja Campagnolo Super Record satulaputken kiristysruuvia myöten. Kehät Nisi Countach tubular, ohennetut pinnat, campagnolon navat. Renkaat Vittoria Mondiale, hädintuskin asfalttia nähneet. Pyörä on ikäisekseen todellakin priimakunnossa eikä vaadi mitään laittoa, ajeltu ilmeisesti vain kisoja aikoinaan. Kiekot suorat ja laakerit rullaa nätisti. Jarrukahvan kumit toki hieman haurastuneet. Paikoittain kosmeettista pintaruostetta, joka lähtenee pienellä vaivalla.
Ei tietoa putkista ovatko SL vai SLX ? Joku paremmin asiaa tunteva voisi luennoida tähän. Painoa 9.5kg-10kg. Koko tt c-c 57cm, st c-t 57cm. Stemmi 90mm. Tanko 39cm. Kammet 172.5mm.

Olisi kokoani, mutta valitettavasti raha puhuu. Myydään kuvan kokoonpanossa ilman satulaa. Ei konvertoijille.

hp. 600e

Taka-Töölö
http://lh5.ggpht.com/_GrhL0inr0rc/S2wkUJaIF2I/AAAAAAAAAIM/CjLZp-wnWB8/s512/IMG_6829.JPG
http://lh6.ggpht.com/_GrhL0inr0rc/S2wkViGbpQI/AAAAAAAAAIQ/Csr3xpwjO9A/s512/IMG_6827.JPG
http://lh3.ggpht.com/_GrhL0inr0rc/S2wkNOPahcI/AAAAAAAAAH8/yueX2W-xq7U/s512/IMG_6832.JPG
http://lh3.ggpht.com/_GrhL0inr0rc/S2wkiUbBzWI/AAAAAAAAAIw/V5bR9_cgWv0/s640/IMG_6819.JPG
http://lh4.ggpht.com/_GrhL0inr0rc/S2wkf-Dcz2I/AAAAAAAAAIs/Rno8H-80CHs/s640/IMG_6820.JPG
http://lh4.ggpht.com/_GrhL0inr0rc/S2wkae6uGOI/AAAAAAAAAIc/cDN9ir0kMrg/s640/IMG_6821.JPG
http://lh4.ggpht.com/_GrhL0inr0rc/S2wkO84kxyI/AAAAAAAAAIA/bpT3f_fZ7FM/s640/IMG_6835.JPG
http://lh6.ggpht.com/_GrhL0inr0rc/S2wkdz4quEI/AAAAAAAAAIo/3p1XOANHLfk/s640/IMG_6817.JPG

1988 malli, SLX, hieno!

tästähän noi tiedot löytyy

mäkin löysin ton, mutta jotenkin meni ignoreen kun aloin kattelee, että 84 jälkeen merckxien crownit ei näyttäny enää tolta.

paitsi ilmeisesti näissä cressuissa. go figure…

En usko että tuo olisi -88 mallia, sillä tuossa on vanhanmallinen haarukka. Itsellä on varastossa Crescent-brändätty -85 Merckx Corsa Extra, joka on jo uudempaa mallia kuin tämä yksilö.

Virallisestihan Crescent alkoi käyttää Merckx-runkoja vasta 85 vuodesta eteenpäin, mutta väittäisin silti että tämä on vanhempaa tuotantoa.

Asian pitäisi selvitä sarjanumerosta: http://www.cadre.org/Merckx/

Onko tuolla hintapyyntöä?

merckxin sarjanumerolistakin on tiedossa, mutta sillä numerolla tai mitä tuolta pohjasta nyt selvää sai ei pitkälle päässyt.

Joo, tosiaankin, toihan näyttää täsmälleen samanlaiselta kun minun merckxini. Voisko olla sama vuosimalli joka on saanut cressun tehtaassa uutta väriä joskus, kun noi Merckx-tarratkin puuttuu?

Mutta toi haarukka oli kyllä mukana jopa 90-luvulla, tässä tears for gearsista poimittu 1994 luettelon kuva jossa molemmat haarukat näkyvät. Joten siitä ei voi päätellä mitään.

On muuten Lancen käsi joka kuvassa vilahtaa.

keulan eddy merckx teksti logon sijaan ilmeisesti viittaisi pre '85 tuotantoon.

Hmm, voi olla. Mulla on vain ton Tears for Gearsin info:

“The (I think) 1985 catalog shows seat stays capped with the current logo. The sloping fork also has the current logo caps, and the flat capped fork has a block-style Eddy Merckx name on them.”

En jaksanut katsoa koko listaa läpi mutta tämä ja tämä ovat listan mukaan vuodesta 1986. Uusi logo näkyy 1989. Eli siinä välissä on ilmeisesti vaihtunut. Se että Crescentin 1988 luettelon rungot olisivat pari vuotta vanhat ei liene mahdottomuus. Ja haarukka voi toki olla eri ikäinen kuin runko.

Mutta kuten totesin pidän mahdollisena että toi olisi uudelleenmaalattu vanhempi runko. Ehkä se 1985 +/- vuosi olisi aika lähellä totuutta rungon puolesta. Cressuna se on sitten myyty joko 1986 (ja myöhemmin maalattu) tai 1988.

Omistaja päätti myydä. Hp. lisätty.

jos ois rahhoo ni ostaisin heti.

[s]samoin. siksipä koska olen tästä katkera ja haluan tämän pois nurkistani ennen kevättä niin siirsin myynnin tuonne 499e lähtöhinnalla, olkaapa hyvät.

http://huuto.net/kohteet/eddy-merckx-prodotti-speciali-campagnolo-super-record/129344930[/s]

[i]tsmo vei.

t. eipä vituta yhtään kesällä.[/i]

mua ei vituta :slight_smile:

ihan vain tän keskustelun anaalis-retentiivisessä hengessä katselin tätä vähän eri valaistuksessa, ja sarjanumero on suht saleen A7-3978-E sivun Eddy Merckx Serial Numbers nimeämiskäytännön mukaan

runko on hyvin samannäköinen kuin tää ja tää lukuunottamatta jälkimmäisen satulaputken ajopuolen (kuva) sekä vaakaputken alapuolen (kuva) lärpäkkeitä

eiköhän tää siis ole 80-luvun alun “(Professional?)”

päädyin täysin samaan itsekin. close enough.

ununu - 23:36, 18.2.2010 » eipä vituta yhtään kesällä.
vituttaa itse asiassa vieläkin. myytkö bäkkii ?

p.s. paras satula mikä on anaaliani hyväillyt. onneksi pidin.

kauheeta aatella, että tilanne ollut tää vielä vuonna 2013, mut mul on edelleen kyl njs kashimax tästä tallella

onkohan pyörä vielä tsmolla?